Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Har noen erfaringer med Mill panelovn som trekker lite strøm?


Anbefalte innlegg

Hei, har noen erfaringer med:

 

Mill panelovn stål IB 300 W

 

Mill glasspanellist

 

Men det burde vel være energimerking på disse? Eller sier hvor store rom de klarer rundt 30 grader på et rom som er 30 kvadratmeter hvis rommet er issolert med glava.

 

Om disse kun er for utsende, men de gjør en dårlig jobb med oppvarming?

 

Finnes det noen slike som får A++ som energimerking, det vil si, at de gir ekstrem høy varme, men trekker minimalt med strøm? Vil sette pluss om det er digital termostat.

 

Har hørt glasspanel kan knuse om det har vært fraktskader så er litt i tvil om det heletatt er noe å vurdere metall leder vel varme bedre en glass?

 

Nå vet jeg ikke om det er slik oljepanel ovn gir bedre varme og trekker mindre strøm?7

Men de ser veldig stygge ut.

 

Har noe som ligner Norbø ikon/enøk fra før av, så lurer jeg på om det finnes bedre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om disse kun er for utsende, men de gjør en dårlig jobb med oppvarming?

 

Nå vet jeg ikke om det er slik oljepanel ovn gir bedre varme og trekker mindre strøm?

Tenk deg om, hvordan kan en ovn gi bedre varme eller trekke mindre strøm...??? En varmeovn har en oppgitt effekt og all effektforbruk går over i varme. F.eks. 600W er 600W forutsatt at merkingen på ovnen er korrekt. En ovn som er på 600W gir 600W varme uansett om den er i glass eller metall, eller fyllt med olje. Eneste forskjell er hvordan den sprer/fordeler varmen, og det gjør at den kan føles litt forskjellig hvordan den varmer hvis man starter opp en ovn i et kaldt rom. Men ved vanlig drift gir forskjellige ovner med samme effekt like mye varme.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det finnes jo forskjellige teknologier.

 

aeg3606%20-%203.jpg

 

Så enkelt kan en varmeovn se ut inni, bare med termostat.

Det er en ovn som trekker mest strøm og gir dårligst varme. Etter en del års tid blir det nok mye støv også, dermed lykter det svidd når ovnen startes om vintereren. http://www.nobo.no/panelovner/nobo-top-glass

men vet ikke om dette er dårlig reklamesønt problemer med disse er glass kan knuses og man vet ikke med levetiden.

 

Det de kunne gjøre, er fylle ovnen med olje, av ulike typer f.eks rapsolje, slik at varme effekten blir mye høyere.

Men det kan ikke være olje som ikke tåler høyere tempraturer for hvis den fordamper mister ovnen effekten.

 

Så dermed trenger ikke watt alltid å si hvor effektiv den er. Samme med sparepærer og LED watt trenger ikke å ha noe å si, det er teknologien og type diode og transformator som kan ha betydning.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Eg vil tru at det LMH1 er ute etter, er ein omn som brukar minimalt med straum til å gjere andre ting enn å lage varme, dvs. minst mogleg "svinn". 

Eg trudde det var energimerking på omnane, men eg er ikkje kar til å finne det no.

Hva annet enn å lage varme kan en ovn bruke effekt på? Du tenker på display på ovnen, som igjen gjør om effekten som brukes til varme? Eventuelt den mikroskopiske delen lys den kan sende ut fra en LED/bakgrunnsbelysning på skjerm, som igjen blir til varme?

 

Effekt forbrukt av ovnen == varme.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

aeg3606%20-%203.jpg

 

Så enkelt kan en varmeovn se ut inni, bare med termostat.

FEIL. Dette er varmeelement fra en vaskemaskin. :tease:

 

 

Du har ikke fulgt med fysikktimen..?

Lyspører og trafoer som du bruker som eksempler har forskjellig virkningsgrad. Dvs at deu får igjen færre watt en du bruker. Men hvor blir det av disse wattene? Jo, de blir til varme! Hvis en varmeovn hadde hatt en virkningsgrad på 90% ville de resterende 10% blitt varme og da blir det jo ønsket effekt allikevel. Hvor skulle ellers effekten blitt borte?

 

Hvordan kan en oljefylt ovn gi mer varme? Da må den jo lage strøm? Bevis hvordan det gjøres, da blir du verdensberømt!

Lenke til kommentar

Hva annet enn å lage varme kan en ovn bruke effekt på? Du tenker på display på ovnen, som igjen gjør om effekten som brukes til varme? Eventuelt den mikroskopiske delen lys den kan sende ut fra en LED/bakgrunnsbelysning på skjerm, som igjen blir til varme?

Effekt forbrukt av ovnen == varme.

 

 

Typisk er vel termostat og standby-funksjonalitet. Det er neppe store greiene, men kan gjerne bli nokre kroner i løpet av året dersom ein har mange omnar.

 

Omner er litt i særstilling sidan svinn i ein omn vil vere å IKKJE lage varme, mens svinn på bortimot alle andre apparat vil vere å lage varme.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nei, må si både j-- og Mr D

er til lite eller ingen hjelp her.

 

soleis prøver vertfall å hjelpe.

 

Kanskje det er slik det ikke finnes bedre en varmepume (Luft) (Vann til luft) eller radiatorer som muligens hadde fått energimerking.

 

For det er jo nesten slik i dag, at 2 stasjonære maskiner får bedre energimerking en varmeovn i dag.

 

Fant ikke artikkelen igjen, men vet det var noen som bygget en PC som varmeovn der varmen kommer fra CPU og gpu.

Slik vil nok komme til mere nytte, selv om det er dyrt måte å varme opp på.

Lenke til kommentar

Typisk er vel termostat og standby-funksjonalitet. Det er neppe store greiene, men kan gjerne bli nokre kroner i løpet av året dersom ein har mange omnar.

En mekanisk termostat bruker ikke strøm. En elektronisk termostat bruker tilnærmet null, blir isåfall snakk om ører. Varmeovner har ikke standby. De har en termostat og evnt en mekanisk bryter som slår av og på elementet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så du mener slike ovner får F eller D på energimerking uansett?

Så er ikke vits å gi informasjon om det, da det uansett er dårligst teknolgi og varme opp.

 

Da er det bedre å bruke konfyr lage mat, og skaffe vifter i alle rom slik at varmen flyttes i hele huset?

 

Varmeelement grill/ovn 1000 + 1200 Watt 230 Volt

 

00203119.jpg

Blir noe slik mere hvordan eldre ovner ser ut inni?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Som flere her sier: Panelovner omsetter elektrisitet til varme med god effektivitet. Det er ikke stor forskjell i varmeeeffekten mellom en ovn i stål eller en med glasspanel, teknologien inni er lik. Forskjellen er i designen. Hvorvidt ovnene er miljøvennlige avhenger av hvordan elektristeten du kjøper er produsert. For innemiljøet spiller visse konstruksjonsdetaljer litt inn, men de fleste ovner i dag er konstruert med ikke altfor varm overflate og sånn at det kommer mindre støv inn i dem og i kontakt med varmeelementet enn på gamle panelovner som lett luktet svidd når de brant av støv inni seg.

 

Oppvarmingsprisen kommer mer an på hvilken kraftavtale og strømpris du har i vintermånedene enn om du velger Mill, Nobø eller Beha. Det du kan spare på er ovner med nattsenking: Elektronikken justerer automatisk ned termostaten fem grader litt før leggetid og opp igjen før du står opp. Den kan også senke temperaturen på dagtid mens alle er på jobb/skole.

 

Første ovn linket til i første innlegg er på 300 W og oppgis å passe for små rom. Jeg tenker vindfang, separate do-rom slik man bygde i forrige århundre.

Andre ovn er på 600 W og her oppgis det et kvadratmetertall på 8-11 m2. OK for et lite til middels soverom.

Du får også ovner i samme design med større effekt, f.eks. 1200 W.

 

Ingen av ovnene du linker til kan aleine varme opp ei stue på 30 m2 til 30 grader. Men om du monterer tre-fire ovner på 600 W eller seks til åtte på 300 W går det sikkert bra. Hvor mange watt du trenger per kvadratmeter varierer også med hvor kaldt det er ute, hvor mye isolasjon du har i veggene (Eldre hus kan ha 7,5 cm Glava, i dag bygger man gjerne med 20 eller 25 cm), hvor mye det blåser ute, og hvor god vindsperre huset har.

 

Beha har en varmekalkulator som gir deg en pekepinn på hvor mange og store ovner du trenger i et rom. Du kan velge mellom normalt godt isolerte hus, dårlig isolerte og ekstra godt isolerte. Hos oss har i installert noe mindre enn det denne anbefaler, men vi fyrer i peisovnen når det er ekstra kaldt, eller når bålet er mer interessant å se på enn TV.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men det finnes ikke noen fasitsvar hva som er best med varmeovner i dag?

 

Om vi skal vurdere ut i fra energimerking de som kommer best ut, levetid, og pris?

Man kunne jo kjøpt 2x 300 watt hvis rommet er avlangt, ikke kvadratisk siden da får man jevn varme i hele rommet.

Men tror ikke den følger med termostat, så da må man skru av ovnen selv.

 

Er glassovn mere skadbar en metall? Så man bør ikke plassere noe inntil om ovnen er varm eller knuser glasset lett som ingenting? Omtrent som å legge et varm glass i kaldt varm.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Du skal aldri plassere noe helt inntil en varmeovn, uansett type. Hva som er sikker avstand vil variere, det kan være helt ned til fem cm foran og ti-femten over, men de skal ha fri luftsirkulasjon rundt seg for å unngå overoppheting. Eller at termostaten skrur dem av selv om det er kaldt eller i rommet. Eldre panelovner, for ikke å snake om stråleovner, trenger mye mer fri luft omkring seg.

 

Det sier seg selv at en ovn med glass er lettere å ødelegge enn en med bare stål, dersom den får et støt. Men glassovnene har vært for kort tid på markedet til å si om de har særlig kortere levetid enn stålovner.

 

Fasitsvaret på hva som er mest effektive elektriske oppvarming, dersom vi ser bort fra gulvvarme og andre ting som er kostbart å installere:

Varmepumpe kommer på klar førsteplass. Luft-luft er billigst og enklest å installere, men skal brukes i mange år før installasjonskostnaden oppveies av besparelsen i pris.

 

Deretter kommer panelovn med termostat med nattsenking.

Så panelovn med termostat men uten nattsenking.

Gamle panelovner uten termostat kan med fordel byttes ut.

 

Forøvrig har også den minste ovnen du linker til elektronisk termostat, i følge Elkjøp. Og den passer til rom på 3-5 m2.

Ja, det kan være lurt å fordele flere små ovner rundt i et rom i stedet for en stor for å få jevn temperatur. Det er også anbefalt at ovnene står under vinduer og ventiler for få god luftsirkulasjon og å unngå "kaldras" (kald luft synker ned mot gulvet).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser ut som denne er billigst på komplett.

 

Men blir denne særlig varm? Eller kan man ta på denne uten den blir for varm?

Vet noen om denne er treg? Det vil si ofte tar 10-20 minutter før den begynner å varme, der varmevifte varmer med en gang man slår den på.

 

Har vertfall erfaringer med det norbø ikon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...