Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Motorlampe Octavia - feilmelding eller feil melding?


Mr D

Anbefalte innlegg

Har en 2003 Octavia 1,6 hvor motorlampa lyser nå. For noen dager siden begynte lampa å lyse, men neste dag sluttet den å lyse etter en kort tur. Etter noen dager uten noen varsler begynte den å lyse igjen under en kjøretur i går og lyser også i dag. Må vel inn på verksted for å lese av feilkoder, men har noen spørsmål som kanskje noe kan svare på:

Trodde at lampa skulle lyse til feilkode var slettet, men den sluttet bare å varsle noen dager. Er det riktig? Er det en reel feilmelding eller er feilmeldingen feil?

Merker ingen forskjell på hverken lyd eller ytelse når motorlampa lyser. Skal ikke den indikere at noe er galt?

Er det noen vanlige feil på disse motorene? Er vel samme 1,6 i mange VAG-modeller?

Vanligvis lyser motorlampa og alle andre varsellamper når man skrur på tenning og slukker ganske raskt, og tennes igjen hvis noe er feil. Nå lyser motorlampa konstant fra man slår på tenninga. Er det fordi systemet husker feilen eller kan systemet oppdage feilen før motoren starter? Eller er varselet i seg selv feil?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Umulig å si før du har lest av feilkoder. Den skal lagre feilkoder som har vært, selv om lampa slutter å lyse.

 

Koster litt over en hundrelapp for en OBD2 leser på ebay om du vil spare litt penger.

Har selv en slik enkel sak som jeg er meget fornøyd med: http://www.ebay.com/itm/MaxiScan-MS309-Scanner-CAN-OBD2-Fault-Code-Reader-Equipment-Diagnostic-UK-STOCK-/262105072040?hash=item3d06ae01a8:g:1ggAAOSwl9BWJ4s4

Lenke til kommentar

Takker for svar. Har flere ganger tenkt på å kjøpe en OBD2-leser, men det hjelper ikke akkurat nå.

 

Må jeg til Møller for å lese av koder, eller kan andre verksteder som f.eks. Snapdrive gjøre dette? Kan jo spørre i morgen, men kanskje noen her vet det i kveld.

Lenke til kommentar

De fleste verksteder har utstyr for å lese av feilkoder, så du MÅ ikke dra til merkeverksted.

 

Lampen som lyser er vel avgasslampen, ikke motorlampen. På mine VAGer står det EPC (electronic power control) på motorlampen, men CEL (check engine light) er avgasslampen, litt misvisende at den har bilde av en motor. Eneste gang EPC har lyst hos meg var en gang turbotrykksensoren på en TFSI tok kvelden. CEL kan gjerne lyse en stund, og så være slukket etter en dag eller to, det spørs hva som er feil.

Endret av zanta
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Min erfaring med vekslende lysende motorlampe på min 2001 Skoda Octavia var at det er en "vanlig" feil på Skodaer; en av to lambdasonder som registrerer feil verdi i forhold til den andre lambdasonden... Forrige eier byttet lambdasonde 3 ganger før problemet ble løst. Da jeg opplevde det samme ca. et år senere, etter bytte av tennplugger og rengjøring av luftmassemåleren, var det bare en luftslange som var løs. Begge gangene ble problemene løst på merkeverksted siden jeg ante ikke hva feilen kunne være.

Endret av Peat
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...