Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Prosjekt til faget "Teknologi i praksis", 9. trinn


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg er nettopp ansatt som lærer i faget "Teknologi i praksis". Dette er et programfag, og klassen min består av sju elever på niendetrinn.

Jeg er på jakt etter prosjekter som elevene kan holde på med i flere uker om gangen, gjerne et helt semester.

 

Én tanke som har dukket opp i hodet mitt er å la dem bygge katapulter. Her kan elevene undersøke ulike typer katapulter og deres virkemåte, planlegge og tegne sin egen katapult, og deretter produsere den. (De uthevede ordene er hovedpunktene i læreplanen i faget.) Dessuten kan testingen av katapultene være noe elevene ser fram til, og dermed gi dem en ekstra dytt mens de arbeider med dem.

 

Er det noen kreative sjeler her inne som kan foreslå andre prosjekter som kanskje kan benyttes i faget? Setter stor pris på alle forslag :-).

Endret av Nøkkelknippe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da jeg hadde faget "Teknologi i praksis" i 8.klasse, brukte vi diverse programmer på internett til å designe en bro, og finne ut hvor mye det eventuelt ville koste å bygge broen i full skala. Etter noen timer på internett, bygget vi broen med forskjellige materialer (tre, plast, tynt metall etc).
Et annet prosjekt vi hadde var å designe en liten bil, for så å kombinere design, materiale og vekt for å få bilen til å gå fra A til B så raskt som mulig, og få knapper og el-motor til å fungere optimalt. Vi testet dette da vi var ferdig å designe/bygge bilen.

Lenke til kommentar

Takk for gode forslag! Å gjøre om en gammel PC til nettjener eller arbeidsstasjon er absolutt noe vi kunne ha gjort, men selv har jeg tenkt mer i samme retning som John9s. Å bygge bro høres virker som et strålende forslag! Bil bygget elevene dessverre i fjor, men for eksempel båt med motor kan være verdt å vurdere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...