Gå til innhold

Jobbsøker østfold, tips mottas med ett hjertelig takk! (legger ved CV, just in case)


Anbefalte innlegg

Hei. Er en gutt på 27 år bosatt i Fredrikstad med min samboer og sønn. Er på utkikk etter jobb etter pappaperm. Har søkt på jobber nå en god stund og vært på en del intervjuer uten hell, har også ca 50 åpne søknader ute og har registrert CV på samtlige bemanningbyråer her i distriktet. Noen her fra østfold som tilfeldigvis vet om noe ledig jobb eller kanskje noen aktive her kunne trengt ny eller mer arbeidskraft? Jeg er åpen for det meste, så lenge opplæring blir gitt. Jeg er ansvarsbevisst, pålitelig, har godt humør og ser på meg selv som en arbeidskar som alltid gir alt når jeg er på jobb. Har attester fra tidligere jobber. Send meg gjerne en melding her om noen skulle vite om noe, så tar vi det videre derfra. Tips mottas med ett hjertelig takk.

 



Nøkkelkvalifikasjoner/egenskaper:

Dyktig på å få kontakt med mennesker, er sosial og har ett godt humør.
God fysisk form, ståpåvilje, ansvarsbevisst og pålitelig.

Arbeidserfaring: 
2013-2013  Jøtul Produksjon

Bearbeiding av ovndeler, sliping og pussing.

2013- 2013Europris(Logent) Lagerarbeid

Containertømming og div lagerarbeid som truckkjøring og orden på lager.


2006-2011Flisekompaniet AS Lagerarbeid- kundemottak

Mottak av varer, utsendelse av varer, pakking, truckkjøring, butikkarbeid og

kundemottak.

vikariater:
2012-Rognebærstien boveiledning Assistentarbeider

Assistanse med daglige gjøremål og fritidsaktiviteter.

2010-2011  Slevik barnehage Assistent

Assistent i barnehage.

2009  Sommerjobb som hjelpemann i bygg og anlegg bransjen 

Riving og maling av bygninger, hus og leiligheter.

2008 Direkt Media  Pakker

Pakking av post og reklame, samt noe lagerarbeid som truckkjøring.


2006 Skåra sementvarefabrikk A/S Produksjon

Produksjon av belegningsstein, takstein og støping av elementer.

2005 3 mnd på Østfold Brønnboring Hjelpearbeider

Hjelpearbeider på borr rigg.

Utdannelse:

2003 – 2004 Grunnkurs mekanisk fag, Glemmen videregående skole.

Sertifikater: Førerkort klasse B

Truckførersertifikat T1-T4

Språk: Norsk morsmål

Engelsk skriftlig og muntlig

Fritidsaktiviteter: Styrkeløft, musikk, fiske og friluft, venner og familie.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forstod ikke helt om du kun var på jakt etter jobbtips eller også tips til CV. Satser på at det siste er noe du også er interessert i. Skal ikke utgi meg for å være noen ekspert her, men dette er mine umiddelbare inntrykk og tanker.

 

Ved å dele opp som arbeidserfaring og vikariat ser det ved første øyekast ut som du har forholdsvis store hull i arbeidskarrieren din. Personlig ser jeg heller ikke verdien i å dele opp på den måten; du har arbeidet der, og det er jo det som teller. Spesifiser heller at det et vikariat i teksten hvis det er snakk om en stilling som har gått over et veldig kort tidsrom. Det bringer meg videre til neste punkt:

Skriv opp hvilke måneder du har jobbet også -- da kan man danne seg et bilde. Ved å bare skrive år kan det virke som du har noe å skjule.

 

Sommerjobb i 2009: Skriv opp arbeidsgiver og stillingstittelen din, og bruk heller beskrivelsen til å spesifisere ytterligere. Å skrive "3 mnd på Østfold Brønnboring" burde være unødvendig, da de som leser søknaden din klarer å se hvor mange måneder du har jobbet der hvis du hadde skrevet opp både måned og årstall.

 

Under språk ville jeg spesifisert hvilket nivå du behersker engelsk på, hvis du absolutt må ha det med. Litt avhengig av hva slags stillinger du søker på ser jeg det ikke som nødvendig å ha det med, med mindre de eksplisitt skriver opp engelsk som et kvalifikasjonskrav -- og da bør du spesifisere nivå også.

 

Ellers ville jeg byttet om på rekkefølgen på sertifikatene dine. Du har tydeligvis mye erfaring fra lager og truckkjøring, og da ville jeg synes at det er naturlig å ha øverst, så det er det man ser først når man leter etter sertifikater du har.

Til slutt syns jeg det er unødvendig å spesifisere fritidsaktiviteter. I mine øyne er CV-en et dokument som skal vise din formelle utdannelse og kompetanse, samt arbeidserfaring. Søknden bruker du til å beskrive både deg selv og hvorfor du søker, hvordan du passer inn osv., og hvis det er viktig for deg å få frem at du liker jakt og fiske ville jeg heller hatt det med i søknad. La CV-en vise det profesjonelle deg.

 

Ooooog helt til slutt -- beklager om jeg høres negativ ut her! Jeg er absolutt ingen fasit, og det kan godt hende at andre mener helt motsatt av meg, men det er ihvertfall mine umiddelbare tanker om CV-en din. Kanskje har det verdi at en total fremmed kommer med tilbakemeldinger, eller kanskje har det ikke, men såvidt jeg ser det er det bedre med flere tilbakemeldinger enn færre, og så får du vurdere selv hvilke du vil høre på.

Lenke til kommentar

Ofte er grunnen til at folk ikke lykkes i jobbøsøkingen at de ikke tar seg god nok tid med CV og Søknad.

 

Jeg har gått igjennom utallige søknader, og jeg vil si jeg kan luke ut 50% ved første øyekast. Ikke fordi de er dårlige kandidater, men fordi de ikke har gjort en god nok jobb med søknaden, eller de har valgt et rart oppsett som viker langt ifra standard. Ofte når man leser en søknad eller ser i en CV, kan man fort tyde om søkeren har forstått stillingsannonsen. Det tyder på at denne personen har tatt seg god tid til å sette opp CV og Søknad rettet mot den stillingen. Før noen sier noe annet, bør du SELVFØLGELIG også rette CVen mot jobben du søker. Det være seg særtrekk du finner veldig relevant for stillingen, kan man lett trekke ut i en CV.

 

Siden jeg med trygghet kan si at jeg kaster gode kandidater, så kan det være greit å spesifisere hvorfor. Det viktigste er å finne noen som passer i jobben, kvalifikasjoner er ikke nødvendigvis det som vil stå øverst på listen (Så frem til at kandidaten dekker et minimumskrav), kunnskap kan læres. Det koster mer å ansette en høyt utdannet amøbe, enn en arbeidsom person som klikker godt i miljøet. Noe som også trigger (Noen) arbeidsgivere er å spesifisere HVORFOR du ønsker å jobbe der, og da er det også lurt å lese på nett og sammenligne stillingsannonse og informasjon om bedriften. Ofte får du da en følelse på hvilke holdninger og krav de stiller ved bedriften, og om du føler dette passer for deg, blir ofte søknaden deretter også.

 

For de som mottar søknader, så er det for veldig tydelig hvem som har "Sendt ut 50 åpne søknader". Det er verdt å bemerke seg at man ikke får jobb når søknad og CV er halvveis, ene alene fordi man er kvalifisert. Mest trolig blir du ikke engang innkalt til vikariat. Kanskje for en med liten utdanning og kort arbeidserfaring, er det også greit å sende med attester og vitnemål først som sist.

 

Det er mine tips. Andre vil klart ha en helt annen erfaring enn den jeg har, og kanskje ser andre på helt andre ting er hva jeg gjør.

Endret av Neppe
Lenke til kommentar

Takker for svar folkens! Ang CV så har jeg nylig vært på kurs i CV og søknad skriving ettersom jeg begynte å lure på om dette var grunnen til at jeg ikke får så mange positive svar som jeg skulle ønske og dette er resultatet av det. Det er slik de ville ha meg til å sette opp en CV. Jeg stusset også på noe som jeg synes er uvesentlig i en CV, men de sa at det er de opplysningene som eventuelle arbeidsgivere vil vite. Med min gamle CV som jeg også fikk hjelp med og som jeg brukte til søknader fikk jeg vertfall skryt for i de intervjuene jeg har vært i og at det var grunnen til at jeg satt der i stolen med konkuranse av 100-300 personer som hadde søkt på samme stilling. Er vel også litt individuelt det der med hvilke søknader som blir best mottat vil jeg tro. Selve søknadsteksten er alltid skrevet og rettet mot den aktuelle jobben, så skriver aldrig en søknadstekst som bare videresendes videre til 50 andre. Disse søknadene jeg har sendt er sendt over en periode på ett halvt år.

Lenke til kommentar

Har stusset ofte på det med hvor mange søkere det er på en å samme jobb her i distriktet, hva skal til for at akkuratt jeg er den som stikker meg ut blandt 100-300 søkere på en og samme jobb. Er alltid en med mer erfaring, utdannelse og med flere sertifikater/kurs enn meg av så mange mennesker og som er mer fristende å gå for. Jeg kunne vertfall tilbydd en ærlig og trofast arbeider i mange år fremover.

Lenke til kommentar

Ville også foreslå en liten korrekturlesing selv om det ikke var ille her. Men vil vel være lurt å kunne skrive bransjen sin korrekt... Det heter ikke "bygg og anlegg bransjen", men "bygg- og anleggsbransjen". Og "borr rigg" skrives "borrerigg".

Lenke til kommentar

Ville også foreslå en liten korrekturlesing selv om det ikke var ille her. Men vil vel være lurt å kunne skrive bransjen sin korrekt... Det heter ikke "bygg og anlegg bransjen", men "bygg- og anleggsbransjen". Og "borr rigg" skrives "borrerigg".

Skrives vel strengt tatt borerigg ;)

Lenke til kommentar

 

 

Ville også foreslå en liten korrekturlesing selv om det ikke var ille her. Men vil vel være lurt å kunne skrive bransjen sin korrekt... Det heter ikke "bygg og anlegg bransjen", men "bygg- og anleggsbransjen". Og "borr rigg" skrives "borrerigg".

Skrives vel strengt tatt borerigg ;)
Det er nok helt korrekt. Litt flaut å skrive feil når man retter andre...
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...