Gå til innhold

Kjøpe nytt batteri og lader, eller helt ny bærbar?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har for øyeblikket en Toshiba Satellite p750-15x som jeg kjøpte for rundt 3 år siden. Siden den tid har jeg brukt denne pc'en både som skole pc, og kobler den opp som en stasjonær slik at jeg kan spille når jeg har tid til dette.

 

I det siste har pc'en begynt å få en veldig skurrete skjerm med jevne mellomrom (slik som når en gammel TV ikke fant signal), noe jeg tror er forårsaket av et dårlig batteri. I det siste har laderen også begynt å svikte slik at den må stå akkurat riktig for å kunne lade. I løpet av det siste døgnet har den også begynt å gnistre når jeg bøyer den "riktig" ettersom det er noen ledninger som har gått.

 

I tillegg til alt dette er batteriet dårlig, og med en veldig kort levetid ute av lader. Får i windows beskjed om at jeg burde vurdere å bytte batteri, i tillegg til en levetid på kun ~30-45 min. Annet enn dette har jeg også fått Kernel power-error når jeg spiller CS:GO, noe som mest sannsynlig også er forårsaket av dette.

 

Spørsmålet jeg har er: burde jeg kjøpe ny lader og et nytt batteri, noe som kommer til å koste i overkant av en tusenlapp, eller burde jeg kjøpe helt nytt? Jeg går for øyeblikket mitt andre år på videregående, og kommer til å fortsette å studere i fem år etter videregående også, så data'en må jo oppgraderes på et punkt uansett.

 

Hvis du mener det er best å kjøpe helt nytt, så lurer jeg i så fall på hva. Vil gjerne ha noe som starter kjapt ettersom den skal brukes til skole (gjerne en SSD), i tillegg til noe som kan dra de fleste spill greit, sånn som LoL og CS:GO. 

 

Hoved dilemmaet når det kommer til ny pc står mellom Asus og Mac. Har en kompis som mener at hans mac fungerer helt greit til det han spiller annet enn studier, men vet ikke hva dere synes om dette? Når det kommer til Asus, så står det mellom en Zenbook og en ROG laptop.

 

Når det kommer til pris så har jeg i og for seg ingen grense, men foretrukket ikke over 15k, og ellers så billig som mulig.

 

Her er noen jeg har sett på:

Zenbooks:

https://www.dustinhome.no/product/5010755528/zenbook-ux302lg

https://www.dustinhome.no/product/5010813350/zenbook-ux303ln

https://www.dustinhome.no/product/5010796989/zenbook-ux303ln

 

ROG:

https://www.dustinhome.no/product/5010807162/rog-g551jm

https://www.dustinhome.no/product/5010796934/g550jk

https://www.dustinhome.no/product/5010807166/rog-g551jm

https://www.dustinhome.no/product/5010821644/rog-g551jm

https://www.dustinhome.no/product/5010821647/rog-g771jm

 

Mac:

https://www.dustinhome.no/product/5010824579/macbook-pro-retina

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Intel iris pro som er i mac'en du linker til er godt nok til eldre spill og en del nyere spill på lav oppløsning. Ytelsesmessig er det litt bak Nvidia GT840M.

 

Selv foretrekker jeg GTX nivå grafikk om jeg skal spille, så får man litt detaljer i spillene også.

 

Har også en zenbook selv og det er en meget fin maskin med mye for pengene (har ux303ln med nvidia GT840M), fullHD skjermen er fantastisk god, har ikke noe ønske eller behov for mer enn FullHD selv ihvertfall. Høyere oppløsning krever bare mer maskinkraft.

Lenke til kommentar

Har ingen planer om å spille på noe høyere kvalitet enn Full HD, men problemet er vel heller FPS. Spiller hovedsakelig hjemme hvor pcen er koblet opp til skjerm, tastatut og mus; som en stasjonær pc. Ellers bruker jeg hovedsakelig datamaskinen til studier. Sånn sett lurer jeg på hvor mye bedre en zenbook er i forhold til en ROG, ettersom det virker som om den yter bedre når det kommer til spill med tanke på pris.

Lenke til kommentar

Det avgjørende i de fleste spill er grafikkortet.

 

Zenbook med GT840M, vil fungere greit til eldre/lettere spill. Nye og tunge spill vil man kun klare på low/medium. De tyngste vil man ha problemer å få god nok flyt i.

ROG med GTX860M/960M vil klare de fleste spill rundt medium detaljer, low for tunge spill.

ROG med GTX970M/980M vil klare de aller fleste spill på high.

Lenke til kommentar

Ja ok, takk for svar :) Har ingen høye krav til detaljer når jeg spiller spill, men er hovedsakelig ute ettet god flyt. Spiller nesten eksklusivt CS:GO og LoL. LoL vil jeg gjerne spille på 1920x1080 med 60+ fps, kvalitet er ikke så viktig, og CS:GO trenger jeg ikke nødvendigvis like høy oppløsning, men gjerne litt høyere FPS. Vet ikke hvor sterkt grafikkort som er nødvendig for dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...