Gå til innhold

Norske missiler skal bygges i USA


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Muligens. Men det er jo også slik at vi neppe har kapasitet til å bygge det antallet som trengs til USA og andre land her i landet alene. Og amerikanerne vil ikke risikere å ha manko i en krigssituasjon eller hvis Norge skulle bli omringet eller okkupert. I tillegg er sånne gjenkjøpsavtaler ganske vanlige når man selger store militærprosjekter.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Pengene som trengs for å kjøpe inn missiler skal bevilges av amerikanske politikere, og da hjelper det vel også at missilene er produsert i USA. Så det er nok flere ting som taler for å utføre produksjon over there.

 

Og hvis produksjonen i USA kun skal gjelde missiler til den amerikanske marinen, så unngår man ikke norske eksportregler heller.

Lenke til kommentar

Dette betyr at norsk kompetanse overføres til USA vederlagsfritt og meget naivt. Hvor dumme kan norske industriledere bli????

 

Jeg tror ikke du skal bekymre deg for mye over at amerikanerne får se hvordan vi skrur sammen ting i Norge.

Kompetansen ligger i det å komme fram til de bitene som skal skrus sammen i sluttmontasjen. og den blir neppe overført.

 

USA er vel fullt i stand til å utvikle noe som matcher NSM, men de har prioritert andre ting. I dette tilfellet ser de kanskje ikke behovet for å bruke milliarder og år på å komme fram til noe som allerede er tilgjengelig fra en alliert nasjon.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Dette er vel akkurat det samme som at norge forlanger gjenkjøpsavtaler av deler til F35 for å kjøpe F35.

 

Betyr det at Norge krever at F35 bygges i Norge? Dette virker som en tullete gjenkjøpsavtale, hvor arbeidsplassene hovedsakelig forblir i USA på både inn- og utpust.

 

Nå har Trump begynt med "America First"-doktrinen sin og skal insistere på at alt skal lages i USA. Kanskje på tide at Norge gjør det samme, "Norway first" og slutter å skape arbeidsplasser i USA og heller plasserer dem på norsk jord?

Lenke til kommentar

Norsk industri står for leveranser av både deler, produkter og tjenester knyttet til produksjonen av F-35, men i og med at vi ikke har hatt flyproduksjon (eller sluttmontasje) her i landet siden mellomkrigstiden, så gir det ingen mening å kreve F-35-produksjon i Norge. Men andre land gjør det, bl.a. Italia. F-16 ble produsert i både Nederland og Tyrkia.

 

En stor NSM-kontrakt med USA vil uansett bety flere arbeidsplasser både i USA og i Norge. Hvis Norge sier nei til produksjon i USA, så er det ikke sikkert det blir noen kontrakt, og da har man ikke skapt en eneste arbeidsplass.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...