Gå til innhold

GUIDE: Se hvordan vi fikk værvarselet inn på lampen (Ekstra)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Må først få si at jeg liker disse artiklene.

 

Jeg synes det er veldig artig å se hva dere tester ut og får til, selv om det selvsagt er enkel koding dere driver med. Men det er noe med å tenke ut problemstillingen, og bryte det ned i alle små prosesser som må til for å få dette til å fungere.

 

Dette er jo selve grunntanken til produktet, og der fungerer den helt til sitt mål. Å inspirere til at man lærer seg å løse små problemer gjennom å løse enkle oppgaver.

 

Ser derfor frem til disse artiklene, da de er morsomlesing. Ja, jeg har fått med meg at det og er grunntanken bak disse artiklene.

 

Dog har man selvsagt noen "innvendinger" mot hvor smart dette er i praksis.

 

Må jo nevne at det å kjøpe en eske med slike enheter, programmere de til sine spesifikke bruksområder og plassere de rundt i huset, blir i mange tilfeller rimelig tåpelig i mine øyne.

 

For det første er prisen per enheten i seg selv en god grunn til å la være å kjøpe, da mange av disse oppgavene løses billigere og bedre av allerede eksisterende produkter, som at på til er langt rimeligere og langt mindre i fysisk størrelse.

 

Det andre er at totalt sett blir driftsutgiftene rimelig høy, ene og alene fordi enhetene er langt kraftigere enn nødvendig for de oppgavene de settes til. Overkill, sier man vel på godt norsk. ;-)

 

Ja, jeg vet at det viktigste er å komme opp med ideene og tilsvarende løsninger. Blant alle disse finner man så noen gullkorn av noen produkter som settes i produksjon på langt bedre tilpasset maskinvare som er lett å masseprodusere til en veldig lav enhetskostnad.

 

I noen tilfeller vil likevel slike hjemmelagde produkter bli langt billigere enn eksisterende løsninger, fordi de bruker billig hjemme-elektronikk, trenger ikke pent og kompakt design, de begrenser seg ofte til kun det man er ute etter fremfor å ha masse muligheter som man likevel ikke trenger, og fordi de kommersielle produktene retter seg mot profesjonell bruk og prises deretter.

Lenke til kommentar

The art and clever playfulness of an hacker spirit is the most amazing feature in a human being besides the human spirit itself;) det er noe utrolig befriende i det å se en ide utfolde seg, gjennom hardt arbeid og mye prøving/feiling, til et ferdig resultat som fungerer..om det allerede finnes på markedet har ingenting å si, tilfredsstillelsen en får er verdt de eventuelle kr ekstra det koster for kunnskap er uvurderlig! :-)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Liker ardunioguidene! Et artig prosjekt, men skulle sett at det ble gjort uten å bruke datamaskinen. Se på ESP88862, den er nå blitt kompatibel med Arduino IDE. Kunne gjort hele prosjektet ditt mye mindre og helt tråløst og uavhenging av en pc.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...