Gå til innhold

Bør den opprinnelige tråden sperres?


Anbefalte innlegg

Jeg legger merke til at moderator iblant er inne og skiller ut litt. Problemet ser ut til å være de brukerne som bare er innom en gang iblant, og dermed går til den tråden uten å ane i det hele tatt at det faktisk er kommet et helt forum der de bare kan legge inn nytt emne, så er det enklere å få oversikt. Så derfor lurer jeg på, for å spare Aklla for litt arbeid, om kanskje tråden bør sperres, med et sluttinnlegg om at det nå er kommet et helt forum, og at spørsmål kan stillesder (og så en lenke til det). Jeg syns jo at forumet er en videreutvikling av Moskus' opprinnelige hensikter, siden han vel begynte på et tidspunkt da dette var noen hakk mindre utbredt. Er det noen som har mye imot å gjøre det sånn?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da kan dere oppfordre folk til å starte egne tråder hvis dere anser at det er behov for det.

 

Mitt motsvar er at det som oftest er greit å ha et sted å stille et kjapt, uhøytidelig spørsmål. Alle spørsmål behøver faktisk ikke egne tråder.

 

 

 

Pallantir, du har tidligere skrevet at du ikke vil poste i O Store, og det er jo greit. Men andre må jo få lov hvis de har lyst. Det er ingen som tvinger noen som helst til å lese den. Jeg kommer til å fortsette med det. Bruken til tråden vil nok gå drastisk ned, men det gjør jo ingenting.

Lenke til kommentar

Eh...hvorfor skulle alle være det? :tease: Det har da ikke skjedd noe med tråden. For øvrig syns jeg "kafétråder" bør forbeholdes generelt pisspreik/halvveis off-topic så lenge man faktisk har et forum der man kan stille et spørsmål med riktig overskrift, som gjør at akkurat den som vet noe om det kan se det ved et kjapt blikk på emneoversikten. Det aller meste av forumet er jo sånn, enten det er snakk om bil (31 000+ tråder), datamaskiner (46 000 + tråder, hvorav to "kafétråder" symptomatisk nok begge i Mac-avdelingen, med uformell "chitchat" (hva er galt med "småprat"?) om Mac, som man skulle tro ikke var for å stille tekniske spørsmål, som er 90 % av Moskus-tråden, og så videre. Jeg vil fremdeles hevde (uansett hvor flinke og greie gutter jeg må argumentere mot, håper dere forstår at dette ikke er personlig!) at det er ryddigere med korte tråder som omtaler enkelte temaer! :roll:

Lenke til kommentar

Jeg vil fremdeles hevde (uansett hvor flinke og greie gutter jeg må argumentere mot, håper dere forstår at dette ikke er personlig!) at det er ryddigere med korte tråder som omtaler enkelte temaer! :roll:

Du må gjerne hevde det, men det er ikke sikkert at det er sant av den grunn. ;)

 

"Chattetråder" er utmerket for å stille små spørsmål uten å måtte lage en egen tråd for det, bl.a. fordi 1) terskelen for å spørre blir vesentlig lavere, og 2) sannsynligheten for at noen med peiling leser det er større (ettersom mange med kunnskap allerede har tråden i "Mine Innlegg"). Et glimrende eksempel på et slikt spørsmål er her, spørsmålet er enkelt og svaret i utgangspunktet like så. Å stille spørsmålet "Hei folkens, jeg skal komme igang med hjemmeautomasjon, og har tenkt blablabla... etc. Hva tenker dere?" bør ikke stilles i slike tråder (iallfall ikke nå som vi har et eget forum).

 

De fleste som er litt vant til hvordan fora fungerer vet dette. En uskreven tommelfingerregel som jeg bruker at jeg ikke bruker slike tråder hvis jeg kan forvente mer enn et svar. Men ellers synes jeg slike tråder er fine. :)

 

 

Det eneste jeg ser at vi oppnår med en haug med veldig små tråder (et spørsmål og et svar eller to) er at "Mine Innlegg" blir mye mer uryddig. Det vil jeg prøve å unngå. ;)

Lenke til kommentar

Vi har visst to alternativer:

 

1. Slåss om det. Det har sine utfordringer i form av geografisk avstand og fare for varige skader.

 

2. Fortsette å være uenige og prøve å leve med det. Det har sine utfordringer fordi da taper jeg! Det er jo jeg som vil ha en endring, mens du vil ha det som det er. ;) Jeg heller vel uansett mot alternativ to...

Lenke til kommentar

Må vi være uenige enda en gang? ;) Den vil nok synke litt, men jeg tror ikke det blir drastisk på grunn av alle de sporadiske brukerne som bare er innom hver gang de lurer på noe, og så stiller de spørsmålet i den tråden derde alltid har gjort det.

Da får de lov til det.

Og så kan vi f.eks. si at "Dette spørsmålet er så stort at det burde ha en egen tråd", og så får de lage den hvis de vil ha svar på spørsmålet.

 

Problem solved. :)

Lenke til kommentar

Aha! Alternativ 3: Kompromiss. Eventuelt enda bedre: "Nye spørsmål bør stilles i en egen tråd." Men det syns du kanskje er å trekke det litt langt?

En slik post vil jo ikke bli den siste uansett etter en stund, så da forsvinner jo poenget... jeg kan selvfølgelig oppdatere førsteposten (det har jo vært planen et halvt år eller så), men det er jo ingen garantier for at alle leser den (eller det motsatte).
Lenke til kommentar

Takk, takk! I serien "noe man skulle gjort for lenge siden" kom jeg på at jeg har villet få meg en avatar. Det merkes vel ikke at jeg har en viss sans for Tolkiens univers? ;)

Tanken har slått meg, ja. ;)

 

 

Forresten, jeg vet at det er feilstavet. Men da jeg valgte det, var det en som allerede hadde Palantir som nick, og det var opprettet to år før. Og han har det ennå...med hele 22 poster på disse årene! Han var sist innom i 2005...

Tja... jeg har tenkt at du sikkert bare er fra østlandet. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...