Jump to content
Sign in to follow this  
Nicholas Bauge

militær utdanning?

Recommended Posts

Det kommer jo an på hva du legger i militær jobb. Skal du være operativ vinterkriger i Indre Troms er befalsskole + krigsskole kanskje det beste, men hvis du bare har lyst på en jobb et hvilket som helst sted i Forsvaret kan du studere noe sivilt og få en kontorjobb i FLO på Kjeller.

 

Samtidig er det operative stillinger, eksempelvis i etterrettningstjenesten og -bataljonen hvor det kreves fullført førstegangstjeneste og en sivil utdanning.

Du kan også gå yrkesfag og begynne på teknisk befalsskole. Svært mange muligheter innenfor Forsvaret. "Militær jobb" er ikke helt nøyaktig nok for å kunne anbefale utdanningsløpet ditt.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Annonse

En operativ soldat er nok det jeg ser for meg, og man kan vel ikke valse inn med en ener i karaktergjennomsnitt? minimum karakterer? det er vel det jeg egentlig lurer på,

 

 

Ehhh... nei.

Husk at dine karakterer også er en faktor ved opptak til både befalsskolen og eventuell krigsskolen senere.. Og å bare slappe av gjennom skolevesenet, det er ubeskrivelig lite smart. Hva gjør du dersom forsvaret ikke lever opp til dine forventninger? Hva om du får en skade som gjør at du ikke kan være en operativ soldat? Bare spørsmålet i seg selv er... Lite gjennomtenkt.

 

Edit: Ble litt bryskt. Poenget var at det lønner seg å gjøre en innsats på skolen, gode karakterer og god arbeidsmoral vil alltid lønne seg, uansett om du skulle havne i Forsvaret eller ei. I Forsvaret er det smart å ha gode arbeidsrutiner, du får ikke fri før jobben er gjort uansett. Disse vanene er det gode å få så fort som mulig.

Edited by Killswitch
  • Like 1

Share this post


Link to post

En karriere i forsvaret er på ingen måte et hvilested for folk som ikke gidder å ha selvdisiplin nok til å klare skolegangen. Forsvaret ER jo disiplin, hvordan skal du lære andre om disiplin hvis du ikke har et gram av det selv?

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...