Gå til innhold

Advokat, beste skole? Standford?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har kommet ut av videregående med veldig gode karakterer og har lyst til å bli advokat.

 

Har vurdert og søke på Stanford, eller og gå på Universitetet i Oslo. Det er fordeler og ulemper med begge to. Så jeg lurer på om jeg har en veldig fordel for og få jobb hvis jeg går på Stanford.

 

Så er det sånn at hvis jeg går på Stanford, har jeg en VELDIG stor fordel i jobb markedet, eller er det ikke så stor forskjell?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du lærer nok lite om norske lover på stanford, så om ønsket er en karriere som advokat i norge er nok mulighetene begrenset.. Men for all del, det kan jo være firmaer i norge som trenger en norsktalende advokat som kjenner amerikanske juridiske systemer og lover..

Lenke til kommentar

Hvis du faktisk vil praktisere i Norge, så bør du nesten studere i Norge. Å praktisere i Norge med en amerikansk

 

Videre er arbeidsmarkedet for amerikanske advokater helt sinnsykt. For å ha en helt OK sjanse på å få jobb så er det bare 10-15 skoler det er verd å ta jussutdannelsen ved (Stanford er en av dem. Men det er snakk om law school, hvor du søker etter endt bachelorgrad. Hvilken skole bachelorgraden er fra er ikke fullt så viktig), og for å komme inn der må du ha veldig gode resultater fra college og gjøre det bra på felles opptaksprøver. Med mindre du gjør det vanvittig bra så kommer du til å gå ut med forferdelig mye studielån (i millionklassen i norske kroner), og da er det kun de største advokatfirmaene som betaler godt nok til at du kan betjene gjelden. Da jobber du typisk 60 timer i uken i snitt, 50-51 uker i året.

 

For meg er det ikke noe som frister nevneverdig (selv om jeg også vurderte det en gang i tiden. Nå studerer jeg juss i Norge heller), men hver sin smak

Lenke til kommentar

Så kommer spørsmålet om hvilket juridisk fakultet i Norge som er det beste, dersom man ønsker mastergrad i rettsvitenskap. UiO er vel det de fleste mener er best, men skal man bare slå seg til ro med det? UiT følger så vidt jeg vet nesten identisk samme fagplan som UiB, uten at jeg vet hvordan disse stiller mot UiO.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...