Gå til innhold

Hyklerske politikere


Gjest Slettet+2534

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Leste i dag et blogginnlegg som jeg synes bekriver politikernes hykleri og dobbeltmoral på en god måte:

 

Jeg kom over en artikkel på Nettavisen med et intervju med Arbeiderparti-politikeren Hadia Tajik. Artikkelen refererer til et innlegg Tajik har skrevet i Aftenposten og dreier seg om hennes religiøse tro og syn på ekteskap, hvilket jeg selv bryr meg fint lite om. Folk må få mene hva de vil om slike ting for min del. Det jeg derimot synes var interessant var følgende uttalelse fra Tajik:
Like lite som jeg vil bli pådyttet andres verdier, vil jeg pådytte dem mine: I et ekte og fritt samfunn er det lov å være konservativ, ta tradisjonelle valg og søke råd og medvirkning fra sine foreldre. Det som ikke er lov er tvang, trusler, press og undertrykking.
Å lese en politiker skrive noe slikt minner meg på hvor lite selvinnsikt slike mennesker har. Dette er folk som i sin politiske jobb hver eneste dag jobber for å fremme sine preferanser og påtvinge disse på andre mennesker i samfunnet som ikke deler dette synet. I sin iver etter å definere hvordan Ola og Kari Nordmann skal leve sine liv forsøker disse bedreviterne etter beste evne å lovfeste og regulere alt mellom himmel og jord for å skape sitt eget idealsamfunn: hva man skal spise, hva man skal se på tv, hvor man kan ferdes, hva man kan si, hva man kan kjøpe, hva man kan gjøre med sin egen kropp, hvor man kan bo, hva man kan beholde av sin egen verdiskapning, hvem man kan jobbe for, hvem man kan kjøre bil med, hvordan man kan bygge huset sitt, når man kan kjøpe en flaske vin, hva man kan investere i, hvem man kan få hjelp i huset av, hvem som kan vaske bilen sin, når man kan gå på butikken, osv.
 
Ludwig von Mises hadde helt rett når han en gang sa at "every socialist is a disguised dictator". Det høres ekstremt ut, men det er sant. Dette gjelder faktisk nær sagt alle mennesker og ikke bare sosialister. De aller fleste rundt oss ønsker å påtvinge sine medmennesker sine egne preferanser. De ønsker å være diktatoren som styrer samfunnet. Svært få er villige til å la andre folk leve sine liv i fred og fordragelighet på en måte som de selv ønsker. Det sitter veldig langt inne hos folk å få de til å akseptere noe slikt. Når jeg hører en person klage over at politikerne er dumme fordi de vedtar en lov som er til ugunst for personen, så tenker jeg ofte at det faktisk er til pass for han eller henne, fordi politikerne ikke gjør noe annet enn hva han eller hun ville gjort selv i en annen situasjon. De er alle akkurat like ille. Alle vil de forme sine medmennesker og samfunnet rundt seg etter eget godtbefinnende, og for å sitere Tajik, så gjør de gjerne dette "ved bruk av tvang, trusler, press og undertrykking".
 
Selv om det ikke alltid er like lett så forsøker jeg etter beste evne å leve etter Tajiks utsagn: "like lite som jeg vil bli pådyttet andres verdier, vil jeg pådytte dem mine". Det ville vært et stort fremskritt og en velsignelse om også Tajik selv og andre politikere begynte å leve som de preker.
 
 
Hva synes andre her inne på forumet, er politikerne hyklere eller er de "som folk flest"?
 
For meg personlig så er ikke det som bloggforfatteren skriver noe spesielt nytt. Slik jeg ser det så er politikere eksperter når det kommer til å leve etter følgende regel: "Gjør som vi sier, ikke som vi gjør".

 

 

folk flest stemmer jo på de, uten stemmene til folk flest hadde de ikke sittet der... de er jo bare summen av våre egne dumheter

Endret av medforuten
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Politikerne ga blaffen i overvåkningen (PST) helt til de fant ut at de selv ble det, da måtte det plutselig gjøres noe. Hykleri? Selvsagt ikke!!

 

 

 

 

folk flest stemmer jo på de, uten stemmene til folk flest hadde de ikke sittet der... de er jo bare summen av våre egne dumheter

 

 

Jeg har lenge gjort som George Carlin....

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Men fra litt morro til noe mer alvorlig, korrupsjonen og samholdet mellom politikere og andre i toppen av samfunnet er det værste.

Herman J Berge driver http://www.rettsnorge.com/for de som er int. i juridiske problemstillinger. Mannen er forøvrig den eneste (tror jeg) som ikke har fått sin embetseksamen fordi han har skrevet om eliten. Les noe av det han skriver om og gjør deg opp din egen mening. Han har blant annet skrevet om sorenskriversaken, hvor en kvinnelig dommer med nesten 3 i promille kjører av veien og får betinget fengsel, stikk i strid med loven, hvorpå Stoltenberg etterpå ber pressen om å dysse ned saken. Kanskje litt off-topic men jeg føler det passer å dra det inn her. Forøvrig har samme dama sendt folk med langt mindre promille i kasjotten.

 

Sorenskriver-saken: Fikk selv velge domstolen som behandlet saken

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/bil-og-trafikk/sorenskriver-saken-fikk-selv-velge-domstolen-som-behandlet-saken/a/10119571/

Sorenskriversaken: - Helt ødeleggende for tilliten til domstolen

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/bil-og-trafikk/sorenskriversaken-helt-oedeleggende-for-tilliten-til-domstolen/a/10107029/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

...

Politikere er noen av de verste hyklere som jeg vet om, derfor har jeg ikke stemt på flere år nå. Mulig jeg blir å stemme på Liberalistene dersom de engang kommer på listene, men jeg får se.

Endret av Slettet+2534
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

Men fra litt morro til noe mer alvorlig, korrupsjonen og samholdet mellom politikere og andre i toppen av samfunnet er det værste.

Herman J Berge driver http://www.rettsnorge.com/for de som er int. i juridiske problemstillinger....

Ja det er flinke til å passe på hverander våre offentlige embetsmenn og kvinner. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

folk flest stemmer jo på de, uten stemmene til folk flest hadde de ikke sittet der... de er jo bare summen av våre egne dumheter

 

 Jeg har aldri stemt på noen av disse hyklerne. :)

Lenke til kommentar

Herman J Berge driver http://www.rettsnorge.com/for de som er int. i juridiske problemstillinger.

Ja, der har du vel en fyr som feirer gjøkens dag året rundt ...

 

Han må jo være skikkelig uspiselig som ikke klarer å få noen andre til å tale hans sak. Alle andre "interessante og/eller avvikende" karakterer i det norske samfunnet klarer jo det, selv om de skulle være aldri så mislikt av "eliten".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Innledningen til Kåre Valebrokk`s På en søndag spalten i Aftenposten i 2002:

 

En vakker rederdatter gifter seg med en krigshelt, et skittent arveoppgjør, oljekrise, Hilmar Rekstens fall, grådige banker, sterke kapitalkrefter og inhabile dommere er bakteppet for at en jusstudent ikke får sin eksamen nesten 30 år senere. Han har skrevet stygt om en eksklusiv flokk dommere og advokater. Men det egentlige spørsmålet er følgende: Er det ikke en advokats jobb å skape rettferdighet?”

 

Problemet er bare at Riis ikke har advokat (la meg skyte inn her at Riis på dette tidspunktet i realiteten hadde sparket deres advokat Ole Kristian Aabøe-Evensen for å ha bedratt og forrådd dem, min kommentar). Mannen som skulle føre saken for dem, Herman Berge, får ikke eksamen fra Oslo juridiske fakultet. Han har skrevet stygt om den eksklusive flokken jurister som har hatt med Riis-saken å gjøre gjennom årene, om inhabilitet og underlige sykemeldinger, om kryssende interesser og nesegrun knefall for de store menn i jusens verden, om Sjur Brækhus, om Gunnar Aasland og Ole Lund og om en rekke andre guruer i fru Justitias tjeneste. Derfor får han ikke sin spesialoppgave godkjent. Professor Carl August Fleischer, student Berges veileder, har gitt beste karakter og sier at kandidaten "har dokumentert forholdene på en solid måte". Den andre sensoren, Jo Hov, har nektet å sensurere deler av oppgaven og gitt dårligste karakter. Gjett hvilke deler det dreier seg om!

 

Professor Fleischer sier forøvrig noe mer. Til Aftenposten den 4. februar omtaler han Herman Berges spesialoppgave og hans beskrivelse av Sjur Brækhus & Co slik: "Populært uttrykt kan man si det slik at disse personene ikke er til å stole på i rettsikkerhetssammenheng."

 

Jeg skal slutte denne søndagsepistelen før jeg blir deprimert. Men jeg unders. Unders over at så mange fremstående advokater har vært innblandet i Riis-saken i så mange år, uten at en av dem har sagt omtrent som følger: Hør nå her. Skal vi et øyeblikk legge paragrafene til side og prøve å skape litt rettferdighet i verden? Ville det være helt utenkelig. Jeg er redd for det. Advokater tenker karriere, de tenker prestisje, de tenker på hva kolleger vil si hvis de går bort og taper en sak som kunne vært vunnet, de er redde for å miste neste, lukrative jobb, de har rett og slett ikke tid til rettferdighet.

 

http://www.rettsnorge.com/artikler/2013/Februar/100213_K%C3%A5re_Valebrokk.htm

 

Les noe av det han har skrevet om, så kanskje synsfeltet ditt blir noe større.....

Lenke til kommentar

Jeg har lest litt av det - og jeg er ikke villig til å kaste bort mer tid på duden.

Du får bære hans fane du.

Så hvem er gjøken da, du eller Valebrokk?

 

Hvor mange saker må avdekkes før bjellene ringer? Vi ser jo nå hvilken troverdighet PST har. Leser du om Hambro-ordningen som Berge har skrevet om har han dokumentert at både tidligere direktør i Norges Bank Erik Brofoss og tidligere finansminister og utenriksminister Andreas Cappelen bevist brøt grunnloven og diverse andre lover. Har du i det hele tatt hørt om de/Hambro-ordningen?

Hva med snikinnmeldingen i EU (EØS)?

 

George Orwell er sitert ofte og denne passer godt:

In a time of universal deceit - telling the truth is a revolutionary act.
 

 

Lenke til kommentar

Nå er du langt inne i en digresjon fra denne tråden, og dette er nok et "rabbit hole" jeg ikke er interessert i å krype inn i.

 

Selvsagt! Det er vanskelig å diskutere fakta, eller hva?

Når en tidligere sentralbanksjef og finansminister/utenriksminister, begge politikere gir blanke f... i loven kaller jeg det hykleri av værste sort. Forklar gjerne hvorfor du mener jeg tar feil.

Lenke til kommentar

 

 Forklar gjerne hvorfor du mener jeg tar feil.

Hvilken del av "jeg er ikke villig til å kaste bort mer tid på duden" er du ikke forstår?

 

Jeg vet ikke hvor mange timer av ditt liv du har brukt på denne saken, men jeg har nok av andre saker å kaste bort tiden på.

Finn noen andre som er villige til å diskutere dine ... teorier.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 Forklar gjerne hvorfor du mener jeg tar feil.

Hvilken del av "jeg er ikke villig til å kaste bort mer tid på duden" er du ikke forstår?

 

Jeg vet ikke hvor mange timer av ditt liv du har brukt på denne saken, men jeg har nok av andre saker å kaste bort tiden på.

Finn noen andre som er villige til å diskutere dine ... teorier.

 

 

Det er typisk for folk som tror de besitter den hele og fulle sannhet. Hvorfor kommenterer du når du ikke er villig til å ta opp saker som berører tema? Hvilke saker vil du isåfall diskutere som har med tema å gjøre?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

Bra for deg, ikke jeg heller, så vår samvittighet er ren.

 

Eller dvs, i min "dumme" ungdom stemte jeg på både AP og SV; men etterhvert som jeg ble eldre så fikk jeg øynene opp for hvor ødeleggende disse partiene er for landet. Lekte en stund med tanken på å stemme Høyre også, men kom frem til at de er akkurat samme ulla. Nei, dersom noen parti skal få min stemme så blir det Liberalistene.

Lenke til kommentar

Nå er Al Gore amerikansk. Jeg tror ikke mange norske politikere kan leve på et vanvittig forbruk slik som Gunnhild Stordalen. Det er uansett ikke så vanskelig å skjønne at Gunnhild og Petter vil markere seg selv som miljøbevisste og "gode" for å skape publisitet, som gir mer cash. Jeg ville gjort det selv og har ingenting i mot de, men det er greit å se realiteten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...