Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Håpløst å finne julegaver til ungdommer!


Anbefalte innlegg

Jeg har en 13-åring som aldri kan svare på hva han ønsker seg til jul, annet enn en pc til 15.000 som er helt utelukket.

Jeg skal også kjøpe gave til en gutt til på hans alder.

De liker jo spill begge to, men hva slags spill er kule for tiden?

De spillene han har nevnt er det 18-års aldersgrense på..

Føles håpløst.

 

Han fikk ipad i fjor og telefon til burdagen sin, så det blir ingen så dyr gave i år.

Under 1000-lappen.

 

Hjelp?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis han har xbox eller playstation så kan du vel kjøpe en av toppselgerne til platekompaniet? Det må jo slå an? Eller minecraft om han er interessert i det. Jeg har ei lillesøster på 12, hun fyller 13 som spiller det veldig mye på ps4. 

Brettspill han kan spille med kompiser kan være kult. Det finnes mange kule å få tak i. Et eller annet fra nettbuikken vitenwahl.no? Der finnes det masse som er kult å utforske. Spesielt om han liker å utforske ting. :) 

Lenke til kommentar

Jeg skjønner helt klart utfordringen din, men å spørre andre hva en person ønsker seg synes jeg er en dårlig ide. For å svare på hva en person muligens kan ønske seg må man kjenne personen relativt godt. Spill er ikke så ulikt klær. Det du synes er fint, eller en annen 13-åring for den saks skyld kan din 13-åring mislike sterkt.

 

Det med toppselgere som ble nevnt her er ikke så dumt, men om f. eks Fallout 4 ligger på topplista og han hater den type spill blir det jo fortsatt et bomkjøp. 

Lenke til kommentar

Siden det bare er et par år siden jeg var 13 år selv kan jeg kanskje si litt om saken?

 

Jeg er litt enig med LtdEdFred, men synes samtidig ikke en julegave MÅ være noe man ønsker seg. Man spør hva noen ønsker seg, og svarer ikke den andre noe fornuftig bruker man hodet selv eller sammen med andre.

 

Hvilke interesser har han? Noe som passer interessen er vel alltid en god idé. Har han ingen eller få andre interesser enn det som er på dataskjermer er jeg derimot veldig enig med Belphegor og synes at noe som kan få nesen hans bort derfra og gjerne ut i naturen er en veldig god idé. Fiskestang, skøyter, ski, turkart/kompass, enkelt lite telt, sovepose - fortsett selv. En bok eller tre er heller aldri bortkastet så lenge den passer til en ungdom (om den er skjønnlittatur)/passer til interessen/nivået hans eller er slik at den kan vekke og ikke bedøve interesse for noe nytt (om den er faglitteratur). Bøker er dessuten normalt lette å bytte dersom man ikke skriver hilsen i dem. (Det synes jeg ellers du skal gjøre, for det er veldig hyggelig noen år senere,  men ikke gjør det før han har bestemt seg for ikke å bytte. Selv klarte jeg å få samme boken i to pakker da jeg var nesten ti år og begge hadde skrevet i boken slik at den ikke kunne byttes. Det var ikke så veldig morsomt) Et brettspill er aldri dumt dersom han har gode venner å spille med og noen av dem er forbausende skolenyttige også. Suppler gjerne med en god pose kaffe/te og en eske eller to god kjeks :).

 

Og husk: Kommer det sure miner, så bare minn om at han kunne sette opp ønskeliste og gjorde det ikke. Han vil nok huske det til neste år...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du skriver at de spillene han ønsker er det 18 års aldersgrense på. Det er ingen grense, det er veiledende for forståelse, og forståelse er ikke aldersbetinget. men individuelt. 

 

Ellers, hva med Lego Mindstorm for å vinkle det litt mer til det realistiske? Warhammer figurer for det praktiske, men allikevel fantasifulle?

 

Hvis han ønsker seg en PC kan du jo kjøpe et kult kabinett og så si at han får spare til resten. 

Endret av Bogdan Penko
Lenke til kommentar

Ingen problem å kjøpe spill med 18års grense slenge gutten er oppegående i hodet. Spilte selv gta serien når jeg var på den aldern og kom helberga ut av det. 

 

Ellers så er det vanskelig å kjøpe i denne aldersgruppen. Ting som underholder er vell en slager. Når man blir eldre lærer man seg heldigvis å sette pris på gaver som klær, sko og andre ting man trenger. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...