Gå til innhold

Tips til utdanning


fjernto

Anbefalte innlegg

Er en ung mann i 20 årene, som tidligere har prøvd vernepleierutdanningen (sluttet etter 1.semester). 

Ble ganske lei, rett og slett av enkelte emner som utdanningen innehar, som psykiske lidelser blant annet. Har selv (og sliter fortsatt) slitt i mange år med psykiske problemer, og klarer svært sjeldent og bry meg ordentlig, hvis en bekjent eller en venn forteller meg om sine problemer. Skal jeg bry meg må jeg anse vedkommendes problem(er) som verre enn mitt! 

 

Har derfor kommet inn på tanken om en jobb der jeg har minst mulig med mennesker å gjøre. Samtidig er jeg åpen for omgang med mennesker, hvis vi har felles interesser og kjemien er bra. Friluftsliv er nok blant topp 3 interesser jeg har. Fant noe som het utmarksforvaltning (samme som naturforvaltning, bare fritatt for å ha bestått "avansert" matte). Har sølt litt rundt på nettet og tatt kontakt med en skole som har studiet, og svarene virker gjennomgående som at det ikke er nok med bachelor for å få jobb ute i naturen, til og med kontorjobber kunne visst være litt krevende å få has på. Noen som har gått eller kjenner noen som har fullført denne utdannelsen?

 

Skal jeg gå ett studie så trenger jeg en garanti for at jeg VIL få en jobb etter endt utdanning, hvis karakterene er fine. Har allerede såpass mye lån, altfor mye til å være så ung uten noen som helst utdannelse. 

 

Har ikke tatt noe annet enn påbygg matte, og vil derfor ikke være kvalifisert til mange økonomi utdannelser, eller lignende. Selv om noen skoler som tilbyr slike utdannelser bare krever studiekompetanse, så er det ikke aktuelt for meg å gå en utdannelse med vanskelig matte, når jeg ikke har lært alfabetet enda. 

Endret av fjernto
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alle jobber innebærer kontakt med mennesker mer eller mindre. Du kan ikke velge utdanningsretning og jobb utfra hvem du kanskje møter og må jobbe med i fremtiden. Sitter du med en nettleser og nettforbindelse så har du en enorm tilgang til informasjon. Vil du slippe å låne mer penger til utdannelse så fins det massevis av legater og stipender fra folk som vil stimulere til å få folk i en viss retning. http://www.legatsiden.no/

Lenke til kommentar

Du kan bare glemme å finne en utdannelse som garanterer deg en jobb. Det fins kanskje noen sånn som fengselsskolen og som er betalt under utdanning. Men tviler på du vil trives med den type jobb når du mistrives som vernepleier.

​Hvilke valgmuligheter ser du selv at du har? Og hvordan vil du rangere de?

Lenke til kommentar

Siden utdanningslinjene vi har i Norge trenger sårt en revolusjon, da de færreste linjene er direkte knyttet til det markedet/arbeidsgiver ønsker, så kan man bare håpe på å få jobb etter endt utdanning. Noen mangler nok relevans og andre mangler dybde.

I de siste 5-6 årene er det vel kun jernbaneskolen som har gått ut med arbeidsgaranti (ut ifra det jeg har fått med meg), og det sies at innen helse og håndtverksyrker trenger man alltid folk.

Finn deg et nettkurs og start der. I dag kan du til og med ta en bachelor på nett.

Lenke til kommentar

Du kan bare glemme å finne en utdannelse som garanterer deg en jobb. Det fins kanskje noen sånn som fengselsskolen og som er betalt under utdanning. Men tviler på du vil trives med den type jobb når du mistrives som vernepleier.

 

​Hvilke valgmuligheter ser du selv at du har? Og hvordan vil du rangere de?

 

En trafikklærer sliter aldri med å finne seg jobb. Ledige stillinger over hele landet og de er ganske desperate.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...