Gå til innhold

Kan man klage på/rapportere falsk reklame?


Anbefalte innlegg

Dette gjelder en sak som jeg ikke har blitt lurt av selv, men jeg reagerer på noe jeg mener er falsk eller villedende reklame. 

 

Skinrepair reklamerer på Facebook for kosttilskudd som skal gjøre huden fin. De legger ut innlegg fra bloggere som skryter av produktet og skriver om "hvordan de fikk fin hud igjen", mange kjente bloggere som har hatt moderat til alvorlig akne og nå har veldig fin og ren hud. 

 

https://www.facebook.com/skinrepairnorge/?fref=ts

 

Det framstilles som at den er Skinrepair-pillene som gjør at de ble kvitt kvisene. Det man må være mer oppmerksom for å få med seg, er at mange av disse jentene tok en veldig sterk, langvarig, reseptbelagt kur med Isotretinoin (Accutane) først. Det er en veldig, veldig sterk kur med mange bivirkninger, men når man først har vært gjennom den, så har de aller fleste kurert problemet med akne for godt. Jeg har selv gått på den, og det var ikke noe gøy, men etter det har jeg ikke hatt en eneste kvise - UTEN å ha brukt Skinrepair. 

 

Det irriterer meg fordi jeg tror at mange vil gå i fella og se på "før-etter"-bildene og tro at Skinrepair er grunnen til den store forbedringen, når det ikke er sant! Huden deres var jo kurert FØR de begynte på kosttilskuddet. Jeg synes dette er villedende reklame. Har kikket litt rundt på Forbrukerrådet og Forbrukerombundet, men har ikke blitt klok på om dette er noe man kan rapportere og i så fall hvem til. Jeg klager jo i så fall heller ikke på vegne av meg selv, for jeg har ikke blitt lurt, men jeg kan godt tenke meg at mange andre kan bli det. 

 

Noen tips rundt dette? 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...