Gå til innhold

Canon 7D Mark2 Tråden


Anbefalte innlegg

Canon 7D Mark 2 ble annonsert 15.06.2014, og det har begynt å komme en del mer info om kameraet.

 

7d_mkii_586x186.gif

 

Overblikk:

  • 20.2 Megapixel CMOS (APS-C) sensor and ISO 100-16000
  • High speed continuous shooting up to 10.0 fps allows you to capture fast action
  • 65-point* all cross-type AF system for high-performance, accurate subject tracking with EV -3 sensitivity (center point) for focusing in extreme low-light conditions
  • AF system with incredible options and flexibility, from viewfinder display and size of AF Area, to f/8 operation at center point when compatible lenses are combined with EF tele extenders
  • The same AI Servo AF algoritm and AF Configuration Tool as 1DX
  • Canon's innovative Dual Pixel CMOS AF enables you to shoot video like a camcorder with smooth, fast, and accurate autofocus and lets you enjoy instant and precise autofocus even when shooting stills
  • Stunning Full HD video with custom Movie Servo AF (speed and sensitivity) for continuous focus tracking of moving subjects, multiple frame rates including Full HD recording at 60p in MOV and MP4 formats and uncompressed HDMI out
  • Intelligent Viewfinder II provides approximately 100% field of view for shooting ease
  • Improved custom controls and built-in intervalometer and bulb timer for expanded creativity
  • Magnesium alloy body with shutter durability up to 200,000 cycles and enhanced dust and weather resistance
  • EOS Scene Detection System features a new 150,000-pixel RGB+IR Metering Sensor for improved precision
  • Built-in GPS* Receiver provides a digital compass, records location information (longitude, latitude, elevation and universal coordinated time (UTC)) as EXIF information for geotagging images when shooting
  • 3.0-inch Clear View II LCD monitor (approximately 1,040,000 dots) for bright and clear viewing
  • Batteries for Canon EOS 5D Mark II, 5D Mark III, 60D, 70D, 6D and 7D compatible

Reviews/Tester:

Dxo Review - Score 70

7D mk2 Review - Glenn Bartley bird photographer

Capturing nature With 7Dmk2 - Video review

Test - Canon 7D mk2

The Digital Picture - 7D mk2 review

DPReview

 

Nyttige videoer

Taking advantage of the Broad AF Coverage in the Canon EOS 7D Mark

Utilize the intelligent viewfinder functions in the Canon EOS 7D Mark II

Controlling AI Servo AF to track your moving subjects with the Canon EOS 7D Mark II

Fine tuning custom controls in the Canon EOS 7D Mark II

Using the new Full HD video features in real life situations with the Canon EOS 7D Mark II

Controlling the look of your images with the Canon EOS 7D Mark II's new exposure control functions

 

Nyttige artikler og guider om nye funksjoner:

7D Mark 2 Focus Guide (helt nederst på siden)

- Her er det bare til å begynne å lese seg opp. Mye nytt for alle som ikke er kjent med 1DX.

7D Mark 2 Instruction Manuals (01.10.2014)

- Offisielle manualer til 7D Mark 2

Intelligent ViewFinder

- Velg hva du vil se

Auto ISO operation

- Endelig en avansert Auto-ISO funksjon

Anti-Flicker Technology

- For innendørs/kunstig lys

Flash

- Nye hurtigknapper for rask tilgang til innstillinger

Differences Between Zone AF and AF Point Expansion

- Dette må man vite så man ikke velger feil modus

Canon 7D mk2 AF system Compared to 1Dx and 5D mk3  

- Interessant lesing som viser hvor avansert AF er på 7D mk2

An inside look at SPOT-AF

- Nyttig om hvilke situasjoner man kan bruke Spot-af 

 

Software:

DPP 4.3.1 (17.08.2015)

 

Firmware:

1.0.5 (09.09.2015)

Endret av Frijazz
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror ikke vi kan forvente noe særlig bedre høy ISO enn 70D, kanskje 1/3-trinn. Derimot tyder tidlige tester på at banding-problemet skal være helt vekke, og sammen med noe høyere iso, kanskje noe bedre DR, kanskje noe jevnere støymønster skal vi ikke se bort i fra at iso 3200 vil tilsvare iso 1600 på gamle 7D.

Lenke til kommentar

Ut fra spesifikasjoner, med fokus på forbedret byggekvalitet og rå AF, virker mk2 som en skikkelig arbeidshest av et kamera, posisjonert mot det profesjonelle markedet mer enn mot "gutteroms-entusiasten". Jeg tror ikke er mange yrkesfotografer som gråter over manglende 4K støtte, touch og vridbar skjerm. Kjekt å ha kanskje, men ikke det som er avgjørende for å få tatt et bilde i et kritisk øyeblikk.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Ut fra spesifikasjoner, med fokus på forbedret byggekvalitet og rå AF, virker mk2 som en skikkelig arbeidshest av et kamera, posisjonert mot det profesjonelle markedet mer enn mot "gutteroms-entusiasten". Jeg tror ikke er mange yrkesfotografer som gråter over manglende 4K støtte, touch og vridbar skjerm. Kjekt å ha kanskje, men ikke det som er avgjørende for å få tatt et bilde i et kritisk øyeblikk.

Godt sagt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Førsteinntrykk:

 

Kjøpte Canon 7D Mark 2 i dag på Fotovideo i Oslo. Litt om tidligere erfaringer. Tatt digitale bilder siden 2004. Før det kun snapshots med enkle kameraer. Første dSLR var Nikon D50 i 2006 (ca da). Og Canon 7D ikke så lenge etter det kom i 2009. 7D syntes jeg var veldig avansert da det kom, og jeg har likt det godt. Det har blitt brukt til alt mulig, men etter jeg at fikk meg Fujifilm X-Pro1 - og senere X100s og X-T1, så har det stort sett blitt brukt til sport (boksing) og en og anna fugl... eller der jeg har trengt lengre zoom (manglende på Fuji X ganske lenge).

 

All innendørs foto har blitt gjort med Fuji X pga mindre støy/mer behagelig støy på høy ISO. Etterhvert så har det blitt vanskeligere og vanskeligere å se på filene til 7D når jeg har passert ISO 1600. Jeg liker å ta bilder av boksing bl.a., og i innendørshaller der jeg trenger rask lukkerhastighet så... ja. Jeg har kort sagt venta på en 7D-erstatter. Jeg elsker Fujifilm X-kameraene mine, men det er vanskelig å ta bilder av ting som beveger seg fort i uregelmessig linjer/retninger med de og samtidig få fokus. Fujifilm X-T1 tar 8 bilder/sek, men pga søkeren går i sort mye av tiden når man tar seriebilder, og fordi følgefokusen kun egner seg på ting som holder rimelig jevn fart og retning, så har jeg gitt den opp til sport/boksing. Jeg har med andre ord ønsket meg bildekvaliteten til Fuji X, og autofokusen og kjappheten til gamle Canon 7D.

 

Når det gjelder autofokusen til 7D så synes jeg den har vært så godt at jeg egentlig ikke har savnet så mye mer, annet enn kanskje litt mer dekning ut til sidene.

 

Så - besøkte den lokale bokseklubben i dag med Canon 7D Mark II. Og jeg er fornøyd. Førsteinntrykket er at ISO-egenskapene overgår Fujifilm X-T1/XPro1 og X100s. Jeg sier ikke at ISO egenskapene er to stopp bedre enn gamle 7D (mark 1),til det må jeg teste mere .... MEN: i dag har jeg plenty av bilder tatt med ISO 6400 som jeg uten å nøle er svært godt fornøyd med mens jeg med det gamle 7D ikke likte å gå over 1600. Jeg har en god del tatt med ISO 10.000 (Ja, ti tusen) som jeg også er fornøyd med!

 

Dessverre så støtter ikke Lightroom 5 raw-filene til 7D Mk II ennå, så mine inntrykk baserer seg på ut av kameraet JPEGS og Råfiler konvertert til Tiff med Canons eget program, DPP, og importert til Lightroom.

 

Autofokusen da? Kjære vene, jeg kom rett fra butikken og til bokselokalet. Batteriet ble ladet på veien hjem fra butikken i bilen (med laderen koblet til strømadaper).. Ikke lest manualen. Men her er det mye å lese seg opp på. Men alikevel, jeg brukte det slik jeg var vant til med 7D, og fikk mange bilder i fokus. Jeg elsket den nye bryteren utenpå joystikken som lot meg velge mellom ulike fokusmoduser på et blunk. Slipper holde inne en knapp, mens jeg velger modus med en annen. Veldig bra. Måtte inn i menyen og sette den opp slik for å slippe å trykke en annen knapp først, så jeg fikk direkte valg. Joystikken flyttet fokuspunktene rundt på vanlig måte selvsagt.

 

Alle knapper og alt føltes solid. Kommer tilbake med mer inntrykk etterhvert.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

At det er forskjell på jpg fra kameraet mellom mk1 og mk2 er noe som jeg forventet, og logisk - "jpg-motoren" (og softwaren) er nok betydelig forbedret på de årene som er gått. Men DPP kan jo behandle råfilene, så hvordan ser de ut der angående støy og justeringsmulighetenes påvirkning?

 

Er det mulig å laste opp noen ubehandlete råfileksempler på f.eks iso 3200 (jeg bruker 3200 som en målestokk) som man så kan laste ned for testing i DPP?

 

Tor

Lenke til kommentar

At det er forskjell på jpg fra kameraet mellom mk1 og mk2 er noe som jeg forventet, og logisk - "jpg-motoren" (og softwaren) er nok betydelig forbedret på de årene som er gått. Men DPP kan jo behandle råfilene, så hvordan ser de ut der angående støy og justeringsmulighetenes påvirkning?

 

Er det mulig å laste opp noen ubehandlete råfileksempler på f.eks iso 3200 (jeg bruker 3200 som en målestokk) som man så kan laste ned for testing i DPP?

 

Tor

Per nå har jeg kun ISO 6400 og oppover fra i dag. Brukte raske lukkertider. Et annet problem er at jeg riktignok fikk lov til å ta bilder på bokselokalet, men kan nødig poste bildene "offentlig" da jeg ikke innehar tillatelse til det. Mange er under 18 år i klubben. Men skal se hva jeg får gjort i dagene framover med ISO 3200. Det finnes plenty eksemplarer postet andre steder, bl.a. på dpreview.com. Men for å være ærlig var det først i dag jeg ble sikker på at jeg ville bli fornøyd. Jeg satte bedre ISO egenskaper veldig høyt på dette kameraet da jeg egentlig var fornøyd med autofokusen på gamle 7D. Mens ser av menyene at det åpner seg mange muligheter for finjustering av autofokus på Mk2.

 

Jeg brukte DPP til å lage Tiff filer som jeg importe inn i Lightroom. Men DPP er totalt nytt for meg. Så kan ikke si noe sikkert ennå.

Lenke til kommentar

Mens ser av menyene at det åpner seg mange muligheter for finjustering av autofokus på Mk2.

 

Takk for førsteinntrykk, interessant å lese.

Jeg vil anbefale deg å lese noen av linkene jeg har i første posten, spesielt fokus guiden. Siden du tar mye bilder av boksing innendørs så bør den nye anti-flicker modusen være av interesse.

Lenke til kommentar

 

Mens ser av menyene at det åpner seg mange muligheter for finjustering av autofokus på Mk2.

 

Takk for førsteinntrykk, interessant å lese.

Jeg vil anbefale deg å lese noen av linkene jeg har i første posten, spesielt fokus guiden. Siden du tar mye bilder av boksing innendørs så bør den nye anti-flicker modusen være av interesse.

Takker. Skal lese mer om fokus modusene.

 

Leste om den anti flicker modusen før jeg kjøpte,, og jaggu det kom opp noe, en advarsel, i viewfinderen som tydet på at lyset var av en slik karakter. Jeg valgte i dag likevel å ikke aktivere det. Sto noe om mulig shutter lag, men dumt av meg - burde jo nettopp derfor testet det.

Lenke til kommentar

 

 

Mens ser av menyene at det åpner seg mange muligheter for finjustering av autofokus på Mk2.

Takk for førsteinntrykk, interessant å lese.

Jeg vil anbefale deg å lese noen av linkene jeg har i første posten, spesielt fokus guiden. Siden du tar mye bilder av boksing innendørs så bør den nye anti-flicker modusen være av interesse.

Takker. Skal lese mer om fokus modusene.

 

Leste om den anti flicker modusen før jeg kjøpte,, og jaggu det kom opp noe, en advarsel, i viewfinderen som tydet på at lyset var av en slik karakter. Jeg valgte i dag likevel å ikke aktivere det. Sto noe om mulig shutter lag, men dumt av meg - burde jo nettopp derfor testet det.

 

Det blir litt shutter lag med anti-flicker men ikke mye. Det samme gjelder med Tracking aktivert, da synker hastigheten til 9,5 fps.

Lenke til kommentar

Sammenligning mellom 7D og 7D mk2 - iso 800 - 6400.

 

Det ser veldig bra ut. Støyen fra mk2 er mye jevnere og mer finkornet enn 7D. Rundt et trinn bedre iso-ytelse enn 7D som antatt, men på grunn av støyens karakter kan kanskje ytterligere 0,5-1 trinn ytnyttes med god etterbehandling.

Verd å merke seg at i denne testen så er objektivet mikrojustert for 7D og ikke for 7D mk2, og derfor fremstår bildene fra 7D noe mer skarpe.

Endret av Frijazz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...