Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ok here we go,

 

Faren min har langtkommen MS. For de som ikke vet det, MS er en autoimmun nervesykdom som rammer sentralnervesystemet og gradvis svekker motorisk og kognitiv funksjon hos pasienten. Nok om det, over til saken:

 

Pappa har nettopp flyttet for seg selv og er store deler av tiden uten nær familie (kun under oppsyn av helsepersonell). Han skjelver mye på hendene og armene, noe som gjør at håndtering av en vanlig mobiltelefon eller smart phone er vanskelig. Han kan heller ikke holde en telefon stille opp mot øret, så det må enten noen andre gjøre for ham eller han må snakke fra en eller annen høyttalerfunksjon.

 

Siden vi rundt gjerne vil ha kontakt med pappa, og vil at han skal kunne ha muligheten til å svare når han ønsker det, er vi på leting etter et opplegg som gjør at han kan svare når vi ringer og snakke med oss uten assistanse. Det finnes noen gammeldagse løsninger med talestyrt ringing har jeg sett på internett, men så ikke veldig lovende ut. I noen uker har jeg tenkt på dette uten å finne noen god løsning.

 

I dag tenkte jeg: Hva hvis han har en smartklokke og en smartmobil ved siden av seg, kan ikke smartklokkene (med fysisk knapp) svare samtaler? Noen søk senere viser at i hvert fall Pebble har denne funksjonen og her kommer spørsmålene: Hvem har prøvd Pebble eller andre smartklokker (helst med fysisk knapp) og hva tror dere om mulighetene for å kunne fjernstyre mobiltelefonen til å motta samtaler? Vil man da kunne stille inn telefonen til å gå rett på høyttaler? dette kan kanskje løses ved en bluetooth kobling til en høyttaler?

 

Hva med helt andre forslag til hvordan man kan løse dette problemet. All hjelp mottas med stor takk :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...