Gå til innhold

Er hest ekstrem sport?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

:!: for en gammel tråd.

 

Hest er nok en ekstremsport. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger min ridetur har endt i grusen !!

 

På hvilken måte er det IKKE en ekstremsport?

Jobber du med temming og innridning av unghester, skal jeg love deg du blir gul og blå.

Et spark fra en hest er nok til å ta livet av et menneske. Tryner hesten med deg oppå, kan du også risikere å dø (ikke lenge siden ei jente fra Norge døde under sprangridning).

Endret av Turtlis
Lenke til kommentar
hest er ivertfall ekstremt dumt

 

haha, den der var litt tidi :p

selv om jeg er uenig :p

 

Hvis du synes det, så synes jeg synd på deg. Det sier meg at du er en person som ikke er villig til å prøve nye ting og prøve å like dem.

Hvis du ikke liker hester så kan du jo helle skrive det. Det der var veldig uhøflig mot hestefolk. Det er ikke noe gøy å få høre sånne ting hele tiden selv om du holder på med hest, tenk om du var fotballfan og hele tiden fikk høre 50 ganger pr dag at "fotball er så dumt, å herregud liker du fotball? da må du jo være helt skrudd i hode, nei deg gidder jeg ikke å omgås med!" osv... hadde du likt det? tror ikke d nei!!

tenk før du snakker, eller i dette tilfellet; tenk før du skriver!

herregud, jeg skjønner bare ikke at voksne mennesker kan være så teite som det enkelte av dere er... tenk å skrive noe så frekt. vi hestefolk går ikke rundt og plager fotballfans med hvor teit fotball er hele tiden 10767635 ganger om dagen! så slutt å plage oss!!! :mad:

Lenke til kommentar
:!: for en gammel tråd.

 

Hest er nok en ekstremsport. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger min ridetur har endt i grusen !!

 

På hvilken måte er det IKKE en ekstremsport?

Jobber du med temming og innridning av unghester, skal jeg love deg du blir gul og blå.

Et spark fra en hest er nok til å ta livet av et menneske. Tryner hesten med deg oppå, kan du også risikere å dø (ikke lenge siden ei jente fra Norge døde under sprangridning).

 

eh, javel? det er ikke en ekstremsport fordi vi rir ikke rundt i trafikken i full galopp uten hjelm eller sal eller hodelag eller noe og hopper 50 meter høye hindere, og vi prøver ikke å gjøre det mest ekstreme som det går an med hesten og tester både våre egne og hestens grenser til det ytterste! jeg har faktisk hørt om rytter-dødsfall kun, hmm, 0 ganger!! ja da folk skader seg med hest men det gjør de også i fotball. men i fotball skjer det mye oftere. dette er min mening, alle har lov til å si imot, men dette er altså min STERKE mening :p

SÅ er fotball også en ekstremsport liksom? og vollyball og tennis og badminton og håndball og basketball osv osv? lufting av hunden er det en ekstremsport? sitte på et fly likeså godt, det kan jo styrte når som helst. og plutselig kan jo russland angripe norge og et fly kommer over huset mitt og slipper en bombe akkurat her. så hva i verden er egentlig ekstremt? alt kan jo være farlig. that's life, alt kan skje. så får du selv velge om du vil godta det... eller sitte inne med en pute over hodet resten av livet ditt! nå gidder jeg ikke å diskutere mer... jeg hater egentlig å diskutere for folk e så j**** sta!!! :ermm:

jeg liker ikke stae folk ,så hade :hrm::mad:

Lenke til kommentar

alt kan jo være farlig. that's life, alt kan skje. så får du selv velge om du vil godta det... eller sitte inne med en pute over hodet resten av livet ditt! nå gidder jeg ikke å diskutere mer... jeg hater egentlig å diskutere for folk e så j**** sta!!!

jeg liker ikke stae folk ,så hade

 

Hva er ditt problem, sånn egentlig?

Du har ingenting på et diskusjonsforum å gjøre, ser jeg.

Du må være manisk.

Det er da ingen her som har DISKUTERT noe som helst. Denne tråden er i fra 2003, liksom.

Hvor gammel er du forresten og hvor lenge har du evt drevet med hest? Jeg tror du bør sjekke media litt oftere, fordi det ER faktisk mange som dør årlig grunnet ridning. Er du tre år(det virker slik), så skjønner jeg at du ikke er en ivrig nyhetsleser.

 

Hva med feltritt? Der løper de i full fart og alle mulige slags hinder, glatte bakker og vannhull.

 

EKSTREMsport er det kanskje ikke, men det er en farlig sport ;)

Endret av Turtlis
Lenke til kommentar
Hesteridning er ekstremsport

Hest er ikke det .. fordi det er et dyr .. ikke en sport

 

hvorfor hesteridning er ekstremsport:

jeg drev med det selv (ja .. kom igjen .. le )

og stol på meg .. fikk fler skader enn noe annet jeg har drevet med ..

og jeg var flink!

 

Hest er det dyret som dreper felst mennesker i usa hvert år, indirekte, faktisk dør flere folk pga. at de faller av hester i usa, enn alle andre former for dødsfall som involverer andre dyr.

2. to på lista er hunder naturlig nok, de skader og dreper en del folk hvert år også.

Men antall folk som dør av å falle av hest er mer enn alle som dør pga. hunder, aligatorer, haier, slanger, edderkopper, ulver, bjørner osv osv.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Gjest medlem-1432

Nå er jeg ikke helt sikker på hva definisjonen av ekstremsport er, men at det er en risikofaktor og drive på med hest er det ingen tvil om.

At hest står for de høyeste tallene for dødsårsaker med dyr i norge og usa var jeg derimot ikke klar over.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Nå er jeg ikke helt sikker på hva definisjonen av ekstremsport er, men at det er en risikofaktor og drive på med hest er det ingen tvil om.

At hest står for de høyeste tallene for dødsårsaker med dyr i norge og usa var jeg derimot ikke klar over.

Hvem ellers? Marsvin, rotter, mus, fisk, høner, kyr, geit, hunder, skilpadde og katter osv. er ikke akkurat en stor trussel mot oss. Hester derimot er uberegnelige, og folk henger jo rundt dem hele tida.

Lenke til kommentar

I utgangpunktet vil jeg si hun tar feil. Da jeg ikke ser på det å ri tur i skogen som noe ekstremt. Selv om man selvfølgelig kan gå på trynet å skade seg stygt der også. Men kom an.. Skade deg kan du gjøre om du jogger også.

 

Derimot er det grener innenfor hestesporten, feks veddeløp. Da har man et felt på kanskje 12-13 hester på 500 kg som løper i 60-65 km/t, ofte redde og giret til tusen med en liten anorektisk fjott som er 1.50 høy og veier 50 kilo på ryggen.

Det er ikke uvanlig at en hest snubler og bryter opp benet sitt (og når dette skjer så klarer den jo ikke stoppe med en gang, så den fortsetter jo å løpe et stykke på 3 bein. Å balansere så mye vekt på tre bein i så stor fart er vanskelig, dermed ødelegges ofte hele dyret) Jockeyen som jo skal sitte oppå dyret havner ofte under det i slik situasjoner. Da kan det bli stygt. 50 kilo blir aldri bra under en hest.

Da kan det kalles ekstremsport.

 

Disse jockeyene regelrett står jo i salen også, med rompa rett i været mens de balanserer på tærne. Dersom hesten de rir på tråkker over og snubler er det ofte nok til at de faller av, og blir trampet ihjel av de 10 hestene som kommer løpende bak.

SÅNN SETT kan hest være en ekstremsport. Men tur i skogen eller i sirkel på bane, nei.

Kan strekke meg til at det å hoppe over hindre kan være farlig, men da bør man bikke èn meter hva gjelder høyde på disse hindrene..

Lenke til kommentar
Gjest Harley Quinn

Vanlig riding på bane vil jeg ikke se på som ekstremsport, men galoppløp eller feltritt vil jeg si grenser dit i det minste. Det er fart, mye hester, hindre o.l. som gjør at ved et lite uhell kan utfallet bli fatalt.

 

Har selv sett skader i galoppløp på nært hold og det er ikke småsaker det er snakk om.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hesteridning kan være ekstremsport. Man blir pålagt å bruke ridesko, og hjelm, noe som ikke hadde vært pålagt hvis det ikke hadde vært en sport som kan bli ganske ekstrem til tider, spesielt trav og sprang.

 

Jeg utfordrer alle her til å bestille en time, og se selv. Svetten vil dryppe, og det er faktisk til tider ekstremt vanskelig, farlig og slitsomt!

Lenke til kommentar

Hest er ektrem sport. De veier mellom 3-1200kg med muskler, fett, kjøtt og bein. Sitter man på en hest og skritter rundt i skogen så nei. Rir man sprang, feks. et grand prix stevne ( 11-15 hindre på 160-170cm) så vil det kalles en ekstrem sport. Noe som er enda verre er feltritt. Feltrittshindrene er fast ( sitter fast i bakken) tre - stjernes feltritt går i 130cm. 130cm høye hindre som sitter fast i bakken, ofte midt i en oppoverbakke, nedoverbakke, skråning osv.. Ofte er de også flere metere brede. Er hesten eller rytteren litt ukonsentrere kan de koset liv. Hesteridning er ektsremsport.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Noe som er enda verre er feltritt. Feltrittshindrene er fast ( sitter fast i bakken) tre - stjernes feltritt går i 130cm. 130cm høye hindre som sitter fast i bakken, ofte midt i en oppoverbakke, nedoverbakke, skråning osv.. Ofte er de også flere metere brede. Er hesten eller rytteren litt ukonsentrere kan de koset liv. Hesteridning er ektsremsport.

Feltritt/Eventing må jo være noe av det jæveligste som er for hesten sin del. Er mange dyr som blir ødelagte permanent i den sporten... Det samme gjelder forøvrig Steeplechase.

Hva gjelder veddeløp har jo de fått mye oppmerksomhet pga hestedødsfall osv i senere tid, og det er opprettet mange fond som samler inne penger for å få ødelagte hester noenlunde friske igjen, og for å hindre pensjonerte hester i å ende som slakt. I en sport hvor mesteparten av fokuset er på pengene man kan tjene er det vel helt vanlig at dyret blir nedprioritert... Feks er veldig mange av 2 åringene som blir satt til løp overhodet ikke klare for det. De myke beina er rett og slett ikke klare for påkjenningen i en alder av 2 år. De store championene får riktignok det beste av stell, men det er ikke alle av "taper-hestene" som får så god behandling..

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Vanlig ridning folk flest bedriver er nok absolutt ikke ekstremsport, men sammenligner man feltritt og basehopp, finner jeg når jeg søker litt rundt at det var 15 stk. døde i 2009 av basehopp mot 12 stk. i feltritt fra nov 06 til nov 07, også kan man jo sikkert plusse på døde på galoppbanen (og plusse på antall døde hester)... Det bør jo faktisk si littegrann. Aner ikke hvor mange utøvere det er av de forskjellige, men tipper det ikke er så mange flere feltrittryttere enn basehoppere på det nivået der risikoen er størst.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Kommer helt an på HVA man driver med innen hest vil jeg si. Er begrenset hvor store skader man får av å bare sulle rundt på turer osv. Men klart, ting kan skje der og. Man kan ALDRI vite hvordan en hest reagerer, selv den snilleste kan det rable for. Og 500-600 kg vinner klart over våre usle 60-70 kg. :)

 

Noe ekstremsport er det gjerne ikke, men det er en ganske stor risiko i en del av grenene. Sprang, feltritt, galopp, trav and so on. Skjer jevnlig ulykker i løpsbanen f.eks. Selv de beste utøverne er ofte satt utav spill. Å ligge på bakken midt mellom 10-15 hester som etter tur løper over deg tror jeg de fleste ville blitt ganske mørbanket. Evt falt ned fra en 1,60 høy hest over et 1,20 høyt hinder. Det er undervurdert hvor farlig det egentlig kan være. :))

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...