Gå til innhold

Veldig varmt vann på vannkjøling


Anbefalte innlegg

når vannet (og temperaturen på luften ut fra radiator) blir så varm at det er ubehagelig å ta på det, hvor ligger "problemet" da? for få/små radiatorer, for få vifter eller for svak pumpe?

 

har en greit overklokket 3770k @ 4,7GHz (1.3v) og 780 Classy @ 1322MHz (1,35v)

 

har ikke målt vanntemp nå, bare kjent på slangene med hånda, har vært varmt før også, men etter jeg begynte å spille Metro 2033 Redux så har skjermkortet kommet helt opp i 75c mot ca.62-65 på Watch Dogs som er det siste tungdrevne spillet jeg spilte, dette syns jeg er noe drøyt til å være vannkjølt, måtte faktisk senke OC flere hakk grunnet artifakter, det har aldri skjedd tidligere, men "begrensningen" på temp må jo sitte i vannkjølings systemet en plass

 

har ikke plass til push/pull på viftene, så de sitter i push på den ene ek 240xtx radiatoren, og pull på ek 360xtx radiatoren

 

specs på vannkjøling (alt er EKWB)

DC 4.0 Pumpe

90ml Tank (tror jeg det var, den mellomste til ek tror jeg)

1x EK 360XTX Radiator

1x EK 240XTX Radiator

EK Supremacy CPU blokk

EK 780/Ti/Titan fullcover vannblokk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

var det jeg trodde egentlig....men da må jeg bytte kabinett etterhvert :p (skulle tro 2xGTX570DCII som jeg hadde før lagde mer varme enn ett 780 classy? hmm....)

 

 

er forresten tilnærmet ingen forrandring på temp med vifter på laveste hastighet og maks hastighet

Endret av xFrEaKx
Lenke til kommentar

var det jeg trodde egentlig....men da må jeg bytte kabinett etterhvert :p (skulle tro 2xGTX570DCII som jeg hadde før lagde mer varme enn ett 780 classy? hmm....)

 

 

er forresten tilnærmet ingen forrandring på temp med vifter på laveste hastighet og maks hastighet

Når du pumper 1.35V gjennom 780et ditt i motsetning til den vanlige 1.187V skaper det 30% mer varme, så legger du på en økning i frekvens på 30% så finner vi ut at varmeproduksjonen med minst 65%

Lenke til kommentar

Kjører selv en 4770k @ 4,4Ghz og to 780 classy kort i en vannkjølingsloop. Har da en 4x120mm EK radiator i et 900D kabinett. Jeg er nødt til å kjøre alt av vifter på full gass for å holde temp på et akseptabelt nivå. Hos meg som hos deg er det rett og slett mangel på kjøleflate som fører til høye temperaturer. Et classy-kort alene på de frekvenser og volt som du kjører på vil kunne utvikle opp mot, hvis ikke over 300W med varme. Når du legger på varmeproduksjonen fra CPU i tillegg skal det til en nokså stor kjøleflate.

 

Så lenge du ikke ligger med svært høy temp på CPU (dvs over ca 80C for 3770k) eller svært høy temp på classy kortet (dvs over 90C, der kortet begynner å throttle) så er det i utgangspunktet ikke noe problem. Det skal dog nevnes at enkelte har rapportert om bedre OC-resultater på classy-kortene hvis de klarer å holde det en god del under throttle-grensen.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Hvis du sier at dette har funket greit en stund, og nå blir det dårligere (varmere) i loopen din, så kan det være lurt å tappe ut vannet, sjekk cpu og gpu blokk for urenheter.

EK blokkkene har microfinner som lett kan få urenheter på seg og dermed få dårligere kjøling som resultat.

 

En stk 360 og en stk 240 radiator skal fint kjøle oppsettet ditt hvis loopen er koblet riktig, og blokkene er reine.

 

Vær veldig nøye når du fyller vann i loopen, pass på at vannet er fritt for urenheter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...