Gå til innhold

Håpløst å få skriver til å funke på nettverk


Anbefalte innlegg

Bruker en Zyxel-ruter fra Telenor for å koble en skriver til 2 pcer. Ingen ting av dette her er trådløst; alt i kabler. Er en litt gammel Ricoh-skriver som kobles til ruter med USB.

 

Jeg får lagt til skriver på normalt nettverks-vis på den ene maskina og får skrevet ut (Win 8), men på den andre er det håpløst (Win 7). Samme fremgangsmåte, og den kommer opp i "Skrivere og enheter" med en grønn hake, men når man prøver å skrive ut får skriveren en gul hake og jeg får opp en melding om at jeg må se til at skriver er påslått, koblet til osv osv, det helt grunnleggende. Dette er en I/U-feil uten videre forklaringer, men skjønte så mye som at skriveren ble lagt til på maskina og vistes riktig fordi jeg måtte velge driver under oppsettet, men at det likevel ikke er kontakt mellom pc og skriver - så jeg har prøvd alle andre metoder for å få skriveren til å fungere (manuelt skrive inn ip, mac-adresse osv osv), uten at det funker. Har slått av brannveggen uten at det hjalp, har gått over services, msconfig, osv osv. Kan ikke komme på *noe* jeg ikke har prøvd, så har sikkert prøvd et par ting jeg ikke kommer på i fartn.

Etter å ha holdt på i et par timer kunne eier av Win 7-maskina fortelle meg at skriveren aldri hadde funket opp mot den maskina, heller ikke med direkte usb-tilkobling. En slik feil har jeg aldri hørt om før, og jeg har googla aldri så lenge uten å finne tilsvarende tilfelle som det jeg står overfor.

Endret av appelsinbrus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Pqy3rC

Blir kanskje litt lettere for folk å gi råd om du oppgir modellbetegnelsen på skriveren.

 

Foreslår du prøver skriveren direkte på Win7 maskinen først (usb). Får du ikke det til å virke kan du glemme å få til over nettverk.

 

Jeg går ut ifra at du har sjekket om skriveren faktisk har driverstøtte for os'et (Vista/Win7, x32/x64).

Lenke til kommentar

Hvis du bruker en Telenor P8702N ruter må du bruke nettverksportene, USB portene på P8702N er ubrukelige, ruteren vil gjenkjenne skriveren, men den vises ikke på andre enheter. Kjøp en ASUS, NETGEAR eller D-link ruter med USB som du setter ved siden av som et AP Acess punkt, plugg skriveren inn i den, det burde funke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...