Gå til innhold

Ny MP3-Spiller


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I følge en stortest av mp3-spillere i hjemme-pc i sammarbeid med bladet Dvd & Hjemmekino for en liten stund siden, hadde creative en del bedre lyd enn iPod.

 

Skrev om zens lyd:

"Men det er lyden som gjør at den virkelig skiller seg ut. Zen er fyldig og detaljert og har et bredt stereoperspektiv. Bassen trøkker på en helt annen måte enn konkurentene. Den er rett og slett et soleklart førstevalg for de som er opptatt av lydkvalitet."

karakter: 5

 

Om iPods lyd:

"God lyd har den dessværre ikke. Snarere tvert imot. Særlig bassen er spinkel og flat. Oppover i frekvensområdet står det litt bedre til, men romfølelsen er dårlig, og det hele låter kunstig og nasalt. Lyttingen ble foretatt uten at vi visste hva vi hørte, og overraskelsen var selvsagt stor da det viste seg at den mest populære spilleren hadde dårligst lyd blant de store spillerne."

karakter: 4

Lenke til kommentar

Hah, jeg har iPod, og den har IKKE dårlig lydkvalitet. Er til og med fornøyd med de medfølgende hodetelefonene. Men kobler du på noen skikkelig hodetelefoner, som for eksempel Portapro, blir lyden en helt annen.

 

DVD og Hjemmekino kan drite og dra, det er ikke et blad som er verdt å bruke penger på. Det er nesten enda værre enn lyd og Bilde. Sammen utgjør de hifiens Se & Hør.

 

Les Fidelity, det er et skikkelig blad.

Lenke til kommentar

Men FireWire eller USB2.0 er veldig å andbefale. sitter å overfører 2000 sanger til iPoden min nå.. tar meg ca 15 min med firewire.. ikke det engang!

 

merk: med iTunes(IKKE Musicmatch)

musicmatch var utrolig ustabilt og brukte mange timer på samme operasjon. det frøys ofte og jeg måtte restarte og starte på nytt. med iTunes kan jeg til og med spille mens jeg overfører :woot::woot::woot:

Lenke til kommentar

Ipod'en har aldri vært kjent for å ha best lydkvalitet. Men dette kommer lettest til syne ved direkte sammenligning. Dersom man bare har en Ipod som man lytter til vil nok de aller fleste ikke legge merke til at lydkavliteten ikke er av det beste.

 

En ulempe med Ipod'en er at den kun støtter USB2 og Firewire. Dette er helt klart de beste måtene å koble en Mp3 spiller til PC'n på, men hjelper jo ikke mye dersom man kun har vanlig USB på PC'n. Uheldigvis er det faktisk heller ikke direkte support for verken Firewire eller USB2 på Ipod'en men det kreves spesialkabler som kan kobles til Ipod'ens proprietære interface. Du kan altså ikke koble til Ipod'en til en kompis sin PC med mindre du tar med deg denne spesialkabelen også. Verdt å merke seg er at det heller ikke følger med en spesialkabel til USB2. Dette må bestilles ekstra. :gretten:

Ipoden har heller ikke støtte for WMA(men jeg vil ikke nødevndigvis kalle dette for en mangel).

 

En av fordelene med Ipod er at den er smekker i formen og ligger veldig godt i lomma/hånden med sine avrundede former.

Men funksjonsmessig og ytelsesmessig ligger Zen foran. Der får du også mer for pengene.

En Zen 30GB koster 299 dollar mens du kun får 10GB Ipod for samme prisen.

10Gb forsvinner utrolig fort dersom du har en grei CD samling og ikke ønsker å høre på dårlige bit-rater.

 

Det er helt riktig som Lyd&Bilde skriverom Zen: "Den er rett og slett et soleklart førstevalg for de som er opptatt av lydkvalitet."

 

Men hvis derimot "fancy plastikk" er viktigere, da bør selvfølgelig Ipod'en være et førstevalg. (Men ikke dermed sagt at Ipod er et dårlig produkt!)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...