Gå til innhold

Spilleautomat - airflow med bruk av vifter


twarr

Anbefalte innlegg

hei!

Noe uvanlig spørsmål kanskje, men trenger svar fra folk som er flinke på å få lave temperaturer og god airflow. Det har seg slik at jeg har en Indiana Jones-spilleautomat (jepp, den alle husker så godt). De fleste av disse har problemer med at det blir for høy temperatur til glasset, slik at grafikken bobler og løsner. Grunnen er at det står 200 lyspærer på 1w hver bak, med plastikkform som holder de på riktig sted.

 

post-13036-0-30039600-1480981316_thumb.png

 

Jeg har nå forsiktig borret (med dremel) omtrent 2000 hull, slik at ny luft skal få komme inn og varm luft skal få komme ut. Videre ønsker jeg da å sette inn flere vifter, slik at en får inn kald luft og får fjernet varm luft. Konseptet med at luft dras inn i bunn og ut i toppen forstår jeg, da varme stiger.

 

YXWCcMUl.jpg

 

Bildet er lånt fra nettet, men er av samme type. Jeg tenker at det hensiktsmessige må være å ha 2 vifter (120mm) nederst på bakdøren som drar inn luft og 2 vifter i toppen som drar ut. Men tenker på akkurat der som er problemområdet, altså rundt plastikkholderene. Er det noe vits i å sette vifter her? Noen andre tanker om kjøling?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen tanker som slår meg;

Hastighetsregulering av viftene.

Grovt luftfilter ved luftinntak slik at du ikke drar masse støv inn i maskinen.

Avhengig av fri plass bak, kanskje bedre å ha vifter/luftinntak på sidene nede?

En vifteløsning kun nede og øverst vil nok skape bedre luftgjennomstrømning men kanskje ikke hjelpe så mye på kritiske områder? Kan eventuelt måle med enkel tempmåler (fra ClasOhlson/Biltema), den varianten som har en lang kabel med føler på enden.

Hvor mye ledig plass er det inni kabinettet?

Lenke til kommentar

Kjører corsair sin silent-serie, 120mm. Grove filter er kjøpt inn.

 

Sikkert lurt å ta inn luft på siden ja. Lurer også på å ts inn luft i midten av kabinettet, og luften fra disse vil "kræsje" - men dette gjør kanskje ikke noe? Eller vil det bli dårligere gjennomstrøm/effekt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...