Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er et objektiv som er litt gammeldags og ikke gir så mye for pengene. Jeg ville vurdert https://prisguiden.no/produkt/sony-sal-50f18-dt-50mm-f1-8-sam-111031 som tar stort sett de samme bildene til en lavere pris.

 

Hvis du ikke er 100% sikker på at det er 50mm du vil ha så ville jeg valgt https://prisguiden.no/produkt/sony-dt-35mm-f1-8-sam-133171 som er en mer praktisk brennvidde for crop sensorer.

Lenke til kommentar

Anbefaler deg å kikke på bruktmarkedet. Du kan også bruke objektiver med Minolta AF fatning. Minolta AF 50 mm /1.4 har samme konstruksjon som Sony 50 mm /1.4. Du bør få tak i en av disse brukt til rundt 1500 kr og det er etter min mening et greit kjøp. Objektivet er ikke sylskarp fra hjørne til hjørne, men fungerer utmerket til portretter og mye annet og tegner veldig fint (etter min mening).

Lenke til kommentar

Til portretter kan du godt bruke 50mm F1.4. Personlig synes jeg 50mm F1.8 (som Kristallo linket til) også gir tynn nok dybdeskarphet, men det er smakssak. 

 

Til folk og dyr i bevegelse vil du sannsynligvis ønske deg litt/mye mer teleeffekt enn 50mm gir. For å få et inntrykk av "rekkevidden" til 50mm kan du stille standardzoomen din (hvis du f.eks har en 18-55mm standardzoom) på ca 50mm og se hvordan det fungerer. Til ting som beveger seg er det forøvrig godt mulig at en 18-55mm standardzoom vil fungere bedre pga bedre fokushastighet, men det spørs litt på hvilken 50mm du ender med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...