Gå til innhold

GET Fiber - Er folk fornøyd?


Anbefalte innlegg

Jeg ser det er flere som diskuterer "tvungen" tv bundling.  Jeg opplevde ikke det, selgeren som var her krysset meg kun av for fiber (og det samme for utleieenheten i sokkeletasjen).  Var helt uproblematisk. Virker som om de satser på å få ut fiberen i området og dermed vil tegne så mange abb. som mulig for å nå kritisk antall for å gjøre utbyggingen lønnsom. Regner med å få gode "tilbud" i posten og på mail etterhvert vedrørende TV, men det var ikke krav å tegne seg for TV for å få fiberen i hus.

 

Er her tale om et rent fibernett, ikke fiber til coax eller annet (da hadde jeg ikke tegnet).  Fiberen stopper ikke før den kommer inn til sentralen min og går over til TP. Så jeg har all tro på at oppetid og ping etc vil være stabil.

 

Var litt usikker på om hvordan GET er koblet til den store verden, men så så jeg at de er eid av TDC, så da regner jeg med at GEt ruter mesteparten av trafikken sin rundt det nettet ( http://tdc.no/publish.php?dogtag=tdcn_ptj_dat_inf ) så da bør det bli bra.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde selv Get fiber i noen år, og flere år med Altibox før dette. - Jeg var fornøyd med Altibox og var skeptisk før byttet til Get, men Get leverte raskere linjer til lavere pris - i tillegg var linjene mer stabile og hadde lavere ping enn altiboks, og når tv-signalet i tillegg hadde mindre forstyrrelser og dekoderløsningen var bedre så får de 10 av 10 av meg :)

 

Jeg vil nesten uten unntak anta at negative tilbakemeldinger du får på Get internett gjelder gammelt koaks-nett, så tror nok du bare kan se bort fra de erfaringene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Er her tale om et rent fibernett, ikke fiber til coax eller annet (da hadde jeg ikke tegnet). 

 

Bare en liten oppklaring, iom. at jeg har nevnt CD før.

De bruker rent fibernett inn til modemet i leiligheten (som du jo kobler alt datautstyret på).  Men modemet konverterer TV signalene til coax slik at du kan koble til vanlige TV-er.  Dette er veldig praktisk, iom. at man hos CD har mulighet til å bruke TV-ens innebygde dekoder sammen med en CAM og et programkort, slik at man slipper dekoder fullstendig, og samtidig få alle fordelene av digital TV.

Lenke til kommentar

Bare en liten oppdatering på mitt problem på tvunget TV-abbonement på rent fiber-nett (ingen coax noe sted).

 

Jeg har prøvd å si opp TV'en før, men fikk da beskjed om at det ikke var mulig. Men sendte en forespørsel til etter jeg så denne tråden. Og skrev da noen argumenter for at jeg ikke kan se TV uten abbonement (ingen gratis signaler). JEg har nå fått sagt opp TV abbonementet, så har nå bare internett fra Get.

Plomberer også TVen, så jeg slipper lisens, kjøper PS4 for pengene, og den er jo tjent inn på et halvt år! :D

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Det er jeg enig i, men det kan man likefullt gjøre uavhengig av om router-i-modem er i bridgemodus eller ikke?

 

Jeg ønsker ikke å kverrulere på dette, jeg spør kun av nysgjerrighet.

 

Med Altibox fiber så kan man også koble router fra leverandør helt i fra, og sin egen router som en erstatning. Da slipper man problematikken med at Altibox-router'en kan skape flaskehals, for den må selv i bridge-mode videresende trafikk.

 

Men, for å få til det må man gjøre noen enkle grep ved å definere VLAN ID for det ene med det andre (internett, TV og telefoni - alt etter hva man bruker og har behov for) på sin router.

 

Er man skikkelig hardcore, så kan man kjøpe en router som har s/pdif tilkobling, og koble bort Altibox sin mediakonverter i tillegg til å koble vekk Altibox-router'en. Norsk Freakforum har en guide på det.

 

S/PDIF:

https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=spdif

 

 

Freak.no guide:

http://freak.no/forum/showthread.php?t=219922

Endret av G
Lenke til kommentar

FG500r1 

Hvem vet om det er "loqal" , svigers har "loqal"-get-tidligere, det er den jeg klarte å bryte meg inn på. 

Oktober 2014 står det på boksen. 

Inteno_32 som SSID, uten at jeg vet når de startet med det. 

 

Utgave SV4:10   VH1.1

user/loqal gir vel noe tilgang, men admin access husker jeg ikke i hodet akkurat nå. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...