Gå til innhold

Spill pc, brukt/ny 6k eller 8k med skjerm og tastatur.


Anbefalte innlegg

Jepp, den med vannkjølingen. Er en bil tur unna riktignok, men skal nok gå bra. Det gir vel bedre value enn nytt i denne prisklassen? Trenger jo full setup. Hvor mye snakker vi om når du nevner vedlikehold av vannkjøling Fenrisulf? Blir vel oppgradering av ram en gang neste år, og gpu året etter kanskje? :)

 

det er såpass lenge siden jeg holdt på med vannkjøling, så hvor mye det koster i dag å drive på med det, kan jeg ikke gi noe svar på.  ta og sleng ut en tråd her:  https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=299

de kan gi deg et bra svar :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tilsvarende pakke med custom vannkjøling som man ser i PCen fra denne finn.no annonsen kan fåes hos komplett for rundt: 3500-4000.

https://www.komplett.no/product/821955/datautstyr/vifterkjlingvannkjling/vannkjling-kit/ekwb-ek-kit-x240-cpu-water-cooling-kit#productinfoDenne pakka her gir deg full loop for bare 3700.

Så loopen du ser i denne annonsa er ikke verdt 8000, og selv ville ikke gitt mer for denne loopen enn maks 2500 i og med at den er brukt.

 

Resten av PCen er et utdatert GTX 670 kort som vil møte en del utfordringer i nyere spill om du ønsker høy grafikk. Prosessoren er 4 år gamnel, og kun i5, ikke engang i7. Jeg ville ikke betalt mer enn maks 4000 for denne PCen ekslusiv vannkjølinga. Med vannkjøling vil jeg si maks 6500 for PCen.

 

Når det skal sies er ser jeg heller ikke vitsen for en så dyr vannkjøling når PCen kun har i5 2500k, da vil du få bedre ytelse fra en nyere i7 med mer rimelig vannkjøling (prismessig). Jeg ser at han slenger på 2 ekstra skjermer i pakken, men siden han ikke nevner spesifikk informasjon om disse så tviler jeg på at de er mye å skryte av.

Alt i alt tror jeg du kan få en langt bedre PC brukt for 8000,-.

Selv memer jeg det skal være mulig å få tak i en brukt PC med intel i7 og minst GTX 780 for 6000, og da har du fortsatt 2000 til skjerm.

 

Men dersom du går for PCen i annonsen ville jeg gitt maks 7000 med skjerm. I tillegg ville jeg gått for nytt skjermkort og ny prosessor, da jeg syntes å bruke penger på en slik vannkjøling er overkill for kun i5 2500k ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå må du gi deg, det kit'et fra Komplett blir som å sammenligne en fiat 500 med en Volvo XC90. De er bare såvidt like i det de begge kan kalles "bil". Bare pumpene i finn annonsen koster 995Kr per stykk. Aquaero5 koster 549Kr i LT versjon, om det er pro som står i maskinen må du ut med 1195Kr. Det står 2 tjukke radiatorer i maskinen som nok kommer på rundt 2000Kr til sammen. Det er ihvertfall 500Kr per reservoir. Corsair viftene alene kommer på godt over 1000Kr, sannsynligvis nærmere 2000Kr.

 

På det aller mest konservative anslaget her er jeg oppe i 6500Kr, og det er uten vannblokkene. Denne vannkjølingen kan fint kjøle en blodklokket 5960X og 3-4 Titan X om du bare kjøper vannblokkene til det. Det er sånn sett kanskje overkill for TS, men å si at man får tilsvarende fra Komplett for 3500-4000Kr blir et hav unna sannheten.

 

Som jeg sa koster bare kabinettet minst 3500Kr i butikk nå.

 

Verdien i maskinen som er til salgs er der så til de grader. Om det er noe TS har bruk for er kanskje noe som heller bør diskuteres. En ting er sikkert, og det er at jeg hadde kjøpt den maskinen selv, dersom jeg hadde hatt anledning (altså bodd nærme nok). Så hadde jeg dyttet min maskin inni det kabinettet med kjølingen klar. Solgt min egen 900D på finn, og puttet maskinen som står i finn annonsen i et billig kabinett jeg har her, så hadde hele vannkjølingen blitt nærmest gratis for meg (vel, et par lapper da)...

Endret av Gabri3L
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar! Ser at det er en pc, jeg ikke får potensialet ut av med det første. Skal tenke på det et par dager, kanskje noen andre det passer bedre for. Tror han ville la pc'en lufte litt uansett. Det var xl2410T benq 24 og 21 benq tommer, ikke 27. Skal vel være fine skjermer.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Nytt forsøk! 

 

 
Trenger da SSD, kabinett, strømforsyner og et par vifter. Om jeg ikke har oversett noe.
 
Virker finn artikkelen grei? tips til manglende komponenter. kabinettet skal gjerne ikke ha innsyn (glass). Eventuelt bare se på ny pc?
 
Mvh Jonas, takk.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...