Gå til innhold

Krypdyr i mel - hva og hvorfor?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kom på noe som gjorde meg nysgjerrig.

 

Jeg har sett og hørt at det kan forekomme krypdyr i f.eks. mel (ikke spør meg hvorfor), hva er dette?

 

Og hva er det som kan gjøre at slike krypdyr oppstår? At det ikke er tett, eller høy fuktighetsgrad i lufta?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

De kan neppe oppstå ut av det blå, så det er enten noe man får "med på kjøpet" eller ved at insektene kommer seg fra en naboleilighet og inn i dine tørrvarer.

Skrevet

Insektene, eller rettere sagt eggene deres, følger med matvarene helt fra åkeren til melposen/risposen. Det kan selvsagt smitte til andre matvarer så det lønner seg å lukke posene godt når de ikke er i bruk. Gjerne helle mel over på andre, helt tette beholdere. Oppdager du de i matskapet kan de ha lagt egg over alt. Da bør du kaste alt mel/pulver og lignende, støvsuge og vaske alt som han ha vært i kontakt med krypene Hermetikk og andre tette ting trenger bare skylles godt.

Skrevet (endret)

Nyttig å vite. :) Takk.

 

Forresten, hva om man spiser dette/lager mat med det uten at man vet om det. Kan man bli dårlig eller i verste fall syk av det?

Endret av AdNauseam
Skrevet

Nei, de krypene trives ikke i menneskekroppen. Ris kokes og mel stekes vanligvis i ovn før man spiser det. Skulle man finne på å ete rå deig eller rå ris med levende kryp dør de mest sannsynlig av tygging. Skulle de slumpe til å overleve det også så dør de av magesyre/kvelning. Krypene lever av mel/kornprodukter og har ikke levekår i kroppen. Det er faktisk sunt å spise proteinrike melormer. Miljøvennlig er det også. Det er bare sosialt uakseptert/uapetittelig siden vi ikke er vant til å ha det i kostholdet.

 

http://forskning.no/mat-klima/2011/01/dagens-rett-gresshopper-med-melormsalat

http://www.tv2.no/a/3391019

http://tv.nrk.no/serie/ville-du-spist-dettee/KOID24006711/sesong-1/episode-1

Skrevet (endret)

Fy faen, er de så svære?! O.o

277231_melorm_None.jpg?itok=9ZoBB3vd

 

 

Interessante greier. Man kunne sikkert lagd bra proteinpulver av slike larver da. ;)

 

 

 

Kom til denne tråden og forventet at noen hadde fått reptiler på kjøkkenet. Skuffa.

Sorry pal. ;)

 

Men ville ikke kalt reptiler for krypdyr da. :p

 

 

 

Melormer og sirisser ville nemlig med stor fornøyelse gnage seg gjennom det gamle brødet og grønnsaker som ellers havner i søppelbøtten.

 

– På den måten kunne man lage matavfall til nyttige proteiner for oss mennesker, sier han.

 

Er du modig nok til å prøve insekter, så kan de ofte kjøpes eller bestilles hos dyrehandlere. Ifølge Jensen er det også lett å ale opp sine egne melormer.

Dette vil jeg prøve når jeg får meg mitt eget sted!

 

Økologiske melormer liksom, hvor kult er ikke det? :D

Endret av AdNauseam

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...