Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Mugg på brødet


linndy

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg spiste for noen timer siden brød med egg på, å samboeren så det var mugg på brødet å kastet allt, jeg kastet kun brødet og spiste eggene, nå er jeg kvalm å har kastet opp 4 ganger, kan det skyldes at eggene ble smittet av mugg fra brødet?? Er det mulig egentlig?? Å er det farlig å få det i seg??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan jeg skjære av mugg på brød eller ost og spise resten?

kan+du+spise+denne+maten.jpg?o=3170714&w
Hvis brødet ditt ser slik ut bør du kanskje vurdere å kaste det. (Foto: Cordelia Molloy/Science Photo Library)

Det kan være fristende å bare kappe av det muggbefengte området og hive i seg resten – men muggen kan allerede ha spredd seg.

 

- Når du faktisk kan se muggen på et brød, betyr det at det også finnes mugg i brødet som du ikke kan se, sier Nelken, som jobber som matrådgiver i Woodland Hills i California.

 

Les også: Går du på brødbløffen?

 

Selv om de fleste former for mugg er uskadelige, vil antakelig ikke maten smake særlig godt – i tillegg til at du kan få magetrøbbel.

 

 

http://www.dinside.no/820432/kan-du-spise-denne-maten

Lenke til kommentar

Spørsmålet er hvor mye mugg det er og hvor mye du faktisk har fått i deg. Å kaste opp fire ganger pga mugg som har kommet over fra brød du ikke såg det var mugg på, via ett par stekte/kokte/kalde egg vil eg kalle noe overdrevent. Enten kommer det av at du TROR du må kaste opp av det, eller tilfeldig sammenfallende med noe annet. Evnt kanskje du er ekstra følsom på det. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Spørsmålet er hvor mye mugg det er og hvor mye du faktisk har fått i deg. Å kaste opp fire ganger pga mugg som har kommet over fra brød du ikke såg det var mugg på, via ett par stekte/kokte/kalde egg vil eg kalle noe overdrevent. Enten kommer det av at du TROR du må kaste opp av det, eller tilfeldig sammenfallende med noe annet. Evnt kanskje du er ekstra følsom på det. :)

det var et par små mugg flekker på, ikke store greiene, så håper ikke det e så gale. Men jeg spiste jo ikke brødet, så må eventuelt ha smittet over på egget, spiste eggerøre
Lenke til kommentar

Kroppen gjorde nøyaktig det den skulle gjøre. Hjernen enset en ukjent, og valgte å fjerne maten fremfor ta sjansen. Ja det vil være mugg over alt i brødet, noe det forøvrig er lenge før du ser koloniene visuelt eller at det lukter vondt, og det vil ha vært mugg på egget hvis det var i direkte kontakt med brødet. Inntak av den muggen ville med all sannsynlighet endt med litt løsere avføring enn vanlig pga. forstyrret naturlig flora, men utover det ingen effekter(selvfølgelig helt avhengig av klassifisering, men de mest vanlige i innendørs er ufarlige).

Endret av Vizla
Lenke til kommentar

Jeg er ingen ekspert på området, men jeg kaster alltid hele brødet om jeg ser mugg på det. Men på f.eks. ost, så skjærer jeg av det som er muggent uten at kniven kommer i kontakt med mugg. For øvrig liker jeg ikke å oppbevare bakverk i plast, for da mister det sprøheten og man risikerer nettopp mugg. Papir er mer egnet, men holdbarheten blir ikke så lang siden brødet blir hardt. Men om brødet er i hardeste laget, så kan man lage f.eks. arme riddere.

 

 

Endret av Horrorbyte
Lenke til kommentar

Å spise matvarer som har mugg på seg kan potensielt være livsfarlig. Enkelte arter av den mest vanlige soppeslekten, Aspergillus, kan produsere et kreftfremkallende stoff kalt aflatoxin. Om du finner mugg på matvarer ville jeg anbefalt å kaste matvarene. Å bare kutte vekk den synlige muggen på et brød ikke er nok fordi muggen har nok spredd seg til mesteparten av brødet som du ikke kan se. Om du ikke blir akutt syk av å spise muggent brød, så er det vel litt kjedelig å bli diagnoisert med leverkreft 10 år etterpå.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Aflatoxin

Lenke til kommentar

Det var nok placeboeffekt, at du hadde det i bakhodet. Du spyr nok ikke fire ganger av litt mugg. :p Men ville ikke spist mygg for å si det sånn, det er ikke særlig helsebringende. Det kan kanskje være en god idè å passe på at brødposen er tett, at det ikke har ligget ute for lenge, eller ha oppskjært brød i fryseren og ta ut når du trenger det. Før pleide jeg å skjære brødet i 3 og ta ut hver dag sånn at det alltid var "ferskt", men nå kjøper jeg bare gardsbrød som er oppskjært fra før.

Lenke til kommentar

Men på f.eks. ost, så skjærer jeg av det som er muggent uten at kniven kommer i kontakt med mugg.

Dersom det er mugg på osten, og den er/har vært oppbevart kaldt så kan du skjære bort muggen, men du må kutte vekk minst 1,3 cm frå der det er synlig mugg. Dette fordi toksinane frå muggen kan trekker innover i osten utan å etterlate synlige spor.

Merk at dette gjelder for hard ost, på mjukare oster vil toksinane trekker lenger inn i osten slik at du må skjære bort større deler av osten eller aller helst kaste hele mjukosten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...