Jump to content
Apehund

Hvor kjøpe Micro SD minnekort?

Recommended Posts

Noen som vet hvor man får kjøpt micro SD minnekort i Bergensområdet raskt? Må være micro SD, ikke micro SDHC eller andre nyere format, det er det som gjør det vanskelig...

Share this post


Link to post
Annonse

Så vidt jeg vet produseres det ikke lenger, i hvert fall ikke fra de større produsentene som Sandisk, Lexar og så videre.

 

Eneste stedet jeg vet man kan få tak i slikt fortsatt, er Ebay. Men merk at det er fryktelig mye ræl på Ebay som aldri kommer til å fungere stabilt. Selv Sandisk og Lexar er et sjansespill der, da det er masse fake ute å går av disse.

Share this post


Link to post

Er det ikke bare filsystemet som er byttet ut? FAT32 ble vel byttet med exFAT om jeg husker rett, for å støtte større enkeltfiler og større total kapasitet. Jeg tror det skal funke å kjøpe et SDHC kort og formatere det med FAT32. Da blir riktignok kapasiteten begrenset til 2 GB uansett hva førkapasiteten var, men da får du i hvert fall tak i det du trenger, kjapt og billig.

 

flageborg: Sikkert fordi han har gammelt utstyr som ikke takler nyere filsystem.

Share this post


Link to post

Jeg tror det skal funke å kjøpe et SDHC kort og formatere det med FAT32. Da blir riktignok kapasiteten begrenset til 2 GB uansett hva førkapasiteten var, men da får du i hvert fall tak i det du trenger, kjapt og billig.

Setter man et SDHC kort inn i et kamera som kun takler SD får man opp feil på minnekort eller lignende feilbeskjed med en gang og kameraet nekter å formatere kortet. Så det er nok som sedsberg sier også tekniske forskjeller.

Share this post


Link to post

Det er fordi utstyr som ikke støtter exFAT ikke skjønner kortet. Stapp det heller i en kortleser i PCen så du får formatert det til FAT32 (maks 2 GB) og flytt det deretter til utstyret som støtter nettopp FAT32.

Share this post


Link to post

Nei. Det er fordet SD og SDHC bruker forskjellige addresseringsmetoder til minnet i kortene. SD-utstyr klarer rett og slett ikke å addressere minnet. Det vil ikke bli gjenkjent uansett hva slags filsystem du bruker.

 

Edit: Og grensa på partisjonsstørrelse for FAT32 er 4TB, Ikke 2GB. 2GB er grensa for filstørrelse.

Edited by sedsberg

Share this post


Link to post

 

Edit: Og grensa på partisjonsstørrelse for FAT32 er 4TB, Ikke 2GB. 2GB er grensa for filstørrelse.

4 TB var vel litt stor partisjon for FAT32.

 

Jeg er ingen "ekspert" men etter litt "googling" så er vel kildene (her: Microsoft og Western Digital) enige om at maks størrelse for en partisjon på FAT32 er 32GB og maks filstørrelse på FAT 32 er 4GB (eller som Microsoft skriver: "You cannot create a file larger than (2^32)-1 bytes (this is one byte less than 4 GB) on a FAT32 partition."

 

Minnekort over 32 GB bruker et filsystemet exFAT.

 

EDIT! Det er nok riktig at tredjepartssoftware/firmware kan formatere FAT32 partisjoner større enn 32 GB, faktisk opp til 8 TB (iflg enkelte artikler på nettet), men Windows følger den originale standarden med en begrensing på 32 GB og slik jeg forstår det så gjør de fleste (eller alle?) hardwareprodusentene (kamera/minnebrikker) det samme og bruker den originale standarden når det gjelder FAT32. Men selv om Windows ikke kan lage en partisjon over 32 GB så skal det vist nok kunne lese/skrive til større FAT32-partisjoner.

 

Faktisk så er det slik at ved å bruke "cluster size" på 64kb , dette støttes ikke av Microsoft/Windows som bruker 32kb, så skal en kunne skape FAT32-partisjoner opp til 16 TB (iflg den samme kilden).

Edited by polljen

Share this post


Link to post

De begrensningene er det Microsoft som har satt. Du kan bruke annen software for å få større partisjoner. Men det forandrer fremdeles ikke det at SDHC-kort addresseres fysisk på en annen måte enn SD-kort. SD-kort bruker byte-addressering mens SDHC bruker sector-addressering. (1 sector = 512 bytes)

Share this post


Link to post

flageborg: Sikkert fordi han har gammelt utstyr som ikke takler nyere filsystem.

Ok.....men når jeg prøver å gi bort noe gammalt som kanskje funker.....så er det ikke mye respons å få....hmmmmmm

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...