Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Semi nytt system, booter ikke.


Anbefalte innlegg

Heisann alle sammen,

 

Hovedkortet i forrige oppsett kortsluttet og tok kvelden så jeg handlet inn noen nye deler og satte det sammen i morges, men sliter litt da alle vifter og lys kommer på, men ingen lyd fra speaker og svart skjerm.

 

Komponenter er 

fx8350 (nytt)

msi gaming 970 hk (nytt)

msi gtx 970 ( fra forrige bygg )

ballistix 1600mhz (fra forrige bygg)

RM650 psu (fra forrige bygg)

 

 

Nå har jeg feilsøkt psu og vet at den fungerer fint. Plugget ut alt bortsett fra det mest nødvendige og prøvd uten resultat. Skiftet ram posisjoner uten resultat. reset cmos uten resultat og sjekket at det ikke var skjermen som tullet uten resultater.

 

Jeg lurer på om RAM er problemet og om den ble skadet kanskje da forrige hk kortsluttet. Jeg har nye RAM på vei inn, men de kommer ikke før etter helga. Det som er tingen er at bare en av de 2 rambrikkene jeg har var i forrige hk da det kortsluttet og jeg har prøvd den som ikke var i, men samme resultat. Mulig at hk er bust selv om det er nettopp pakket ut og alle lys kommer på ? har ikke feilsøkt GPU, men lys på MSI logo og vifter kommer på så tipper det er ok. 

 

 

oppdatering: har kjøpt en rambrikke for å teste og samme som før. Tipper ram ikke er problemet da.

Endret av tommynecro
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du sjekket eventuelle tilbakemeldinger fra HK? Tenker da spesielt på LED's som indikerer feil eller feilmeldinger i form av lydsignaler?

Skjønte ikke hvilket HK du har kjøpt og har dermed ikke fått sjekket manualen til dette i forbindelse med tipsene jeg gav.

Ett nytt HK kan selvfølgelig være DOA men som oftest er det nok brukerfeil som er grunnen. Du skriver at du har prøvd med minimumskonfigurasjon.. Jeg går da ut fra at du også har testet med forskjellig GPU og RAM? Kunne kanskje være en idè å koble bort absolutt alt (kun prosessor, power og GPU) for å se om du kommer til bios?

Lenke til kommentar

Jeg har klart å "fikse" problemet nå etter altfor mange timer med å klø meg i hodet. Det både var og var ikke problem med RAM. Vet ikke helt hva som var problemet så vanskelig å forklare. Utrolig vanskelig tilfelle. Endte opp med å ta alt ut og inn igjen med en tredje type ram. Funker bra nå iallefall. Aldri vært borti noe så vanskelig i 15 år med pc bygging... Umulig å feilsøke dette...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...