Gå til innhold

Utkikk etter god NAS


Sprokket

Anbefalte innlegg

Hei!

Fulgte litt med på både QNAP og Synology for 1 års tid siden, og jeg vet at begge produsenter har hatt litt sikkerhetsproblemer. Men det var også disse to som fikk mest skryt.

Gjør jeg et søk på QNAP og Synology på feks. komplett får jeg ikke opp noen resultater.

Noen som har et godt forslag på hvem som er kongen på haugen i dag? 4-8 bays. med støtte for både Windows og Mac.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en Synology DS412+ og er veldig fornøyd med den.

En god, og samtidig dårlig ting med Synology er at de har relativt svake CPUer.

Bra fordi de er energigerrige, dårlig fordi de ikke holder til transkoding av HD video.

 

Sikkerheten på begge merker øker du ved å være flink til å holde OSet oppdatert.

Jeg hadde satt opp så mange skreddersydde løsninger på min Synology at jeg var redd for å måtte gjøre alt på nytt hvis jeg oppgraderte. Hadde derfor en gammel versjon av OSet for lenge, og ble rammet av ett av malware angrepene.

Alt ordnet seg da jeg oppgraderte.

 

Jeg vet ikke hvordan QNAP sitt OS er bygget opp, men Synology er bygget på en ganske standard linux kjerne, og er lett å utvikle på hvis du vil sette opp custom ting.

Jeg utviklet et par ting for å sikre meg på nettet; bla. automatisk sjekk på om VPN er aktiv. Hvis VPN ikke er oppkoblet, så skrur jeg av alle nedlastingsprogrammer. Automatisk VPN redial etter brutt linje, og alle programmer startes igjen når VPN er oppe.

 

Du burde velge QNAP hvis du skal bruke NASen som PLEX media senter, og du transkoder mye video (f.eks. streame til PLEX på iPad).

 

Hvis dette ikke er et krav, så har jeg null problem med å anbefale Synology på det sterkeste. Ekstremt enkelt Web brukergrensesnitt, mange fine ekstra programmer å laste ned (særlig fra community repoet), veldig allright videoovervåkingsdel innebygget. Funker mot absolutt alle platformer.

Gå for den med kraftigst CPU.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Dette med svak prosessor er egentlig ikke en stor sak med mindre du har tenkt å se HD filmer på mobil eller nettbrett. Dersom du utelukkende skal bruke nas`n som en nas, så behøver du faktisk ikke særlig kraftig cpu i det hele tatt. Om du ser bort fra de absolutt billigste boksene så tror jeg ikke dette skal være noe problem.

 

Jeg kjøpte nettopp en Synology 1513+ og er knallfornøyd. Veldig enkel å sette opp, og tilbyr både apps fra synology (bla dropbox integrasjon) samt fra 3de parter. Det eneste litt kjedelige er prisen, men jeg strakk meg litt ekstra for å få en 5-bays. Sånn i etterkant kunne jeg kanskje like greit ha kjøpt 8-bays versjonen også.

 

Med tanke på at det nå har kommet 6Tb disker så kan det hende at det holder med en 4-bays nas? For min del valgte jeg likevel å bruke pengene på selve nas boksen, og kjøpte istedenfor flere men litt billigere 4tb disker. Mye fordi jeg har hørt at det har vært noen problemer med første batch av WD sine RED 6Tb disker.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei,

 

Synology Nas'ene er relativt best. Det er mulig å få tak i store harddisker, så det er ikke nødvendg med større enn 4 bay nas. ET par av 2bay NAS'ene til synology har SD kort leser, med tanke på at han er fotograf. Da kan han bare stte inn minnekortet og trykke på en knapp, så kopierer NAS'en bildene inn på disken. Hvis han ønsker denne funsjonen kan man kjøpen en ekspansasjonsboks av Synology, som man kobler til den orginale NAS'en, slik at man får en 4bay, delt i to bokser.

 

Western Digital har sin RED serie med Harddisker mellom 750 GB-6 TB.

Endret av Evasion638
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...