Gå til innhold

Hæren ligger an til å få koreanske kanoner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Til opplysning; dette er ikke snakk om kanoner, men selvdrevne haubitser.

 

Alle haubitsere er kanoner, men ikke alle kanoner er haubitsere.

 

Det er etter min mening bedre at journalister legger seg på et lavere presisjonsnivå, der det som påstås tross alt er korrekt, enn at de prøver å legge seg på et høyere presisjonsnivå de ikke behersker. Eksempelvis når de skriver at jetfly bruker flybensin, i stedet for å nøye seg med å skrive det mindre presise drivstoff.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Skulle gjerne sett litt mer informasjon om hvorfor phb 2000 ikke er aktuell. Er det prisen det står på eller andre faktorer?

 

Er Archer systemet helt uaktuelt og hvorfor?

 

Pris, både i innkjøp og drift, vil jeg tro var den største faktoren. Et annet viktig moment er at PzH 2000 er større og tyngre enn de andre konkurentene med god margin, noe som vil begrense både taktisk og strategisk mobilitet i norsk lende og infrastruktur.

 

Ellers kan fordelene med K9's fiffige resupply system og M109's familiaritet være gode egenskaper som PzH ikke har noen motvekt mot.

 

 

Mener å huske at problemet med Archer var at det hadde problemer med løpet anngående nøyaktighet og livslengde, og at svenskene ikke klarte å få dette opp på et tilfredstillende nivå før tidsfristen.

 

Desverre fikk vi et veldig godt tilbud på brukte Pzh 2000 fra Nederland i Archer-perioden som vi måtte takke nei til. Synd, men det er vel liten grunn til å gråte over spilt melk. Tror spesielt K9 kan bli et veldig godt system for oss.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Men bare 24 rør da.. Burde vel vært oppe på 96 eller mer?

24 er jo bare én fullsatt bataljon... Men Norge har vel knapt soldater til å betjene så mange som 24 uansett så. Og for de få som fortsatt er mob.disponerte og deltar på rep.øvelser så vil jo M109 gjelde en stund ennå, det er jo den de er lært opp på.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...