Gå til innhold

[Løst] Barnebidrag etter fylte 18 ?


jentejenta

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du nå går siste halvår som læring og skal begynne på påbygg til sommeren vil du bare ha krav på bidrag i fire-fem måneder uansett.

 

Det er relativt vanskelig å kommentere en sak der det er så lite å ta tak i, i og med at det eneste vi har å gå på er at du tror han tjener mye. Har du sjekket skattelistene? Vet du noe mer om din far som kan underbygge at han har en eller flere inntekter han ikke oppgir til NAV?

Lenke til kommentar

Du har krav på barnebidrag så lenge du gjennomfører det som er "vanlig utdanning". Vanlig utdanning i Norge er fullført videregående skole. Det vil si enten frem til fullført lærlingetid, eller til generell studiekompetanse.

 

Se Arbeids- og velferdsdirektoratets kommentar til barnelova § 68 (min utheving):

 

 

 

Som ”vanlig skolegang” regnes skolegang i videregående skole eller tilsvarende. Hvorvidt annen type skolegang enn videregående skole vurderes som «vanlig skolegang» beror på en konkret vurdering. Et sentralt vurderingsmoment er om skolen gir generell studiekompetanse eller kvalifiserer barnet for arbeidslivet. Læretiden likestilles fullt ut med skolegang i den videregående skolen. Det betyr at NAV Forvaltning kan fatte vedtak om at eleven skal tilkjennes bidrag så sant vilkårene for øvrig anses oppfylt.

 

I de tilfeller der barnet går på grunnskole, fordi barnet av ulike årsaker ikke fullførte denne skolegangen før fylte 18 år, vil skolegangen som regel regnes som «vanlig skolegang».

 

Et års forlengelse av skolegangen som følge av at et skoleår må tas på nytt, vil vanligvis gi rett til tilsvarende forlengelse av perioden med barnebidrag. I tilfeller der det finnes rimelig, kan forlengelse av denne grunnen gis mer enn én gang.

Skifte av linje som fører til et års forlengelse av skolegangen, gir også rett til tilsvarende forlengelse av perioden med barnebidrag. Det må være spesielle grunner til at NAV Forvaltning kan pålegge noen å betale bidrag i ytterligere ett år begrunnet i denne årsaken.

Forlengelse som følge av en av årsakene nevnt ovenfor har ikke innvirkning på muligheten for en eventuell forlengelse som følge av den andre årsaken.

Når du tar påbygg etter fullført lærlingetid blir dette forlengelse av skolegang (du tar fem år i stedet for fire). Hovedregelen er derfor at man ikke får barnebidrag for det siste året, med mindre spesielle grunner taler for det.

Hvis du har opplysninger om at han har svart inntekt det skal tas hensyn til har du alternativet å klage over vedtaket og legge ved disse opplysningene. NAV kan fastsette bidraget etter en skjønnsmessig beregning av reell inntekt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...