Jump to content
PUK

Ødelagt minnekortleser i Canon 70D

Recommended Posts

Hei. Har noen andre erfaringer med at kortet ikke vil sitte men kommer ut igjen fra minneleseren i kamera, her Canon 70D.
Det tok 5 uker før verkstedet meldte at jeg hadde ødelagt minneleseren med et defekt kort. De ville ikke ta det på reklamasjon eller reparere det før jeg godtok og betale 4500,- da hele hovedkortet måtte skiftes. Verkstedet hevder og at det ikke er bevegelige deler i minneleseren som kunne ødelegge kortet, noe jeg oppfatter som merkelig siden en trykker inn både for å feste det og få det ut igjen. 
Jeg føler meg ikke ansvarlig for skaden her men er interessert i hva andre eventuelt har opplevet på området og takker for eventuelle innspill. Hilsen: Torstein

Share this post


Link to post

...

Verkstedet hevder og at det ikke er bevegelige deler i minneleseren som kunne ødelegge kortet, noe jeg oppfatter som merkelig siden en trykker inn både for å feste det og få det ut igjen. 

...

 

Det høres merkelig ut at et defekt kort skal kunne ødelegge minnekortleser. Og det er opplagt bevegelig del i leseren siden kortet kommer ut av seg selv når man trykker på det. Må jo være en eller annen form for fjærbelastet mekanisme. Det som kanskje kan skade mekanismen er hvis du setter kortet i feil vei og trykker hardt, men siden jeg ikke har testet det (og ikke ønsker å gjøre det heller) blir det spekulasjon. Jeg vet selvsagt ikke hva du har gjort og har ingen mening om det. Men har du ikke mishandlet kortleseren må jo dette være en reklamasjonssak. Jeg ville startet med å ta det opp med de i butikken hvor du kjøpte og får de til å forklare hvordan en sd-kortleser kan fungere uten bevegelige deler.

Share this post


Link to post

Kanskje de hevder at "de bevegelige delene ikke kan ødelegge kortet". Og ikke at "det er ikke bevegelige deler". 

 

Men jeg googlet litt etter lignende feil, for mange ganger får man flere treff om det er et kjent problem med kameraet. Jeg fant bare en lignende, men kanskje du finner flere om du bare finner de riktige ordene å google.

 

http://www.dpreview.com/forums/post/54620582

 

Han fikk vite feilen etter å ha levert det til rep., men det står ikke noe om det var garanti.

 a piece  of the SD card broke off when I ejected the card 

 

Share this post


Link to post
Annonse

I 99% av disse tilfellene er det snakk om kommunikasjonspinner som har blitt skadet av at noe annet har kommet inn i leseren mellom disse og minnekortet. Det er ikke så vanlig på SD-kort, men i butikk ser jeg det hele tiden på CF-kort.

 

...og det er "aldri kunden sin feil".

 

På SD-kort har jeg sett det oftest med billige minnekort, hvor plast fra kortet har knekt av og lagt igjen i leseren.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...