Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

gift eller ikke gift?


Anbefalte innlegg

Er sammen med gubben på vårt 13 år og har 2 flotte barn sammen... 

men så er da det spm.... giftermål eller ikke... 

er det noe i forhold til barna man må tenke at man er bedre som gift eller stiller like sterkt om man ikke gjør det?

 

Han er tysk (vært i norge i 14år) og jeg er norsk men vårres barn er født norske.

 

 

takker for alle innspill og kunnkap!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å være gift er ikke bare et dokument, nei. :)

Du kan lese mer her:

http://www.klikk.no/kvinneguiden/penger/article884832.ece

 

Jeg mener at i gamle dager. Kunne man være gift uten å skrive under på et dokument/kontrakt. Er det noe du ikke forstår??? I dagens samfunn må man skrive under på et kontrakt/dokument også er man automatisk gift. Å skrive under på et dokument/kontrakt har ødelagt hensikten med dagens giftemål.

 

Hvis man er kristen. Så holder man en seremoniell bryllup og gir hverandre 2 ringer. Dette er bevis på et giftemål mellom to personer. I Asia gir man hverandre halsbånd eller armbånd. Å skrive under på en kontrakt også er man automatisk gift. Det er ikke giftemål og ødelegger alt som handler om giftemål og vielse mellom 2 personer. Giftemål er noe privat mellom familie, venner og slektninger. Det er ikke noe staten skal ha 100% oversikt over. Skriftlig kontrakt ødelegger 2000 år tradisjonell giftemål bare fordi staten skal overvåke hele samfunnet.

 

Mennesker i Norge kan ikke bare holde et vielse i kirken. Gi hverandre ringer og bli gift. Neida! Må skrive et kontrakt slik at staten kan ha kontroll og oversikt over hvem som blir gift i Norge. Så hvis jeg vil gifte meg med kjæresten min nå. Trenger jeg bare å underskrive et kontrakt med min kjæreste. Så er vi automatisk gift. Trenger ikke noe vielse osv.

Så hvis jeg vil skilles fra min kone. Skriver jeg bare under på et dokument sammen med henne og plutselig er vårt giftemål oppløst. Jeg trenger ikke engang å invitere venner til bryllupet. Jeg trenger bare å skrive under på en kontrakt. Jeg trenger ikke engang å holde et bryllup for å bli gift. Trenger bare å skrive under på et kontrakt.

 

Jeg anbefaler å lese denne. Staten skal ikke blande seg inn i et privat ekteskap.

https://en.wikipedia.org/wiki/Marriage_privatization

 

Et ekteskap skal ikke være byråkratisk arbeid og staten har ingenting med dette å gjøre. Staten har forvandlet giftemål om til byråkratisk arbeid. Det er latterlig. Et ekteskap er privat og har ingenting med staten å gjøre.

 

http://www.skatteetaten.no/no/Person/Folkeregister/Ekteskap-og-samliv/Ekteskap/Ekteskap-i-Norge/

Før dere gifter dere, må vi i Skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. Det betyr at dere må sende inn en del papirer til oss. Behandlingstiden er 2-3 uker, så vær ute i god tid før bryllupet.

Endret av Rioter
Lenke til kommentar

darkness påpeker nok at et juridisk ekteskap er mer enn et dokument. Hvis ikke du ser ekteskap som noe mer enn en religiøs markering, ikke vil at staten skal vite om det eller ikke ønsker å belaste byråkratiet, er det ingenting i veien for å finne en villig prest, holde en seremoni og leve sammen med kjæresten din som om dere var gift. Staten vil ikke straffeforfølge deg eller på noen måte bli innblandet. Men hvis ikke dere varsler Skatteetaten, er ikke ekteskapet juridisk bindende og dere får heller ikke skattefordelene.

Lenke til kommentar

Det er i dag relativt få forskjeller i rettigheter og plikter mellom gruppene "samboere med barn" og "ektefeller". Den primære forskjellen ligger i forsikringsretten, der en samboer ikke automatisk er begunstiget etter avdødes livsforsikring, noe en ektefelle er. Det er også visse forskjeller i arveretten, men her er det en høring på gang, slik at reglene er under endring. 

 

Jeg mener at i gamle dager. Kunne man være gift uten å skrive under på et dokument/kontrakt. Er det noe du ikke forstår??? I dagens samfunn må man skrive under på et kontrakt/dokument også er man automatisk gift. Å skrive under på et dokument/kontrakt har ødelagt hensikten med dagens giftemål.

 

Historieløst. Ekteskapet har så langt tilbake vi har skriftlige kilder vært en institusjon med sterke seremonielle trekk og samfunnsinnslag, ikke "bare" et forhold mellom to parter. Ett underliggende formål med ekteskapet var å gjøre en offentlig erklæring av samlivet foran myndighetene (presten var øvrigheta) og lokalsamfunnet - noe som tjente til hensikt å legitimere barn og arv. Årsaken til at man i dag må skrive under på vigselserklæringen er fordi folk flest i dag faktisk kan lese og skrive, ikke fordi dokumentet "magisk" gjør noe. Vigselserklæringen tjener det samme hensynet som offentligheten gjorde før: notoritet. 

 

(Noe som for øvrig er grunnen til at kristen ekteskapsliturgi i prinsippet ikke åpner for "lukkede bryllup": Bryllup er en offentlig handling.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...