Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

omsorg av barn etter brudd


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Og gratulerer med dagen til alle samme :D

 

 

Det er nå over 1 år siden jeg og min eks gikk ifra hverandre.

Vi ble enige oss imellom (muntlig) om at vi skulle ha 50/50 fordeling av datteren.

Lenge fungerte dette ok mellom oss, men i det siste har det blitt mer og mer krangling og uenigheter mellom oss.

Min eks har også begynt veldig mye med festing de ukene dattera ikke er der og jeg begynner å bli bekymret for at dette påvirker de ukene dattera er hos moren også.

Og det er en god del andre ting som jeg begynner å merke skli ut da dattera er hos moren - alt fra hygienisk stell, levering i bhg etc.

 

Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger fra at det er noen problemer i bhg eller lignende, men jeg begynner å bli bekymret for hvordan ting nå skal påvirke dattera fremover.

 

Hun er også veldig flink til å skulle ha barnevakt etc ofte, spesielt i helger --> jeg mistenker da at festing er viktigere.

 

Jeg begynner derfor å føle at jeg må ta litt mer ansvar her og ønsker å få en skriftlig avtale på ting, samtidig som jeg faktisk nå ønsker mer ansvar for dattera.

 

Da blir mitt spørsmål, hvor skal jeg henvende meg?

Har sett kommunen har både familievernkontor og barnevern, men jeg vet ikke helt hvor jeg bør starte.

 

Noen her som har noen gode innspill? :)



Anonymous poster hash: 94a07...37c
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, jeg skal ikke si jeg har mest erfaring, men har et par venner som har vært igjennom noe lignende.. Hvis du er i tvil at henne er god nok forsørger for ditt barn, ville det vært naturlig og gå til domstolen. Det er ikke alltid greit.. Men hvis du er bekymret for ditt barns fremtid... vil jeg kanskje si at det er den beste veien og gå?? Igjen, jeg er ikke noe ekspert.. men i mine venners tilfeller har det gått i til domstolen, noe som heldigvis har løst seg for begge parter, der fordelingen er at f.eks far har ungen(e) i ukene + annenhver helg. Og i ferie vil det være litt fordeling. Håper jeg kanskje har hjulpet litt.. 

 

Står litt forklart om de forskjellige tingene her: http://www.skilsmisse.com/barnefordeling/

Lenke til kommentar

Familievernkontor. Det er gratis og vil helt sikkert føles mindre farlig for henne, og dermed lettere å få henne med på. Du gjør nok lurt i å vise mindre til alkoholbruken når du snakker med henne om å bli med, og mer til at du ønsker å endre fordelingen fordi du gjerne vil ha dattera di oftere. Når dere først er der og har kommet igang kan du ta opp alkoholbruken på en fin måte, slik at du viser at du er bekymret for henne og spesielt for barnet. Du kommer mye lenger med det enn med å gå hardt ut, da kan du risikere at hun låser seg helt og ikke vil møte. 

 

Om du og familievernkontoret syns det er nødvendig kan dere da evt. inkludere barnevernet for oppfølging, men ikke start der.

Lenke til kommentar

TS:

 

Jeg har vært inne på tanken rundt familivernkontoret.

Tenker jeg skal vente til etter sommeren mtp at det går så fort dit nå og jeg ønsker ikke å "ødelegge" noen ferie for noen av partene.

Men føler jeg er nødt til å gjøre litt endringer nå til høsten, da det en lengre periode har vært flere ting som bekymrer meg da datteren er der.

Skal se litt mer på fordeling og rundt det.... Har kanskje tenkt noe som at dattera kan være 1 natt i uken, annenhver helg og delt da det kommer til ferier.

Er også åpen for å kunne endre disse fordelingene med tiden, men er nødt til å se endringer rundt moren sin situasjon også.

 

Tar gjerne imot flere råd og meninger :)



Anonymous poster hash: 94a07...37c
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ville nok ha begynt med familievernkontoret, og jeg ville ikke drøyd så lenge med å ringe å høre når de har ledig time, har opplevd at de til tider har litt lang ventetid.

 

Hvis du blir mer bekymret eller noen rundt dere også reagerer bør du ta kontakt med barnevernet, kanskje de kan finne ut hvordan "ståa" er hjemme hos mor, og evt hjelpe henne med noe hvis hun behøver det.

 

Jeg håper det ordner seg, det kan ikke være en kjekk situasjon å være i :/

Lenke til kommentar

Det er vanlig å ha mekling hos familievernkontoret ved brudd når det er barn i bildet. Det er egentlig påkrevd, så det er bare å bestille time. Få en skriftlig samværsavtale og fordeling av bosted osv. Dette må til for å kunne søke om ekstra stønader/utvidet barnetrygd osv. også, så det forundrer meg litt at dere ikke allerede har gjort det.

 

Jeg ville ha forslått å fått med i avtalen at ved behov for barnepass så skal alltid den andre forelderen spørres først. På den måten får du gitt datteren din stabilitet, og du får kontroll på hvor ofte dette egentlig er snakk om. Du trenger ikke nevne det siste..

Endret av darkness|
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...