Jump to content
Sign in to follow this  
BenWhittaker

Hjelp oss - kjøpe en Pomeranian?

Recommended Posts

Hei!

 

Jeg har aldri hatt hund før men samboer og jeg har forelsket oss i pomeranians. Samboer har vokst opp med hund.

 

Vi er veldig klare og motiverte for å få oss en slik Pomeranian-hund, og jobber for tiden med å lese oss opp for å få mer kunnskap slik at vi kan gjøre oss verdige ansvaret med en slik vakker krabat.

 

I denne anledning lurte jeg på om noen av dere som er her inne vil gi oss noen tips, gjerne mange? Vi leser selvf også rundt på nettet. Både når det kommer til generelle ting og spesielt opp mot Pomeranians. Hva de krever, hva som er viktig for å få rolige (hørt at hundene kan være spesielt bjeffete/gneldrete), balanserte, glade hunder? Hvordan lære bort kommandoer? Vi vil vite alt.

 

Har noen erfaring ift Pomeranians og allergi? Er nemlig allergisk, men har lest at det er en allergikerhund.

Share this post


Link to post

Hei!

 

Jeg har to pomeranian hunder, (hannhunder). Vil anbefale deg å gå inn på http://pomeranianklubben.no/ . Der står det mye nyttig informasjon om rasen. Klubben har også en valpeformidler som kan henvise deg til dyktige oppdrettere i Norge. Vil ikke anbefale deg å kjøpe fra finn.no, mange useriøse selgere der inne.

 

Du lurer på om rasen er allergivennlig, noen reagerer også på pomeranian, så rasen er ikke 100% allergivennlig. Om hunden er lett å trene, bjeffer mye etc, vil jo være veldig individuelt. Ta kontakt med valpeformidler i pomeranianklubben, kjøper du en hund fra en dyktig oppdretter, vil du stort sett få den hjelp og oppfølging du trenger.

Share this post


Link to post

Hvis du er allergisk vil ejg anbefale deg å besøke en oppdretter eller to for å se om du reagerer. Ta på hundene. Får du en reaksjon ville jeg ha sett meg om etter en annen rase for eksempel toy puddel eller silky terrier.

 

Pomeranian er en utsatt rase hvor mange hunder smugles inn og useriøse oppdrettere. De er dyre! Anbefalt valpepris er 20-25 tusen hvis jeg husker rett, de fleste ligger på 25.000. Finner du noen billigere er det ikke en seriøs oppdretter. Kjøp en som er registrert i NKK selv om dere ikke har planer om utstilling. Da har du bevis på at den er renraset. Ikke kjøp av en oppdretter du ikke får dra hjem til å besøke.

Noen oppdrettere av små hunder har 10-15 hunder hjemme. Det skal se rent og pent ut der og hundene skal være snille og greie. Har opplevd mye rart på besøk hos oppdrettere av små hunder. Hos ei fikk jeg ikke komme lengre inn i huset enn gangen for eksempel og hundene var fulle av floker. Da er det bare å løpe.

Share this post


Link to post

Pomeranian kan vanskelig anses som en allergivennlig hund all den tid den har normal pels.

Det er svært mye useriøs avl av denne rasen, og det er svært viktig å styre unna denne delen av avlen.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...