Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Reagerer på Laktasepiller?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Laktoseintollerant. Oppdaget laktasepiller for en måned siden (Lactrase). De første ~10 gangene fungerte alt knirkefritt. De siste 3 har jeg fått, værre for hver gang; Vond i magen, diarre og oppkast etter et måltid med pille+laktose (Lactrasepille var eneste felles faktor).

 

Første og 3. gang brakk jeg meg for å få alt opp, og var fin igjen, ish, neste dag. 2. gangen gjorde eg ikke det og hadde vondt i ett døgn+. 

Noen som har hørt om noe lignende?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har fått legetime ... 19 mai. Saken er jo den at jeg kan spise laktosefrie melkeprodukter. Der er jo laktaseensymet til stede fortsatt. Kapslene er ikke laget laget av noe man skal kunne reagere på heller. Mysterium. 

Maltodextrin av mais: 47 %. Standardisert laktaseenzym produsert av Aspergillus oryzae: 33 %. Gelantin: 13 %. Vann: 6,2 %. Farge: E171, E172. Stabiliseringsmiddel: E470b. 

Lenke til kommentar

Du beskriver at du har spist laktose og så fått mageproblemer, noe som ikke er så rart ettersom du er laktoseintolerant. Piller med laktase kan hjelpe, men de er ikke en kur, og tydeligvis hjelper de ikke alltid nok for deg. Det er sikkert laktosen du fortsatt har reagert på, ikke pillen.

 

Hvis du vil sjekke, ta en pille uten å spise laktose. Jeg vedder på at det er null problem.

Lenke til kommentar

For å skrive litt mer tydelig: 
Når jeg testa laktasekapselen første gang var det med indisk laga på yoghurt + fløte. Masse flott laktose der. Når jeg spiser laktose ellers får jeg gass og løs mage. De første gangene jeg tok en kapsel til måltidet fikk jeg ingen symptomer på noe som helst. Nå de siste gangene har det derimot vært kraftige magesmerter, oppkast og diarre. Helt andre symptomer. Det å ta for få kapsler til et måltid skal jo ikke gi værre symptomer enn å ikke ta, og symptomene skal ikke endre seg fra en dag til en annen. 

Edit: Å ta en pille for å sjekke har jeg ikke tid til nå i eksamensperioden. Blir ubrukelig i 12-24 timer. 

Endret av TheSleepwalker
Lenke til kommentar

Jaja, jeg vet. Må bare vente til jeg har tid, og etter legebesøk. Saken er jo at det er andre symptomer enn jeg normalt får av laktose. Og reaksjonen har kommet ved mindre laktose enn pillene skal kunne bryte ned. Og som en tredje detalj er det ingenting i pillene man skal kunne reagere på; dvs alt er helt vanlige tilsetningsstoffer. 

Lenke til kommentar

Hensikten med å ta en pille som gjør deg ubrukelig i ett døgn?

Finnes masse laktose frie produkter på markedet

 

Nå er jeg ikke laktoseintolerant selv, men jeg slet en periode med melk, hvor jeg ble svært dårlig etter å drukket 1 glass me melk og ga dermed opp melkepordukter helt til jeg fikk testet meg uten at de kunne finne noe, så jeg vet litt hvordan det er å være laktoseintolerant

Tåler melkeprodukter, men får løs mage ved store inntak

Lenke til kommentar

Hensikten med å ta en pille som gjør deg ubrukelig i ett døgn?

Finnes masse laktose frie produkter på markedet

 

Pillene/kapslene skal egentlig redusere reaksjonen på laktose. Se for deg at du er i selskap/ball/DNT-hytte, og siden du er laktoseintollerant får du f.eks. litt frukt til dessert, i stedet for sjokoladekake og is. Ikke saus til kokte poteter, osv. Generelt mange ting kan bringe et måltid ned fra DIGG, til meh/skuff .. . Lykke til med å finne laktosefri kuleis på en kiosk. osv. osv. 

Lenke til kommentar

Jeg tror du må holde deg unna isen selv med kapslene, de er ikke magi.

Jeg vet hvordan kapslene fungerer, og hvordan jeg generelt reagerer på laktose. JA jeg eter generelt saftis, men digg med kuleis. Jeg var ute etter å høre om noen har vært borti noe lignende, ikke råd jeg har levd etter i 5 år nå. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...