Gå til innhold

Konservering av smoothie


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg lager smoothie av banan, melk, frostne bær og litt appelsinsaft. Det gir meg energi, og det smaker godt.

 

Er det noen som vet hvordan jeg kan få det til å holde i mer enn noen timer? Bananen synker til bunnen og mugler.

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Putte den i fryseren.

 

PS. Jeg tror ikke bananen mugler på noen timer. Det er noe annet som skjer med den, fordi den er i kontakt med luft (?).

Endret av Emancipate
Skrevet

Ja kan hende det er kontakt med luft. Interessant forslag å fryse smoothien.

 

Men ta Yt som eksempel, den smoothien som Tine produserer. Den holder jo i ukevis. Jeg lurer på hva de gjør. Det skal være sagt at de har lite banan i den, og noe som hindrer den fra å synke. Men holdbarheten er så lang. Hvis jeg finner utav dette, så kan jeg også lage juser, og oppbevare det i kjøleskapet like lenge som melk.

Skrevet

 

 

Men ta Yt som eksempel, den smoothien som Tine produserer. Den holder jo i ukevis
Ikke etter at den er åpnet. Og smooties fra butikken må også ristes først.

 

 

 

Jeg lurer på hva de gjør.
Pasteuriserer den. (Varmer den raskt opp til ca 72 grader for å drepe bakterier og kjøler den ned igjen før de forsegler boksen så ikke bakterier kommer til.)

 

Og så kan det hende de klarer å knuse bananen bedre enn det du gjør.

Skrevet

Noen idé om hvilket konserveringsmiddel? Må sikkert være noe som vi får kjøpt på internett.

 

Det er ikke nok å gjøre den surere, og xanthangummi får den bare til å holde formen.

Skrevet

Emancipate, der er du inne på noe. Det gir mening! Pasteurisering. Ja og de har oppi bare 4% banan.

 

Jo den holder lenger etter åpning. Men kanskje det er fordi det er færre bakterier, og som sagt mindre som kan synke.

Skrevet

Åja sånn ja. Fant det på Wikipedia :) Varme det opp til 72 grader på 15 sekunder. Høres ut som man må bruke vannkoker for at det ikke skal gå mer enn 15 sekunder. Men kan jo prøve meg frem med å varme opp kaserollen litt før jeg har noe oppi, og at vesken er romtemperert i utgangspunktet. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre men :)

  • 3 uker senere...
Skrevet

Jeg ville bare klemt ut så mye luft som mulig og latt være å varmebehandle og heller lage smoothie ofte når jeg trenger den eller hatt i eksta is og/eller kjølt den ned. Vil du ha død mat kan du like greit kjøpe det i butikken.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...