Gå til innhold

Nytt grensepoliti i EU vil utfordre Norges suverenitet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+2534

Det at EU ønsker seg en overnasjonal myndighet er vel ikke spesielt nytt. Det er vel heller ikke spesielt nytt at visse mennesker her i landet nesten ikke kan vente med å gi bort vår nasjonale suverenitet til noen udemokratiske slamper i Brussel. Vet heller ikke om det er så overraskende at dette nok kommer til å bli forbigått i stilhet av en samlet norsk presse.

 

EU ønsker at grense- og kystvakten skal gis myndighet til å overta et medlemslands grensekontroll, selv om nasjonalstaten ikke ønsker slik intervensjon.

Oversatt: EU ønsker full kontroll over et medlemsland indre anliggendeheter.

 

EDIT: Ellers så er jeg enig med kommentaren ovenfor her: dersom man skal skylde på noen så får man skylde på de som overkjørte folkets vilje og snikinnmeldte oss i EU via EØS-avtalen og Schengen samarbeidet.

Ikke bare en, men TO ganger, stemte det norske folk nei til EU; husk det. En slik overkjøring av folket bør kvalifisere til riksrett i aller høyeste grad.

Endret av Slettet+2534
Lenke til kommentar

Dette er et godt eksempel på hvorfor jeg gikk fra å være tilhenger av EF til å være motstander av EU. Som jeg har sagt før: EF var et godt prosjekt fordi det dreide seg om å bygge ned grensene mellom medlemslandene, for varer, tjenester og arbeidskraft. EU er dårlig prosjekt fordi det dreier seg om å bygge opp grensene mot verden rundt oss.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Dette er et godt eksempel på hvorfor jeg gikk fra å være tilhenger av EF til å være motstander av EU. Som jeg har sagt før: EF var et godt prosjekt fordi det dreide seg om å bygge ned grensene mellom medlemslandene, for varer, tjenester og arbeidskraft. EU er dårlig prosjekt fordi det dreier seg om å bygge opp grensene mot verden rundt oss.

 

Geir :)

 

Samme her, dog gikk jeg fra motstander til tilhenger og igjen til motstander.

Lenke til kommentar

Samme her, dog gikk jeg fra motstander til tilhenger og igjen til motstander.

 

 

Ja, det skal vel sies at jeg hadde en liten periode med "Nei til EEC og dyrtid" i min venstreradikale ungdom. Så skal jeg være helt nøyaktig var jeg for som tenåring, mot som ung, så for i mange år, før jeg langsomt ble mer og mer tvilende til jeg havnet på dagens nei. Og det er altså nettopp fordi jeg er for et liberalt marked med fri flyt av varer, tjenester og arbeidskraft. Frihandel er den beste måten å sikre utvikling i den tredje verden. (Og ja, på veien må de gjennom "råkapitalisme", kurrupsjon og annet svineri. Men i lengden tjener det alle parter.) 

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Skjønner ikke hvorfor man plutselig akkurat nå skal begynne å messe om at "Norge mister suverenitet" pga. dette?? At man mister suverenitet ved at man får tvungen hjelp til å gjenopprette grensekontroller som har kollapset, ser ikke jeg på som noen stor krise hvertfall.

Det handler ikke om hva man gjør i dag. Det handler om at Norge har vært medlem av EØS i snart 30 år, med ekstrem passivitet i forhold til dette. Det er egentlig et slags nødrop fra media, av de få som faktisk bryr seg om noe så viktig, mens selve saken ikke er spennende.

At Frontex får den støtten de skulle ha hatt for lenge lenge lenge siden, er ikke hva artikkelen handler om. Det handler om at internt i regjering og storting, så fungerer ting passivt.

 

Det er nå tross alt snakk om en stygg sak. Politikeradelen vår har litt lyst på EU, fordi det er 5 år til hvor de kan sitte på en betalt jobb. Så passivt er vi et fullkomment EU medlem. Blir vi et aktivt medlem mangler vi virkemidlene til å få viljen vår, derav er det ingen forbedring.

Det er også andre faretegn: Sveits ville ikke inn i EU, de ga seg i 1993. Storbritania har en egen Adel, så de ser faren med å gi opp suvereniteten sin på lang sikt.

Lenke til kommentar

Det EU som var tenkt i sin tid, skulle handle om varer, handel, arbeid, enkel diplomati, enklere grensekontroll og økonomisk samarbeid. 

 

Det har i stedet utviklet seg til et pampevelde  som lever totalt i egen boble, med sterke interesser av å kontrollere og bestemme over nasjoner og folkeferd. Det er også betydelige demokratiske underskudd i fremgangsmetoder og styresett, samt synet på nasjoners rett til å styre over eget land.

 

Jeg er for et bra samarbeid og skape et godt og sterkt Europa, men det EU som er dag, og som har utviklet seg de siste 10-20 årene er neppe det rette til å lede oss fremover, hvis jeg skal dele mitt syn på dette.

 

Jeg er også delt i synet på Euro'en. Det har sine fordeler å benytte en felles valuta, men samtidig virker det for meg at valutaen først og fremst har vært en stor fordel, hvis ikke til og med gavepakke, for enkeltnasjoner i Europa som har tjent stort på overgangen til Euro.

Lenke til kommentar

Det som er litt pussig, det er at mange tror at man er i mot frihandel og samarbeid over grensene kun fordi at man er i mot EU. 

 

Frihandel og sammarbeid kan ikke fungere uten felles regulering. Hvis varer er produsert under en regulering som ikke er kompatibel med den andre, da kan ikke produkter fra land x selges i land y eller produkter fra land y selges i land x.

 

Det er også enklere med en felles valuta. Ikke bare for regnskap, pris, skatt og handelsbefriende felles valuta som fungerer over de fleste grenser, men også for folk flest er det enklere å forholde seg til, og et marked kan egentlig ikke være enhetlig om det ikke har en slags felles "verdi", i dette tilfellet "euro", men det kunne like gjerne vært sølv eller gull, eller ting som korn og frø.

 

Europa, før USA fikk diktat i Europa, var et Europa som fungerte helt greit. På mange områder fungerte EU fantastisk, og økte demokratiske sikkerhetsmekanismer i alle Europeiske land. Menneskerett og borgeres rettigheter ble en felles ting. Dessverre er dette nå knust og erstattet av et USA diktatur, hvor alle Europeiske land handler på USA sin vegne mot et globalt fascistisk diktatur. Merkelig nok stod Europeiske land ofte imot USA før den media/PR konstruerte "Eurokrisen" som reddet USA sin økonomi fra kollaps og som viste at USA kunne skape økonomisk trøbbel i Europa om de ønsker. Det merkelige er at Europeiske land nesten totalt har fult USA sine ordre etter "Eurokrisen" helt uten nyanser, kritikk eller motstand.

 

Sammen med USA skaper vi nye globale kriser, nye farer for Europa, nye ødelagte land, nye farer for verden, nye konflikter, mer borgerkrig, verretilstander for mennesker, flere brudd på menneskerett, flere brudd på internasjonal lov, enda flere brudd på krigslover i en evigvarende global assymetrisk verdenskrig mot alle som ikke følger vestlig diktat. Russland er tydeligvis neste land på listen, men de er dessverre sterke nok til å stå imot, noe som sannsynligvis vil føre til verdens ruin. Om USA er villig til å ta det så langt, noe de vanligvis er. Blir Hillary Clinton valgt, er konfrontasjon og krig med Russland et sikkert faktum, noe som høyst sannsynlig vil lede til verdenskrig, hvor Kina og India allierer seg mot vesten, løst støttet av ikke allierte land verden over, og et Sør Amerika under press fra USA, men som er mot USA og Europa sin krig mot verden.

 

Et sterkt Europa er løsningen på mange problemer i dagens verden. Europa er ment å skulle beskytte menneskerett verden rundt, ikke ødelegge menneskers liv sammen med USA. Europa er ment å være mot krig og for internasjonal lov, ikke støtte stadig nye kriger og stadig nye brudd på internasjonal lov. Europa er ment å være sterkt, men blir tvunget av USA og NATO til å forbli svakt, slik at vi fortsatt trenger USA. De som sier vi ikke skal være underlagt USA sitt diktatur sier alltid: "ja, men da blir det jo Russland da". De er så indiktrinert av George Bush sin "enten eller" tankegang at de ikke evner å se mer enn to mulige løsninger på alle ting, hvor begge løsningen på ethvert problem må være motstridende poler, heller enn fornuftig forlik eller en slags mellomløsing, eller en helt annen løsning.

 

Verden kan først bli fri når Europa befrir seg fra USA og står opp for egen uavhengighet, egne interesser, egne verdier og egen politikk, heller enn å være en slavestate av USA. NATO må legges ned og erstattes av en Europeisk forsvarsstrategi hvor alle land i Europa bidrar som en enhet og/eller individuelt under en Europeisk stategi og et Europeisk sammarbeid.

 

Europa er den eneste plattformen i Europa for å fremme virkelig demokrati, slik demokrati som Sveits har. Alle land i Europa kan være slike demokrati, og alle land i Europa kan sammarbeide på samme måte i EU. Det er den eneste måten vi virkelig kan få demokrati. Om kun Norge får virkelig demokrati, og resten av de Europeiske landene forsvinner inn i autoritære diktatur sammen med USA, så er det mye mindre sikkert for Norge enn om alle Europeiske land, samtidig beveger seg mot virkelig demokrati.

 

Da må vi først erklære uavhenighet fra USA og sende en beskjed om at vi ønsker å være venner med alle land som følger menneskerett, internasjonal lov, demokratiske prinsipper (må bedømmes relativt under en enhetlig definisjon) og prinsipper om frihet (som tilhører menneskerettsområdet). Europa er den eneste platformen vi har for å stå imot USA og andre. Europa er den eneste platformen som gjør oss sterke nok til å utøve en god innflytelse på verden og delta som en motvekt til USA, Russland og Kina i verdens politikk.

 

Det meste EU holder på med idag er nyttige ting, og noe av det beste som skjer politisk i Europa og de fleste Europeiske land. Dog fungerer det hele meget dårlig institusjonelt sett, siden deltakerlandene ikke selv har demokrati. EU øker faktisk det demokratiske nivået i Europa, ved at de også har et parlament i tillegg til å være underlagt alle statene i organisasjonen. Det er nesten som dobbelt demokrati å regne.

Lenke til kommentar

Skjønner ikke hvorfor man plutselig akkurat nå skal begynne å messe om at "Norge mister suverenitet" pga. dette?? At man mister suverenitet ved at man får tvungen hjelp til å gjenopprette grensekontroller som har kollapset, ser ikke jeg på som noen stor krise hvertfall.

 

Ingen som klager på diktaturet vi er innlellet i som følge av NATO da? Eller suvereniteten vi mister ved å være deltaker i "nye" NATO.

Lenke til kommentar

 

Skjønner ikke hvorfor man plutselig akkurat nå skal begynne å messe om at "Norge mister suverenitet" pga. dette?? At man mister suverenitet ved at man får tvungen hjelp til å gjenopprette grensekontroller som har kollapset, ser ikke jeg på som noen stor krise hvertfall.

 

Ingen som klager på diktaturet vi er innlellet i som følge av NATO da? Eller suvereniteten vi mister ved å være deltaker i "nye" NATO.

 

Om man er fullverdig medlem har man forpliktelser på linje med de andre fullverdige medlemmene, som seg hør og bør. Ser ikke sammenhengen mellom NATO og EU.

Lenke til kommentar

 

 

Skjønner ikke hvorfor man plutselig akkurat nå skal begynne å messe om at "Norge mister suverenitet" pga. dette?? At man mister suverenitet ved at man får tvungen hjelp til å gjenopprette grensekontroller som har kollapset, ser ikke jeg på som noen stor krise hvertfall.

 

Ingen som klager på diktaturet vi er innlellet i som følge av NATO da? Eller suvereniteten vi mister ved å være deltaker i "nye" NATO.

 

Om man er fullverdig medlem har man forpliktelser på linje med de andre fullverdige medlemmene, som seg hør og bør. Ser ikke sammenhengen mellom NATO og EU.

 

 

Det var noen som klaget på tapt suverenitet.

Lenke til kommentar

Frihandel og sammarbeid kan ikke fungere uten felles regulering. Hvis varer er produsert under en regulering som ikke er kompatibel med den andre, da kan ikke produkter fra land x selges i land y eller produkter fra land y selges i land x.

 

 

Noen vil vel hevde at frihandel kun kan fungere uten reguleringer. Er den regulert, er den ikke lenger fri...

 

Geir :) 

Lenke til kommentar

 

Frihandel og sammarbeid kan ikke fungere uten felles regulering. Hvis varer er produsert under en regulering som ikke er kompatibel med den andre, da kan ikke produkter fra land x selges i land y eller produkter fra land y selges i land x.

 

 

Noen vil vel hevde at frihandel kun kan fungere uten reguleringer. Er den regulert, er den ikke lenger fri...

 

Geir :)

 

 

Jo, men da ender vi opp med billig maling som kveler folk i rommene de bor i, eller leker med giftstoffer, elver fulle av møkk, støv og giftstoffer sprøyet direkte inn i de norske hjem.

 

Hvorfor skal folket ha lover men ikke bedrifter? Selvsagt bør bedrifter være underlagt lover i et samfunn som ikke er lovløst. Regulering er disse lovene, og 99.9% av folk kan prise seg for at vi har såpass bra regulering som vi har.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...