Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Eierskifte av bil


Anbefalte innlegg

Hei!

Kjøpte ny bruktbil. Jeg skal selge bilen min selv. Jeg lurer på hva skal jeg gjøre for å selge bilen? jeg har hørt at man (tidl. eier og ny eier) trenger bare å fylle ut et skjema fra statens vegvesen og sende den/levere inn på nærmeste trafikkstasjon. Et skjema er alt i orden. Stemmer dette?

Og, hva skjer med bombrikken? Kan man ta i bruk bombrikken på den gamle bilen i den nye bilen, og når bilen har fått ny eier så vil h*n ordne en bombrikke til bilen selv?

 

Takk for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom bilen det gjelder har gammelt vognkort (det grå) holder det at kjøper og selger signerer salgsmelding, og denne sendes/leveres til biltilsynet. Dersom bilen har det nye vognkortet, må selger signere på den delen av vognkortet som IKKE ligger i bilen, og denne må sendes/leveres til biltilsynet.

 

Bombrikken din flytter du over til den nye bilen din, og informerer ditt bomselskap (der du har avtale) om den nye bilen. Dette gjør man enkelt på nett (vanligvis), men du kan ikke få brikken koblet til din nye bil før tidligere eier har avsluttet avtalen h*n har med sitt bomselskap for bilen. Ta kontakt med ditt bomselskap dersom du lurer på noe mer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

1. Finn en kjøper

2. Selger fyller ut dette skjema. Fyll gjerne ut så mye som mulig på forhånd. https://www.naf.no/globalassets/kjop-salg/naf_kontrakt_bruktbil-skjema.pdf

3. Selger fjerner bombrikken sin, den er låst til ditt navn. Festet kan bare være der.

4A. Selger tar med vognkort del B til trafikkstasjon med utfylt informasjon om ny eier.

4B. Kjøper overfører kjøpesum i henhold til kontrakt

5. Kjøper eier nå bilen.

 

Merk at kjøper må opprette forsikring på bilen på forhånd før punkt 4A ellers godtar ikke vegvesen omregistrering.

Lenke til kommentar

Takker for svarene deres. Nå har jeg skjønt mer, men jeg lurer på en ting. Bilen vi eier nå som skal selges har heftelser. Vi skal selge bilen, også betale rest gjelden. Så hva skjer egentlig før vi har betalt ferdig gjelden og hva skjer etter bilen er solgt? ''Bilen selges fri for økonomiske heftelser'' står det på et av punktene i NAF kontrakt. Regner med jeg må krysse av ''ja''?

 

takk på forhånd

Endret av protoneedhelp
Lenke til kommentar

Ja om du ikke har lån på den osv.

 

Forsikringen kan ikke sies opp før det er registrert salgsmelding.

Dvs levert på biltilsyn.

Nei, jeg mente krysse på ''nei''. SIden vi har lån på den. Men når vi har mottatt penger fra selgern og betalt rest gjelden. Skal jeg ringe til de jeg har gjeld hos be dem slette heftelsen?

 

takk på forhånd

Lenke til kommentar
Men når vi har mottatt penger fra selgern (kjøperen!) og betalt rest gjelden. Skal jeg ringe til de jeg har gjeld hos be dem slette heftelsen?

Hvis kjøperen gjør som alle anbefaler man skal gjøre, så betaler han direkte til den banken du har lånet i, og bare det overskytende til deg. Kontakt banken, få en skriftlig bekreftelse på hvor mye det koster å innfri lånet pr. dags dato, samt kontonummer og evt. KID-nummer, og la kjøperen betale den regninga, så han er sikker på at heftelsen faktisk blir slettet, og at du ikke stikker pengene i egen lomme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...