Gå til innhold

Valg av pc.


Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal kjøpe ny laptop. Vil ha en ganske kraftig en som jeg kan ha en stund. Den skal hovedsaklig brukes hjemme til serier, musikk surfing, men også noe bildebehandling og spilling av football manager ( krever ikke noe spesielt god grafikk). Jeg vil også ha en som ikke blir vanvittig varm. Jeg tror det står mellom disse to, men er usikker på hva hovedforskjellen mellom dem er. Noen med innspill til hvilken jeg bør velge?

 

https://www.komplett.no/product/903338/gaming/gaming-pc/baerbar/acer-aspire-vx5-591g-156-full-hd-matt#

 

https://www.komplett.no/product/904894/pc-nettbrett/pc-baerbar-laptop/alle-pc-er/acer-aspire-e5-774g-173-fhd-matt#

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http://www.cpu-world.com/Compare/918/Intel_Core_i5_Mobile_i5-7200U_vs_Intel_Core_i5_Mobile_i5-7300HQ.html

 

Hadde vurdert 1060 serien. Da denne er nyere.

Som du ser i cpuworld er U cpu mindre strømkrevende, men yter ikke like bra.

Så til gaming er vel i5 7300HQ bedre, uansett blir vel skjermkortet noe flaskehals, men til dette bruket vil nok begge fungere.

Multicom laptop er vel de som gir mest for pengene nå.

Lenke til kommentar

Men om primær oppgaven ikke er spill, og de eventuelle spillene er type Football Manager, så trenger han jo virkelig ikke 1060 skjermkort. Det øker jo prisen ganske mye for noe TS tydeligvis ikke trenger.

 

Stemmer det. Grafikkkort for spilling av krevende spill er ikke så viktig. Fins det noen tilsvarende modeller der en får mye for pengene som jeg kan ha gått glipp av så setter jeg veldig pris på forslag.

Lenke til kommentar

Denne her er til samme pris (8.995) men har en noe raskere PCIe SSD disk, alt annet er likt

https://www.komplett.no/product/909913/gaming/gaming-pc/baerbar/hp-pavilion-156-full-hd-matt

 

Om budsjettet ditt er ca 10.000 kroner, så er det faktisk den beste pcen du kan få (eller den du linket til). Jeg søkte opp mot 11.000 på komplett, og ingen andre pcer dukker opp. Du må opp i hele 14.000 for 1060 kortet LMH1 anbefaler.

Jeg har ellers sett utallige tråder her i det siste der folk ikke har vært fornøyd med Multicom. Har aldri hatt en slik pc selv, så ingen personlig erfaring. Men tar jeg ikke feil har ikke LMH1 noen personlig erfaring fra Multicom pcer heller. ;)

Lenke til kommentar

Den har jo større harddisk og mer RAM ja. Men prosessoren er bare to kjernet. Har samme prosessor selv i en av mine bærbare og den funker jo fint den. Bildebehandlig type Photoshop kan jo utnytte skjermkort og flere kjerner. Dog Photoshop trenger jo RAM også. Hva med å ev. bare kjøpe en ekstra 8GB RAM brikke da?

Lenke til kommentar

I de fleste tilfeller vil RAM (og for den saks skyld lagringsmedie) være en fillesak å bytte ut. Langt verre er det som regel med CPU og GPU. 8 GB tar deg langt i dag, men det er greit å ha den oppgraderingsmuligheten om ikke annet.

 

Den maskinen myhken linker til er nå nedsatt 1000 kr. Denne har, i likhet med Acer Aspire VX5-591G, i5-7300HQ istedenfor i5-7200U som er på den andre Aceren. Førstnevnte er en firekjerners CPU med base 2,5 GHz, boost 3,5 GHz og 6 MB cache. Den andre er en dual core med base 2,5 GHz, boost 3,1 GHz og 3 MB cache - ihvertfall ifølge Komplett sine speccs. Cluet for Intel sine laptopvarianter er at en Q i CPU-modellnavnet betegner quad-core, og alt som ikke har Q i seg, ihvertfall av nyere varianter, har kun to kjerner.

 

Ellers er det ingenting nevneverdig som trekker den ned spør du meg. Komplett har 24-timersalg som denne er en del av. Dette salget begynte vel kl 8 i går kveld, så det er meget mulig tilbudet går ut kl 8 nå i kveld.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...