Gå til innhold

Hvor mye er det realistisk å kunne spare med vår inntekt?


ProphetSe7en

Anbefalte innlegg

Vet at dette er veldig individuelt, men jeg vil gjerne ha ett svar på hva som er realistisk å kunne spare her med inntekten vi har i husholdningen. Min samboer er student nå, og vi vil svært gjerne ha EK på plass til hun er ferdig som student.

 

Vi er to voksne og to barn i husstanden.

 

Etter at faste utgifter som forsikring, transport, bolig, barnehage, internett og den slags er betalt sitter vi igjen med 21249 som skal dekke alle de resterende utgiftene som en familie på 4 har. Jeg har ikke tatt med daglige utgifter som klær, tannlege, frisør, mat og den slags, kun de faste utgiftene, så det blir jo noen utgiftsposter til.

 

Jeg har veldig lyst å sette av penger til kjøp av bolig, men jeg er veldig usikker på hvor mye som er realistisk å spare her uten at det blir for slitsomt.

 

Finnes der noen realistiske budsjett for en familie på fire som en kan bruke som utgangspunkt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

20 000 på mat og klær + ekstratjenester her og der på 4? Dere burde klare glatt å holde matbudsjettet på under 8000, og da er det 14 000 igjen. Hvor gamle er dere? tenkt på BSU? sett av 2000 til BSU til hver per måned, da er mye gjort. (50 000 i året!) En tusenlapp ekstra som sikkerhet burde opparbeides. Da er det 9000 igjen på klær og andre ting.

Lenke til kommentar

Hmm la oss si at dere bruker ca. 4000 kroner på det andre per måned.
Da er det ca. 17000 kroner igjen. Da kan jo 16000 kan gå til boligsparing

og 1000 gå til deres bufferkonto (en konto som dekker uforutsette utgifter
som at vaskemaskin eller kjøleskap slutter å virke, og dere trenger ny).

Boligsparing per år: 16000 kroner * 12 = 192000 kroner
Bufferkonto per år (urørt) 1000 kroner * 12 = 12000 kroner

Håper det var til noe hjelp, beklager om det var et dårlig eksempel.

Endret av Kissie
Lenke til kommentar

De 21249 skal også dekke mat, om det var uklart.

 

Vi er to voksne, og to barn på 5 og 13. Det vil jo være utgifter til klær, frisør, legetimer, bursdagsbesøk ungene skal i, hygieneartikler, toalettsaker, tannlege, aktiviteter med barna og diverse andre ting.

 

8000 i matbudsjett skal være godt nok, setter jeg av 6000 i måneden som skal dekke ferie, og alt jeg nevnte over så vil der være ca 7000 igjen som kan spares. Blir kanskje ikke de mest luksuriøse feriene om lommepenger skal være innkludert i den summen, men det bør være godt nok når en skal prøve å spare så mye som mulig.

 

Nå er det ikke sikkert vi bruker 6000 i måneden på alle disse andre tingene, men det er greit å heller beregne for mye enn for lite. Det kan godt være at jeg har glemt noen utgifter også som gjør at tilgjengelig beløp reduseres.

 

Skal uansett ta vare på alt av kvitteringer for kjøp av mat osv i fra 1 februar slik at jeg kan se hvor det eventuelt sløses unødvendig.

 

Vi er dessverre for gammel for BSU, begge er 32 år.

Lenke til kommentar

BSU kan ikke opprettes for betale ned på den boligen man bor i. Så hvis dere planlegger å bo der dere bor nå i lang tid, så ville jeg bare droppet BSU.

 

Sett et mål på 10 000 kr i måneden. Spar mer om dere har råd, men ikke få dårlig samvittighet om dere ikke klarer mer enn 10 000 i måneden grunnet ekstra utgifter eller at dere vil bruke noen ekstra kroner på å kose dere.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hmm, hva slags horisont har denne sparingen?

Hvor lenge vil dere vente med å kjøpe med andre ord...

 

Når det gjelder ordet realistisk, så vil jeg si at det ofte kommer an på hvor villige dere er til å spare fremfor bruke. Det krever litt selvdisiplin, men det er utrolig hvor mye en voksen kan kutte i kostnader hvis en vil.

 

Både tid og penger har ofte en ting til felles; hva prioriterer du?

 

Når det gjelder barna er det nok litt hardere å spare der uten at det skal gå ut over dem, men mulig den på 13 år har større forståelse enn den på 5.

 

Bruk finansportalen og finn den beste sparekontoen som er tilgjengelig, og sjekk årlig at den fortsatt er bra i markedet. Aksjemarkedet kan virke fristende, men på så kort tidsperspektiv kan det fort bli gambling hvis en ikke får markedet med seg de neste par årene. Så med dagens rente må en nok takke seg med god gammeldags sparing.

 

Generelle tips i hverdagen jeg kan komme på:

- Lag matpakke, ikke kjøp lunsj

- Planlegg matinnkjøp, og vær bevisst på prisene fra butikk til butikk noen ganger. Mye å spare der for den våkne.

- Kontotrekk for sparingen nærme lønningsdagen, vekk fra lønnskonto og til en konto uten kort.

 

SIFO oppgis som realistisk utgangspunkt for budsjett, men jeg ville sett over de tallene, da de ikke stemmer for alle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...