Gå til innhold

Republikk eller Monarki


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

HalTan @ 01/12/2003 : 17:58

Personlig emner jeg ikke kongefamilien burde motta så høy appanasje.

 

Kongehuset mottar ikke mye, og det meste går til representasjon, pålagte middager med presidenter av ymse opprinnelse. Å bo i et slott tror jeg heller ikke er all verden. Det blir vel litt som de største trønderlånene, diger kåk full av antikviteter som må vedlikeholdes og passes på og ikke kan brukes, pluss masse rom som står avstengte for å spare fyringsutgifter, bare enda mye større.

Lenke til kommentar

Jeg er inne for både republikk og monarki. Men da republikk sånn som det er i statene, med en president som faktisk har makt. Og en kongress som kan stoppe han hvis han skulle komme ut av kontroll.

 

Don't fix it if it isn't broke.

 

Og da er vi inne på monarkiet i Norge. Norge er en av de (det beste etter min mening) beste landene i verden å leve i. Vi er stinn av penger, har det flott og tjener god PR på å ha en kongefamilie som luffer land og strand samt verden rundt for å representere Norge. Et lite eventyrland, if you want.

 

At Haakon valgte Mette-Marit synes jeg er helt topp. Mette-Marit ville blitt, som nevnt tidligere, en folkenær dronning. Starta å søla og, umh, klatret seg (?) oppover. :yes:

Lenke til kommentar
hva er i veien med en hasjrøykende bonde fra Afghanistan da? Er det fremmedfrykt ute å går igjen lille Joachim?

 

Ehh nei... Ser du ikke hva som er i vegen? H A S J

 

Håper at du en gang vokser opp, får dine egne meninger (selv om det skulle vise seg at du fremdeles mener det samme som pappa)

 

Ikke alltid enig med min far nei.... Sånn til eksempel mener pappa at man etterhvert må legalisere en del narkotiske stoffer. Det mener ikke jeg.

 

Og en ting: pornobilder av Mette-Marit? Det ahr jeg ikke hørt om før... 

 

Mette-Marits tidligere ektemann hadde noen bilder som egentlig ble solgt. De ble imidlertid nektet trykket, og de ble heller ikke trykt.

Lenke til kommentar
Bush samler amerikanerne ved kriser vel så bra som Hajald ville klart

Tja.. så er jo ikke amerikanerene kjent for sin opplysthet heller da.

20% kan jo ikke peke ut stillehavet på kartet...

Er vel bare å slenge på fine gloser han har lært av rådgiverne, for å samle de imbesile patriotene.

Lenke til kommentar
hva er i veien med en hasjrøykende bonde fra Afghanistan da? Er det fremmedfrykt ute å går igjen lille Joachim?

 

Ehh nei... Ser du ikke hva som er i vegen? H A S J

Sikkert 80% av norges befolkning har prøvd hasj. Det er sikkert heller ikke uvanlig blant kongefamilier å røyke hasj. Tror prinsen av England ble tatt med en joint en gang...

Lenke til kommentar
Å? 80 % hørtes SVÆRT HØYT ut.

 

Kanskje 20 %?.

 

Ja, jeg er klar over at en del kongelige ikke har vært prakteksempler. Men Mette-Marit har vel ikke bare tatt en "joint" er jeg redd..

OK, jeg skal heller innrømme at 80% kanskje er høyt, men det er nok alikevel langt over 20%.

 

Uansett hvilke stoffer hun har tatt er hun ren nå. Hun vet mer om hvordan "mannen i gata" har det en blazermafiaen i kongefamilier flest, og kan derfor representere folket på en god måte. Misforstå meg rett, jeg er republikaner, men hvis vi skal ha monarki kan jeg ikke tenke meg to personer som kan gjøre den jobben bedre en Håkon og Mette-Marit.

Lenke til kommentar
En adel ville kunne gitt kongefamilien flere valg. (til info var visstnok min tipp.tippoldefar jarl et eller annet sted... (personlige interresser, BARE DET!))

 

Nei, men ihvertfall skulle vi hatt en adel, dermed ville vi likesom "hatt noen mennesker" som kunne representere Norge på en god måte. Som i UK f.eks.

Siden du drar inn personlige forhold, du er et glitrende eksempel på hvorfor en adel ikke er noe vi ønsker til å representere Norge.

 

Det du ønsker med å innføre en adel er å øke/skape et klasseskille. Dette er undertrykkende i seg selv og slettes ikke noe som hører hjemme i et moderne samfunn. Kunne skreve ganske mye om hvorfor en adel er negativt, men det er monarkiet som skal debatteres.

 

Mette-Marit (som ikke ville tilhørt Adelen) har gjort noen ting i sin ungdomstid som ikke er helt stuerent, men det har ingen påvirkning for hennes arbeid som kronprinsesse. Hun var kanskje ulært i kongelig skikk og bruk da Haakon forelsket seg i henne, men hun har utvilsomt lært å beherske blandt annet media de siste årene. Oppførselen og hennes uttalelser som kronprinsesse har det heller ikke vært noe å klage på. Ho viser jo at ho har litt medfølelse for svakere mennesker i samfunnet (dvs ho er ikke blitt hoven og overlegen). Kort sagt, vi har egentlig ikke noe på henne unntatt litt av ungdomsårene før hun ble kronprinsesse.

 

Dette står i kontrast til deg. Dine uttalselser om at du er mer verd enn andre personer er både rasistiske og ekstremt farlige. De representerer en "ovenfra og ned" holdning som er helt forkastelig og det er slike holdninger som fører til hendelser som Hitlers jødeforfølgelser. I motsetning til noen harmløse nakenbilder og litt annet smårusk er det helt uakseptabelt at personer som skal representere Norge har slike holdninger. Vi trenger et kongehus som oppfører seg ordentlig (ikke nødvendigvis perfekt) og som står for et humant livvsyn (ikke humant i en ikke religiøs sammenheng, men som i medmenneskelig) samt at de på ingen måte må utstråle noen overlegenhet. Kongen skal ikke føle seg mer verd enn Olaf Sand (potetbonde fra trøndelag ;) Et kongehus som opprettholder et klasseskille er helt uakseptabelt.

Lenke til kommentar

JoachimR: Du er i grunn den reneste selvmotsigelse. Du forsvarer amerika til det ytterste, men er allikvel pådriver for det som engang gjorde at Amerika ble dannet - nemlig flukten fra den britiske adelen, og dannelsen av et land hvor frihet skulle stå i sentrum - og ikke klassene.

 

Jeg tror du burde komme deg utenfor villaene på det fasjonable Vindern, oppleve litt - og erfare litt. Dette henger simpelthen ikke på greip! Jeg har sjelden lest mer sjokkerende holdninger enn de du til dalig drar inn her.

 

Skummelt - men samtidig spesielt.

Lenke til kommentar

Quote, HalTan (tror jeg)

>>En kakse fra Oslo vest representerer IKKE folket på noen god måte.

 

En kakse kan godt være en god representant. Mange kakser bruker tid på refleksjon og selvutvikling. Ikke alltid det blir så dumme tanker av det. Men Joachim bekrefter at stikkordet er KAN, ikke vil.

 

Jeg vet, Jokke. Du får mye personlig pepper. Men vi vet du nyter det. You're welcome.

Lenke til kommentar

Liker ikke monarki, men har ingen problemer med kongefamilien!

Synes den som representerer landet skal være VALGT, men det skal heller ikke være den samme som bestemmer...

Alså: En statsminister som bestemmer, og en president som representerer....

Bare et forslag da....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...