Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] tidsfris for innlevering av reiseregninger etter gjennomført reise


JOB68

Anbefalte innlegg

Jeg lurer på om det finnes noe regelverk som sier noe om tidsfrist for innlevering av reiseregninger etter gjennomført reise?

Der jeg jobber så sier de at reiseregninger eldre enn 3mnd blir ikke refundert.

Hva sier lovverket om dette? Om det finnes noe sånt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror dette er regulert av firmaet. 

I mitt firma gjelder hvertfall den regelen du sier, men hvis dette ikke står skrevet i kontrakt evt i arbeidshåndboken fra firmaet, kan dem ikke nekte deg utbetaling. Men så lenge dette er kommunisert via mail, skriftlig eller på bedriftens intranet er du desverre kjørt. 

 

Mye av grunnen til at firmaer gjør dette, er fordi dem har budsjetter for kvartaller i året, og hvis alle reiseregningene kommer i siste kvartal, vil gjerne sjefene spørre hvorfor "knut" har reist så mye i siste kvartal. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Etter foreldelseslova så er den allminnelige foreldelsesfristen 3 år.

 

Men dei fleste arbeidsplassar har eigne reglar og avtaler som regulerer når reiserekninga må leverast av praktiske hensyn.

 

Utbetalingar frå reiser for fleire år tilbake sidan vil gjere budsjetteringsjobben krevande. I tillegg vil du kunne sette bedrifta i ein vanskelig økonomisk situasjon dersom det plutselig kjem mange gamle utbetalingskrav samtidig. Det vil også være arbeidskrevande å kontrollere at reiserekninga er korrekt dersom det er veldig lenge sidan reisa fant sted.

 

 

Eg kan godt sjå for meg at praksisen med å nekte å refundere reiserekningar som er eldre enn tre månedar er basert på eit tvilsomt juridisk utgangspunkt.

Men spørsmålet er nok også kvifor du skal vente så lenge med å levere reiserekning, og om det er verdt bryet med å krangle for å få utbetalt eit slikt krav. Normalt sett så burde det ikkje være nokon god grunn til å utsette reiserekninga så lenge.

 

Men kanskje det kan være eit tema i ein oppsigelsessituasjon der den oppsagte arbeidstakaren krever å få med seg alt dei har krav på etter lova.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...