Gå til innhold

Lockscreen, Touchwiz osv, noen spørsmål


neseape

Anbefalte innlegg

Dette er muligens å gi meg selv problemer jeg ikke trenger å ha, men jeg lurer likevel på, hva har folk imot TouchWiz? Jeg har tidligere hatt S2 og har nå Alpha med TouchWiz, og skjønner ikke helt hva som skal være galt med det? Ser det får veldig mye kritikk, men det er sjelden dypere begrunnet enn at "Touchwiz er drit". Om folk begynner å påpeke ting så begynner jeg sikkert å mislike det jeg også, men såvidt jeg har skjønt så får man mye bra av launchere og slikt som kan fjerne dette problemet, så det går fint.

 

En annen ting. På låseskjermen min (Touchwiz nå ja) har jeg donorkortet mitt som bakgrunn (organdonasjon), og ønsker jo selvsagt at dette skal synes, men dette er i praksis kun mulig med låsevariantene "Sveip" og fingeravtrykk. Har jeg pin-kode eller passord så kommer tastaturet opp så fort jeg skrur på skjermen og skjuler hele greia. Er det noen måte å få så jeg må sveipe over skjermen for å få frem tastaturet når jeg har pin-kode, som på f.eks iOS? Evt noen som har tips til gode launchere som gir meg slike muligheter? Ønsker å sikre telefonen min med mer enn et sveip, men fingeravtrykksleseren er ikke god nok til å brukes her. Den er grei nok, og sikkert fin til betaling med paypal og slikt det går fortere å scanne fingeren 4 ganger for at den skal klare å lese den, men for å låse opp telefonen blir det for irriterende å måtte sveipe mange ganger.

 

Så ja. I korte trekk:

-Hvorfor hater folk TouchWiz?

-Kan jeg få en lockscreen der jeg må sveipe over en tom skjerm før tastaturet kommer frem?

-Tips til gode launchere som evt gir meg den muligheten?

 

Takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hallois,

Touchwiz - mange mener at ikonene ser litt tegneserieaktige. Andre mener at touchwiz er så full i features at den gjør hele telefonen treg.

Selv bruke jeg Nova launcher og skifter ut ikoner i ny og ne. Mine favoritter er Nox ikon pack, Belle UI icon pack og coconut Theme. Synes Nova launcher virker lettere og det er ikke så mye lag som touchwiz.

 

Når det gjelder Pin lock problemet ditt, har jeg nettopp hatt noe liknende. (har Note 3). Det går ikke an å vise været på lockscreen hvis man har pin lock.

 

Installerte Widgetlocker som er en egen lockscreen som man kan tilpasse hvordan man vil. Har ikke gått så nøye inn på settingene ennå - Så foreløpig legger widgetlocker seg oppå samsung lockscreenen. Så når du vekker telefonen, kommer man til widgetlocker, sveiper og kommer til samsung lockscreenen med pin locken - som du ønsket. Man kan også bruke et eget bakgrunn på widgetlocker, slik at donorkortet ditt vil kun komme på første lockscreen. Håper dette ikke var for vanskelig forklart :D

Lenke til kommentar

Når det gjelder fingerprint scanner, når du registrerer fingeravtrykket ikke dra fingeren likt over sensoren hver eneste gang, prøv flere forskjellige deler av tommelen (tuppen, "sidene" av tommelen, nederst på tommelen, litt forskjellige vinkler, etc. Ikke bare samme bevegelse 10 ganger. Har lest at dette hjelper. Og gjerne registrer samme finger flere ganger for enda mer variasjon. Da skal det visstnok gå en del bedre.

 

Folk hater TW fordi det ser rotete ut. Menyene, meldinger, contacts, etc kan virke rotete. Det er kantete, har sånne rare defaultbilder for kontakter, osv. Folk liker ikke launcheren, men den byttes jo såklart.

Og folk sier det er "bloated" og "tregt". Det merker jeg på S3. Dette ser jeg ikke noe av på Note3. Så jeg aner ikke hva det snakkes om.

Selv har jeg rootet og lagt inn wanam xposed, som lar meg endre hva enn jeg ønsker. Eneste gangene jeg ser at det er TW jeg kjører er vel settings, samt når jeg bruker div samsung-apps som dialer og galleriet. Jeg har 0 problemer med TW selv.

 

Lockscreenreplacements som gjør det du vil vet jeg ikke helt med desverre.

Lenke til kommentar

Takk for gode svar :)

 

Så om jeg forstår det rett så går hatet mot TouchWiz hovedsaklig på det estetiske? Synes igrunn det er helt greit oversiktlig så lenge man setter opp hjemmeskjermene sine etter eget behov (fjerner mitt tidsskrift og det widgethelvetet som kommer sammen med telefonen). Synes det flyter fint og responsen er god, og opplever det ikke på noen måte som tregt.

 

Ift til fingerscanneren så fungerer den stort sett veldig fint når hendene er tørre og rene, men hvis jeg er litt svett i håndflaten, evt har noe smuss på fingrene eller slikt så er det fort litt dårlig respons i den, og får mye feil.

 

Slai: Bytte launcheren uten å bytte ut Touchwiz? Trodde Touchwiz var launcheren? Tydeligvis noe grunnleggende jeg ikke har skjønt her?

 

beeroscar: Widgetlocker hørtes ut som en fin løsning :) På dama sin HTC One X så kan lockscreen forandres i alle retninger og vinkler, men har ikke funnet noe tilsvarende på min stock Galaxy Alpha.

 

zanta: problemet er at når jeg har pinlock så dekker tastaturet såpass mye av skjermen at det knapt er noe plass ledig, og jeg liker å ha en klokke på toppen der også :)

Lenke til kommentar

Launcheren er bare en del av Touchwiz. Touchwiz er hele skallet på telefonen. Altså designet på gardina, i menyer, settings osv. osv. Å bytte launcher vil bare endre homescreen + app-drawer (stort sett) og noe annet småtteri, men touchwiz blir man aldri kvitt før man rooter og legger inn en annen rom.

 

For min del er Touchwiz helt ok, hverken mer eller mindre. Fargevalget er kanskje det som plager meg mest, de grelle pastellfargene er ikke veldig estetiske. Både HTC, Sony og LG har penere skall i mine øyne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...