Gå til innhold

Fiberlinje rutet via radio link fra hovedhus til utleige hus (Ubiquiti Nanostations)


Anbefalte innlegg

Hei folkens,

Vi har en gammel bruksgård på en øy i munningen Hardangerfjorden, med et tilhørende fint lite hus som vi leier ut som ferie hus til lystne fra alle verdens delere av landet.

Jeg er litt dreven i faget siden jeg har fagbrev i IKT, og har jobbet 6 år med IT support og nå som IT ansvarlig. Men nå viser det seg at min kunnskap ikke strekker seg til. Alt står koblet til, og alle får som kobler seg til i både hoved og utleigehus får internett omgående.

 

Men problemet er at nede i utleigehuset klages det ofte på tregt nett fra de som leier det. Ofte er dette tyskere som har lang ferie, og har tatt høyde for å kunne jobb fra huset de leier. Jeg har ikke forhørt meg, men regner med at de førsøker å jobbe gjennom Citrix.

 

Videre til utstyret!

Utstyret jeg har i bruk:

  • 2x Trådløse rutere
  • 2x Ubiquiti Nanostation Loco M2
  • 2x Trådløse signal forsterkere

Under her følger en illustrasjon av hvordan det er satt opp akkurat nå (Beklager, glemte å legge ved signal forsterkerne på bildet).

784df98b49190a14b8c1440446da0814.png

Siktene for radio link stasjonene er helt åpen og bar. Det er ingenting som er i veien for signalet i det hele tatt.

Jeg har gått helt tom for ideér, og stedet ligger 2 timer unna her fra. Skal dit senere å prøve å få ordnet opp noe mer. F.eks. teste å koble laptopen min rett i kabel fra mottaker stasjonen i utleigehuset og så om det hastigheten allerede der er betraktlig lavere.

Vil fortsette å poste her fortløpende i løpet av dagen.

De som vil hive seg på å brilljere med innøvde IT troubleshooiting teknikker, føl dere som hjemme. Ta gjerne en tur ut på gården å hjelp til også, kan du få en kasse øl i belønning, He-he! :tease:

 

Takker på forhånd for svar! Vil også minne på at alle svar som tyder på at ikke hovedposten ikke er lest eller forstått, vil bli ignorert fullstendig! :green:

 

Mvh

Joshfaen

(Illustrasjons bildet er også lagt ved tilfelle det som er i posten ikke kommer innfor borders)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rekner med at du har vurdert moglegheita for at leigetakarane rett og slett har kjipe PC-ar? Ellers ser det ut som at du er på rett veg ved å teste heile linja heilt i frå der internett "byrjer" og finne punktet der det går seint.

Ja, det er jeg skal gjøre så snart jeg kommer meg innenfor dørene på gården senere i dag.

 

Maskinene til disse tyskerne håper jeg da innderlig ikke er flaskehalsen da samtlige er arkitekter og den slags. AutoCAD er fryktelige tung applikasjoner via Citrix eller PDMS. En skulle tro det at radio link ikke egnes for den type arbeid, der flere er pålogget samtidig.

 

Hovedhuset står som regel tomt utenom når vi bruker det selv fra tid til annen, så bruk av båndbredde der i fra skjer omtrent aldri. Blir som et feriehus for oss også :)

 

Takker for dytt i riktig retning, jeg tror også at det vil åpne mange muligheter. Var bare begrenset hva jeg kunne gjøre remote fra hjemmet i går kveld når jeg fikk beskjeden.

Endret av Joshfaen
Lenke til kommentar

Hei igjen,

Legger inn en spennede oppdatering på problemet.

Jeg kom på at selv om jeg satt opp signal utvideren (WiFi Extender) her på jobben i det ene klasserommet, opp som Accesspoint. Så var fortsatt DHCP aktivert på den.

Ønsker jo at alle klienter og enhetere skal tildeles IP gjennom hovedruteren, for å ha samlet oversikt i DHCP listen på ruteren.

Dette fungerer nå som et memo til meg selv, huske å sjekke AP extenderene om de der fortsatt også har DHCP aktivert. Det vil sikkert være med på lage en haug med full forvirring i nettverket. Skulle gjerne gjort det her i fra, men husker ikke lokal IP-ene for extenderne.

Er det noen som har gode forslag til et oppslagsverk på absolutt alle enheter tilsluttet et lokalt nettverk med IP. Per dags dato benytter jeg Advanced IP Scanner, og fungerer ganske bra så langt. Jeg kunne tenke meg ett litt mer nyttig verktøy, så bare kom med det?

Da pakker jeg sakene å drar utover for å teste.

Oppfølging kommer!

 

Endret av Joshfaen
Lenke til kommentar

Kable vekk extenderne? Synes slike er en kilde til problemer.

Hei,

 

Nytt forsøk har vært prøvd i går, og fant ut at det er kommunikasjonen mellom de to ruterne (Ruter og ruter satt opp som AP). Dette er litt gammelt utstyr, så jeg tror jeg forsøker med litt nyrere rutere.

 

Har bestilt to nye AC66U fra ASUS, og skal trekke kabelene til et litt mer sentrert punkt i husene, så slipper jeg også extenderne.

 

Ruterne som allerede stod der var så gamle at skulle man lage AP av den enem måte det gjøres manuelt. De nyeste Asus ruterne har en fantastisk bra AP modus, som jeg allerede har i bruk på samme måte på jobben.

 

Satser på at det ordner seg da.

 

Forslag til oppslagsverk: https://www.fingbox.com/

Android basert eller Ios basert 

 

Jeg har testet Fing, men var i utgangspunktet på jakt etter en Windows app. Advanced IP scan fungerte utmerket og listet opp alle enhetene med informasjon. Ellers fungerte også WiFi Analyzer utmerket godt til å gi meg enkel tilgang til mac addressene uten i det heletatt å være tilkoblet nettet, så jeg fikk tildelt static IP på samtlige av enhetene som skulle ha det.

 

Takker for svar folkens!

Endret av Joshfaen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...