Gå til innhold

Har sykkelen alt å si?


MacceBor

Anbefalte innlegg

Hei, jeg er 15 og blir 16 i år. Jeg konkurrerer da i 15-16, og i konkurranser så er det ikke akkurat du finner meg øverst på resultatlista men når jeg er med i konkurranser ser jeg de råe syklene de andre konkurrentene har(jeg spurte en av konkurrentene mine hvor mye sykkelen hans kostet og da svarte han 30 000kr, mens jeg har vell en sykkel til maks 10 000kr). Jeg trener vel 8-12 timer i uka. Jeg er 1.78 og er ganske spinkel i forhold til de andre jeg konkurrer mot. Sist jeg var med i en fellesstart var jeg vel 4min bak feltet og løypa var ca 5mil, og da jeg var ganske langt bak hadde en av konkurrentene mine punktert og når han var akkurat ferdig med å pumpe kom jeg syklende forbi og han kom i ryggen på meg og han bare fløy forbi og han hadde ikke noe særlig større frekvens enn meg og han så ikke noe sliten ut. Så hvorfor skjedde det? Har utstyret alt å si på en sykkel og jeg lurer også på hvordan jeg burde trene for å bli mer eksplosiv i beina for å tåle mer? Er det mye styrketråkk og langturer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er du medlem i en klubb? Treningsmetode er det viktigste.

Jeg er ikke konkurransesyklist, men har drevet aktivt med andre idretter i mitt yngre liv, og da var det trening, kosthold og vilje det sto på. Utstyret var ikke viktig, men det måtte selvfølgelig ikke være helt feil. Derfor vil ikke en dedikert offroadsykkel være egnet ved landeveisykling.

Ser du på de kjente syklistene, så er få av dem noen store bamser, men de har skikkelige muskler i beina.
Så ikke gi opp, men se om du kan få et treningsprogram som er tilpasset deg. Styrketrening, utholdenhet osv. Det er der hemmeligheten ligger, og ikke så mye på utstyret.

 

Ronny S

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...