Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Etter at maskinen rebootet av seg selv starter den bare til en "boot loop"


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
  • 1 måned senere...

Ting tar tid, og det er stort sett netonnet sin skyld. Har nå endelig fått svar etter at jeg sendte inn hovedkortet for andre gang. De mener det virker (selv om digital impuls påsto at det var defekt).

 

Denne gangen fikk jeg riktignok et bilde (foto) av hovedkortet koblet til testrigg, så da er det vanskelig å påstå at de ikke har testet det på en fornuftig måte.

 

Selv får jeg ikke liv i det, og lurer litt på hva det da kan være. Siden jeg fortsatt kan bruke de andre komponentene har jeg antatt at de virker, men nå har jeg begynt å tenke litt på PSUen. Kan den være dårlig og ikke klare de nye komponentene, men god nok til å kjøre de gamle? Samtidig tenker jeg at de nye komponentene antagelig krever mindre strøm enn de gamle.

 

Innspill?

Lenke til kommentar

Har du sjekket pinnene på alle kontaktene fra strømforsyninga? Kanskje en av dem er inntrykt slik at den ikke gir god nok kontakt?

(på den andre siden, så hadde du jo prøvd med en annen strømforsyning også?)

 

Ja, jeg har prøvd med en gammel PSU, men jeg har ingen andre gode ideer nå :(

 

Har ikke sjekket pins. Får ta en kikk. Ser OK ut.

Endret av l3dx
Lenke til kommentar

Damn, har du holdt på i 5 måneder uten å få maskinen til å fungere? Må være passe frustrerende ja. Men hva med å sende hele maskinen inn til netonnet og be de finne feilen kanskje. Selv om det vil koste noe.

 

Sånn passe, ja :) Jeg har som nevnt tidligere levert inn hele maskinen til digital impuls. Da ba jeg dem bare finne ut hva som var feil, og fikk beskjed om at hovedkortet var defekt. Nå har jeg sendt dem en mail og forklart hva siste svar fra netonnet er.

Lenke til kommentar

Jeg ville nå sendt en epost til netonnet og bedt om å få nytt hovedkort + cpu som er tilsvarende det du kjøpte men tilpasset dagens standard. Begrunnelse med at DI påstår at hovedkort er defekt og at hovedkort avgir 5 pip som sier at cpu er defekt. I tillegg så får du ikke maskinen til å starte og du har utelukket at feilen skyldes andre komponenter.

 

Dersom de ikke går med på dette hadde jeg sendt opprettet sak hos forbrukerrådet. Siden det har gått så lang tid hadde jeg krevet å fått avslag i pris eller oppdatert cpu/HK. Nå har du jo betalt for varen for 5 mnd siden og enda ikke fått bruke det. Da bør du jo få kompensasjon for dette.

 

Vær 100% sikker på at du har koblet alt riktig og at du har prøvd ulike kombinasjoner under oppstart. Dokumenter det gjerne med video i alle tilfellene så du har noe du kan legge med som begrunnelse i ettertid om det trengs. Om de da påstår at cpu + hk + ram virker, så har du en tilsvarende video som kan vise at det ikke er tilfelle hos deg. Film hvordan vifter går, lys på HK, pip fra høyttaler og ikke minst hva skjermen viser i de forskjellige oppsettene.

Lenke til kommentar

Etter å ha googlet litt så ser det ut til at flere har samme problem.

 

Antar du alt har søkt, men om ikke finnes det en del svar her.

 

https://www.google.no/search?q=Gigabyte+Z170+Gaming+K3+%2B+endless+boot+loop&oq=Gigabyte+Z170+Gaming+K3+%2B+endless+boot+loop&aqs=chrome..69i57.613j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 

Ja tro meg, jeg har googlet :p Men takk uansett!

 

Har tatt litt nye bilder og video: https://photos.google.com/share/AF1QipN85uCkqv2cbufd97avKrx13WflKtXaGr9XnXCR2XmlL9cudbr0vrv-1iLGcqZoJA?key=TXVULU5mQzNjTU1vbjEtc2VqdGhJbzNQbHR2OHZ3

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Da var jeg endelig ferdig med denne saken! Tok bare 5 mnd.

 

Enden på visa her var at det viste seg å være CPU som var defekt. Fikk tilsendt ny for noen dager siden, og nå virker maskinen som normalt.

 

Passe irriterende. Jeg nekter å tro at de har testet den. Og når jeg i tillegg informerte om at jeg fikk noe som antagelig var CPU error fra BIOS (beep code), da blir jeg litt oppgitt.

 

Styrer unna netonnet fra nå av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...