Gå til innhold

[Løst] hjelp til valg av subwoofer


Anbefalte innlegg

Du får bedre i prisklassen til CV jo. Men noen som lager like mye lyd (bråk) til prisen er det nok muligens ikke. Dog, selv et par vuvuzelaer kan også lage mye lyd, så det er ikke nødvendigvis noe positivt.

 

Det bør ikke overraske at noen som fokuserer på å finne den billigste måten å sende størst mengder strøm gjennom spolene, og ha de største elementene, ikke klarer seg like bra i andre grener enn nettopp det å spille høyt.

 

Jo høyere et element spiller, jo bedre må den integrerte forsterkeren være for å klare å holde kontroll på elementet. Samt viktigheten av filtrering og design av kassen (jo høyere, jo mer tydelig blir det om det ikke høres bra ut). Samt at du også kan fokusere på å spille så høyt som mulig på visse frekvensnivåer, eller å kutte toppene og heller spille jevnt. Så når du har BILLIG OG noe som spiller høyt så er det ikke mulig at de også spiller i nærheten av bra. Ja, det blir faktisk bare verre at elementene er så kraftige.

 

Skal du ha i den rimeligere klassen, og ønsker god lyd så ønsker du et mye mindre element som en rimelig nok forsterker kan klare, uten at de skal ha ofret alt av kontroll, filtrering eller bygd kassa av papp. Det spiller ikke høyt, men du får ikke følelsen av at bassen er ute av kontroll, og heller ikke ment for å spille dypt. (XLS 12s mister piffen ved selv 40Hz), ikke spesielt mye dypere enn normalt gode høyttalere.

 

Ser du mot SVS så fortsetter de nesten upåvirket helt ned i 20-15 Hz, som sier litt om hvor god kontroll subben har.

 

Skal du ha både kontroll OG skikkelig dyp lyd med mye trøkk, så må man nok bla opp eller se andre baner en CV.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er begrenset hvor bra noe trenger å være når man spiller jæ**ig høyt.

Selv proffe mixere driver traktorkjøring på livekonserter.

Hadde du hørt master out og sammenlignet med et studioalbum ville du nok kunne jekke opp haka fra gulvet i vantro.

 

Ikke det at kvalitet ville gjort det teknisk bedre, men det er sånn hørselen funker med høy SPL. 100% enig ang. viktigheten av en god forsterker, spesielt for PA-nivåer. Hvis ikke ødelegger man hørselen til folk vel mye p.g.a den forvrengte diskanten.

Lenke til kommentar

Mange proffe mixere er vel de første som skulle vært mishandlet på det groveste som hevn for mishandlete innspillinger, komprimert til det ugjenkjennelige og rippet for dynamikk og musikkglede.

De gjør bare stort sett det dem får beskjed om. Hvis de fikk lov å være snillere med miksene kunne heller de som mastrer musikken få gjøre den høyere, siden de har bedre verktøy. Bob Katz har mye bra tanker om dette.

 

Ganske morsomt at Metallica låt bedre på Guitar Hero enn på CD.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Ville definitivt gått for denne:http://www.hifiklubben.no/Products/dali-ikon-sub-mk2-subwoofer-29290/ har hørt den er fantastisk for filmtitting. De på hifiklubben sier den er ett filmvidunder.

12" longstroke flytter gjerne litt luft, ja.

Med den lydsignaturen Dali har på ikon-serien så trengs vel denne.

Var ikke spesielt optimalt lyttemiljø når jeg testet, så ta det for det det er.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Jeg ville anbefalt en cerwin Vega subwoofer om du vil ha bråk i huset! XLS 12s, XLS 15S, HFA 18. Sistnevnte koster 9000 avrunda og er greit stor. Men hvis du er på jakt etter noe litt mindre så er det Cerwin Vega SL 10S til 3300, eller XLS 12S til 4200. De har ikke det klareste lydbildet i verden, men det er helt grei kvalitet og mye lyd for pengene

SV er bra til prisen de har i usa , men når hifiklubben bruker 2 gangne når de importerer de så er de lenger ikke lenger verd pengene .

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...