Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Fjerne DPF. Ulemper ?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Vurderer sterkt å fjerne DPF og remape etter dette(profesjonelt), siden jeg føler DPF bare er en "tikkende bombe" uansett.

 

Er det noen direkte ulemper ved å fjerne DPF(hvis man ser bort i fra miljø)?

 

Vennligst IKKE svar om du ikke har peiling, eller bare synser.

 

Takk for svar på forhånd :)

Endret av Tonjehaug
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan vell få trøbbel på EU-kontroll ift utslipp, typegodkjenning av bilen etc om jeg ikke tar feil. Hvis du blir tatt inn til kontroll av vegvesenet vil du få trøbbel ift at du egentlig skal betale høyere årsavgift uten filter. Mulig du får en mindre hyggelig bot. Eventuelle endringer ift forbruk, effekt etc vet jeg lite om, men kanskje andre vet, kan sikkert googles og...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke lov å fjerne partikkelfilteret eller katalysator.

Det vil være billigere for deg å bare bytte partikkelfilteret på intervall, istedet for å leke med både lov og miljø. DPF vil være en irrelevant vedlikeholdskostnad når de først begynner å gå. Bare pass på at du ikke småkjører bilen ihjel, så skal det gå fint.

 

Er det bare vedlikeholdet du er redd for?

Endret av Gavekort
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvilken bil/motor er det snakk om?

 

Jeg vet at flere har gjort dette på FIAT-diesler (som den 1.9 som står i bla.a Vectra fra 05-08). Dvs, der fjerner man den ikke, men slår hull i "innholdet", for å lage rak åpning gjennom filteret. I England, hvor de har "MOT" tilsvarende vår PKK, blir ikke dette oppdaget. Litt usikker hva de måler på en MOT kontra PKK altså.
Mener bestemt at det på Vectra-ene ikke er nødvendig å gjøre noe som helst, det blir ikke registrert feil på disse bilene: Dette er jo GM, så antall og type sensorer er nokså likt de fleste nyere diesler.
Naturlig nok blir det noe mer sot av å gjøre dette, men det blir adskillig mindre sot tilbake via EGR og inn i innsug. Ergo; mindre trøbbel på småkjøring. Forbruk har gått litt ned, ytelse generelt forbedret i hele registeret. Intet negativt (bortsett fra økt mengde partikler ut i friluft) funnet på Vectra. Hvorvidt om dette kan adopteres til andre diesler aner jeg intet om.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...