Gå til innhold

Fagrev automatiker, HMS.


gunnar453

Anbefalte innlegg

Hei.

Noen som har tips til utførelse af fagbrev automatiker? 

1-Hva bør jeg kunne om HMS forskrifter? Hvor dypt må jeg gå her? Er det verdt å sette seg inn i arbeidstilsynets lovdata? feks "Bruk av personlig verneutstyr på arbeidsplassen"

2-Er NEK400:2006 eller Montørhådboka (NEK400:2010) fortsatt gyldig?

3-Hva bør jeg kunne om Ex? Har funnet arbeidstilsynets "577: helse og sikkerhet i eksplosjonsfarlige områder"

 

Er det andre forskrifter eller litteratur som kan være aktuell som automatiker (eksempelvis herifra: http://www.arbeidstilsynet.no/regelverk/forskrifter.html?tid=207502)?

Finnes spesifikke forskrifter om hydraulikk og pneumatikk? eller dekkes dette av 522: Maskiner

 

 

Tar fagbrev på skolen.

Endret av gunnar453
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du lærer vell det du må lære på skulen?

 

Ein del av forskriftene, som f.eks. forskrift om bruk av personlig verneutstyr på arbeidsplassen eller forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav er det greit å vite om.

Men i det vanlige så held det å vite om at slike forskrifter ekstisterer. Om du ikkje er borti Ex-soner i det heile tatt så treng du ikkje å kunne noke om det. Men om du berører denne problematikken så må du sjølvsagt vite om regelverket.

 

Ellers så er det eit viktig skille mellom lov og forskrifter på den eine sida, og veiledningar, normer og standarar på den andre sida.

Lover og forskrifter må alle følge, men ofte er det her lite detaljar om praktiske løysningar som er i henhold til regelverket. Derfor finnes det også ein del veiledningstekster og liknande som beskriver mulige og praktiske løysningar. Montørhåndboka er ein slik bransjestandar som viser ein måte å oppfylle krav etter lover og forskrifter. Sjå på det som eit løysningsforslag, du kan løyse oppgåvene på andre måtar men då må du dokumentere at løysninga er lovlig på andre måtar. Det er viktig at standaren du bruker er oppdatert etter dei nyaste lovene og/eller forskriftene.

 

 

Eit godt utgangspunkt for å finne det regelverket som du treng å kunne er http://regelhjelp.no der kan du søke enten på organisasjonsnummer eller bransje for å få opp ei oversikt over det regelverket som du må forhold deg til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...